خانه / اخبار مهم روز / هفتاد و هفت سال از آزادی “آشویتز” توسط ارتش شوروی سابق گذشت

هفتاد و هفت سال از آزادی “آشویتز” توسط ارتش شوروی سابق گذشت

بیست و هفتم ژانویه برابر است با هفتاد و هفتمین سالگرد آزادی اردوگاه ” آشویتز-بیرکِنو” که به عنوان تاریخ یادبود قربانیان “شوآ” یا قتل عام یهودیان توسط آلمان نازی انتخاب شده است. از آن زمان اردوگاه آشویتز به نماد قتل عام شش میلیون یهودی اروپا تبدیل شده است. یک میلیون نفر از این یهودیان و صد هزار غیریهودی فقط در اردوگاه آشویتز در سال‌های ١٩۴۵-١٩۴٠ به قتل رسیدند.

رئیس مجلس اسرائیل (میکی لووی) به همین مناسبت امروز پنجشنبه بیست و هفت ژانویه در “بوندستاگ” برلین، مجلس نمایندگان آلمان، سخنرانی کرد. او سخنرانی خود را در مقابل نمایندگان آلمان به زبان عبری ایراد کرد و در حالی که اشک می ریخت مرثیه ای به یاد همۀ قربانیان آلمان نازی خواند. میکی لووی در سخنانش گفت زخم های این قتل عام برای بسیاری هرگز التیام نخواهند یافت. اما، آلمان و اسرائیل توانستند مناسباتی مبتنی بر اعتماد، صداقت و همبستگی را از نو میان خود بسازند. میکی لووی در جای دیگری از سخنانش گفت :حفظ خاطرۀ هولوکاست و انتقال آن به نسل های آینده وظیفه ای است که بر دوش همۀ نسل ها سنگینی می‌کند.

در حال حاضر ١۶۵ هزار و ٨٠٠ نفر از بازماندگان هولوکاست در اسرائیل زندگی می‌کنند که ٩٠ درصد شان بالای ٨٠ سال سن دارند. ۶۴ درصد از این بازماندگان اروپایی تبار و حدود ۶٠ هزار تن آنان از بازماندگان دورۀ اتحاد شوروی سابق و مابقی رومانیایی، لهستانی، بلغاری، مجاری و آلمانی تبار… هستند. ٣۶ درصد از بازماندگان هولوکاست آسیایی و از مناطق شمال آفریقا هستند. بیش از سی هزار تن از آنان مراکشی و الجزایری تبار هستند که دورۀ یهودستیزی و سرکوب “رژیم ویشی” در فرانسه در جریان اشغال این کشور توسط آلمان نازی را تجربه کرده اند. هجده هزار تن دیگر از بازماندگان هولوکاست تونسی، عراقی و لیبیایی تبار هستند. سال گذشته ٩٨ تن دیگر از بازماندگان “شوآ” به اسرائیل مهاجرت کردند.