خانه / اخبار مهم روز / گرانی برق و گاز؛ دولت آلمان ۶۵ میلیارد یورو کمک‌هزینه و یارانه اعلام کرد

گرانی برق و گاز؛ دولت آلمان ۶۵ میلیارد یورو کمک‌هزینه و یارانه اعلام کرد

صدراعظم آلمان یک مجموعه کمک مالی به ارزش ۶۵ میلیارد یورو را اعلام کرده است تا شهروندان بتوانند در فصل سرد، افزایش مستمر قیمت گاز و برق را از سر بگذرانند.

اولاف شولتس به خبرنگاران گفت روسیه “دیگر شریک قابل اعتمادی در تامین انرژی نیست” و قول داد آلمان زمستان را به خوبی پشت سر بگذارد.

به این ترتیب مجموع سه کمک مالی که آلمان برای مقابله با بحران انرژی در نظر گرفته به تقریباً ۱۰۰ میلیارد یورو می‌رسد.

این مجموعه کمک مالی و یارانه، بسیار بزرگتر از دو کمک قبلی است و شامل پرداخت کمک هزینه به آسیب‌پذیرترین قشرهای جامعه و معافیت‌ مالیاتی برای مشاغل وابسته به انرژی‌ خواهد بود.

قیمت سوخت از زمان حمله روسیه به اوکراین مرتب افزایش یافته و اروپا در تلاش است وابستگی خود به انرژی روسیه را کم کند.

دو روز پیش روسیه اعلام کرد بخشی از صادرات گاز به آلمان از طریق خط لوله «نورد استریم یک» را برای مدت نامحدودی متوقف می‌کند.

گازپروم شرکت دولتی انرژی روسیه گفت یک نشتی پیدا کرده که ممکن است این خط لوله را مدت نامعلومی بسته نگه دارد.

اتحادیه اروپا این را بهانه‌ خوانده و نپذیرفته و روسیه را متهم کرده از انرژی به‌عنوان حربه‌ای برای تضعیف حمایت از اوکراین استفاده می‌کند.

در این شرایط، کشورهایی مانند آلمان مجبورشده‌اند در جاهای دیگر منابع لازم را پیدا کنند. دولت آلمان هفته پیش اعلام کرد مخازن سوخت این کشور که در ماه ژوئن کمتر از نصف پر بود حالا ۸۴ درصد پر شده‌اند.

در همین حال ولودیمیر زلنسکی می‌گوید روسیه در تلاش است تا زندگی عادی شهروندان اروپایی را از بین ببرد.

رئیس‌جمهور اوکراین همچنین گفت روسیه زمستان امسال با سلاح انرژی امسال به تک‌تک شهروندان اروپا حمله می‌کند و فقط «اتحاد» کشورهای اروپایی می‌تواند آنها را محافظت کند.

کمک‌های اقتصادی جدید شامل چیست؟
آقای شولتس گفت دولت به مستمری بگیران، بازنشستگان، حقوق بگیران و دانشجویان کمک هزینه پرداخت خواهد کرد.

همچنین برای قیمت‌ گاز و برق سقف تعیین خواهد شد و حدود ۹ هزار کسب و کار انرژی‌بر از معافیت مالیاتی برخوردار می‌شوند.

برای تامین بودجه این کمک، دولت از شرکت‌های گاز و برق یک مالیات بزرگ اضطراری خواهد گرفت.

دولت آلمان برای سرپا نگه داشتن اقتصاد در همه‌گیری کرونا حدود ۳۰۰ میلیارد یورو هزینه کرد. قرار است وزیران انرژی اتحادیه اروپا جمعه برای بحث در باره چگونگی کاهش بار قیمت انرژی ملاقات کنند.

دیگر کشورهای اروپایی هم در فکر اقدامات مشابهی هستند از جمله در بریتانیا که لیز تراس، بخت اول نخست وزیری بر اساس آخرین نظرسنجی‌ها، وعده داد در صورتی که دوشنبه نامش اعلام شود، ظرف یک هفته طرحی را برای مقابله با افزایش قیمت انرژی اعلام کند.