سومین تلاش جمهوری اسلامی برای ناامن کردن کشور به نام معترضان با شکست مواجه شد.
تصویر پیکر کودکی ۹ ساله که از ترس ربوده شدن، به جای سردخانه، در خانه میان یخ آرمیده است، باطل سحر تلاش بازوی رسانهای حاکمیت بود؛ سحر حاکمیت برای ترساندن معترضان و برگرداندن آنها به خانهها و ترساندن هواداران حاکمیت و به میدان آوردنشان.
خدای رنگین کمان
در میان هفت کشته شده ناشی از شلیک مستقیم گروهی «ناشناس»، نام یک کودک نیز به چشم میخورد؛ «کیان پیرفلک»، کودک ۹ ساله.
منابع خبری مستقل گزارش کردند که شامگاه ۲۵ آبان ۱۴۰۱، سرنشینان مسلح دو موتورسیکلت به مردم عادی و ماموران پلیس در ایذه تیراندازی کردند و شماری از مردم را کشتند.
تا زمان انتشار این گزارش، هفت نفر جان خود را از دست دادهاند؛ «رضا شریعتی» ۲۵ ساله، «اشرف نیکبخت» ۴۵ ساله، «آبتین رحمانی» ۱۳ ساله، «علی مولایی» و دو نفر مجهولالهویه و کیان پیرفلک ۹ ساله.
یکی از اعضای خانواده کیان به «ایرانوایر» گفت این کودک در حالی که به همراه پدرش در خودروی شخصی در حال برگشت به خانه بود، توسط نیروهای امنیتی به رگبار بسته شد.
او به این سوال که از کجا اطمینان دارید ضاربان از نیروهای امنیتی بودند، پاسخ داد: «ایذه شهر کوچکی است و همه همدیگر را میشناسیم اما ضاربان همان کسانی بودند که پس از شروع اعتراضات، به دنبال افرادی آمدند که پس از آبان ۱۳۹۸ بازداشت و طی این چند سال آزاد شده بودند.»
این عضو خانواده پیرفلک افزود: «سال ۱۳۹۸ هم ایذه خیلی شلوغ شده بود و خیلی کشته دادیم. خیلی از بچهها را به زندان انداختند. بعضی از زندانیها اما یکی دو سال بعد آزاد شدند. همزمان با شروع اعتراضات ولی از سپاه، از اطلاعات، از هر جا آمدند به دنبال از زندان آزاد شدهها. از همه تعهد گرفتند که دیگر حق شرکت در اعتراضات را ندارند.»
او در ادامه تاکید کرد که قاتلان کیان پیرفلک از جمله همان افرادی هستند که پیشتر پسرعموها یا همسایهها را برده بودند برای گرفتن تعهد.
در مجموع هفت گلوله از چهار طرف به سمت ماشین خانواده پیرفلک شلیک شده است؛ سه گلوله به کمر «میثم پیرفلک» اصابت میکند و کیان پیرفلک پس از اصابت گلولهای جنگی به ریهاش جان میبازد.
این عضو خانواده پیرفلک در رابطه با فضای شهر در شبی که کیان کشته شد، گفت: «آن شب از ساعت پنج عصر شهر شلوغ شده بود. دامنه اعتراضات حتی به محله ولیپور که از مرکز شهر و بازار دور است هم کشیده شده بود. در تمام شهر بوی گاز اشکآور را میشد حس کرد. در حیاط خانهها آتش روشن کرده بودیم تا بتوانیم نفس بکشیم. از همان دم غروب نیروی انتظامی و لباس شخصیها در شهر بودند و با معترضان برخورد میکردند.»
او در ادامه این سوال را مطرح کرد: «چهطور وقتی نیروهای امنیتی برای ساعتها کل شهر را به خون کشیدند، تروریستها توانستند اینچنین جولان بدهند؟!»
ساعتی پس از جان باختن این کودک، ویدیوی منتشر شد از پیکر او همراه با صدای مردی که صراحتا جمهوری اسلامی را مسوول قتل کیان پیرفلک میداند: «جنازه معصوم و بیجان کیان پیرفلک…. همراه پدرش در حال رفتن به منزل بوده که توسط رژیم فاسد جمهوری اسلامی مورد اصابت گلوله قرار گرفته… این نتیجه جمهوری اسلامی است.»
پیام معلم کیان پیرفلک در گروه کلاس سوم دبستان
پیام معلم کیان پیرفلک در گروه کلاس سوم دبستان
کیان دانشآموز سوم ابتدایی بود و مخترع. آرزو داشت مهندس روباتیک شود و از کاشتن درخت لذت میبرد اما با ضرب گلوله جنگی کشته شد.
خانواده پیرفلک از ترس ربوده شدن پیکر فرزندش، در ابتدا او را تحویل سردخانه ندادند. در نهایت اما صبح روز بعد، ۲۶ آبان ۱۴۰۱، مادر کیان اجازه داد تا پیکر فرزندش را به سردخانه آرامستان روستای «پرچستان»، روستای پدری او انتقال بدهند.
کیان پیرفلک جمعه ۲۷ آبان ۱۴۰۱ به سمت خانه ابدی بدرقه خواهد شد.
کیان پیرفلک جمعه ۲۷ آبان ۱۴۰۱ به سمت خانه ابدی بدرقه خواهد شد.
پایکوبی برخون
ساعتی پس از انتشار خبر حادثه ایذه، پروپاگاندای جمهوری اسلامی خود را صاحب خون کشته شدگان این شهر اعلام کرد.
براساس روایت رسمی جمهوری اسلامی که توسط رسانههایی از جمله خبرگزاریهای «ایسنا» و «ایرنا»، روزنامه ایران و… منتشر شده است، شامگاه ۲۵ آبان ۱۴۰۱، دو گروه موتورسوار به سوی شهروندان و «مدافعان امنیت» آتش گشودند.
ایسنا به نقل از «ولیالله حیاتی»، معاون انتظامی امنیتی استانداری خوزستان نوشت که این تیراندازی در ساعت ۱۷ و۳۰ دقیقه رخ داده و توسط راکبین دو موتورسیکلت انجام شده است.
ولیالله حیاتی همچنین مدعی شده بود: «مردم و مدافعین امنیت به گلوله بسته شدند.»
استاندار استان خوزستان نیز با اعلام یک روز عزای عمومی در کل این استان و سه روز عزای عمومی در شهر ایذه، به استقبال این حادثه رفت.
ساعتی بعد، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) و روزنامه «همشهری» که وابسته به شهرداری تهران است، مدعی شدند «داعش» مسوولیت این حادثه را برعهده گرفته است.
این رسانه ها همچنین بیانیهای را با عنوان بیانیه قبول مسوولیت داعش منتشر کردند.
کیان پیرفلک؛ خدای رنگینکمانها و دروغهای تکراری جمهوری اسلامی
هرچند این بیانیه در حسابهای اصلی منتسب به این گروه منتشر نشده است و با وجود شباهتهای ظاهری، اشتباههایی در آن دیده میشد.
ایرنا کمی بعد مطلب خود را بدون هیچ توضیحی پاک کرد.
صداوسیمای جمهوری اسلامی ۲۶ آبان ۱۴۰۱ مصاحبه با فردی را پخش کرد که خود را «دایی کیان» معرفی کرد.
این فرد با تاکید بر این که مادر کیان حال خوبی ندارد، تاکید داشت که حادثه شهر ایذه مانند حادثه «شاهچراغ» است.
همزمان با برگزاری چهلمین روز جان باختن «مهسا امینی» و برگزاری اعتراضات سراسری، عصر روز چهار آبان ۱۴۰۱ خبرگزاریهای رسمی در داخل کشور از یک حمله تروریستی به حرم شاهچراغ در شیراز خبر دادند. این در حالی بود که پیشتر چندین چهره اصولگرا و رسانههای نزدیک به این جریان، رخ دادن عملیات تروریستی در ایران را پیشبینی کرده بودند!
پس از انتشار خبر حمله به حرم شاهچراغ، نهادهای امنیتی بلافاصله عامل حمله را شناسایی و عوامل پشت حمله را مشخص کردند و در تحلیلی، اعتراضات را دلیل ورود تکفیریها به کشور دانستند. رسانههای نزدیک به حاکمیت نیز اعلام کردند که داعش مسوولیت این حمله را برعهده گرفته است.
بیانیه اولیه منتشر شده از قول داعش در رسانههای رسمی جمهوری اسلامی اشکالات فراوانی داشت، هرچند پس از گذشت چند روز، داعش مسوولیت آن حادثه را قبول کرد؛ اگرچه با اما و اگر.
جمهوری اسلامی پیش از آن نیز تلاش کرده بود که این نسخه را اجرا کند؛ هشت مهر ۱۴۰۱، بعد از به رگبار بستن نمازگزاران ظهر جمعه در زاهدان.
آن زمان، سپاه پاسداران و به تبع آن، رسانههای رسمی تلاش کردند که مسوولیت آن فاجعه را به گرن گروه «جیشالعدل» بیندازند.
به رغم پافشاری مقامات امنیتی بر نقش گروههای «جدای طلب» در رخ دادن «جمعه سیاه» زاهدان، با پافشاری مولوی «عبدالحمید» بر نقش «علی خامنهای» در این حادثه، در نهایت حاکمیت عقبنشینی کرد.
پنج آبان ۱۴۰۱، فرمانده پلیس زاهدان و رییس کلانتری ۱۶ این شهر که در کنار مسجد «مکی» قرار دارد، برکنار شدند.
اما تلاش جمهوری اسلامی برای بهرهبرداری از خون کشته شدگان ایذه نیز همچون موارد قبلی بی نتیجه ماند؛ بهویژه پس از آن که مشخص شد نیروهای امنیتی جنازه «سپهر مقصودی»، نوجوان ۱۴ سالهای که در جریان اعتراضات ۲۵ آبان ۱۴۰۱شهر ایذه کشته شد را ربودهاند.
ماموران امنیتی به خانواده سپهر مقصودی گفته بودند: «جنازه رو الان تحویل نمیدیم، چون خانواده داغداره و ممکنه کاری دست مردم بده!»
این اولین بار نیست که جمهوری اسلامی در طول اعتراضات سراسری اقدام به ربودن پیکر جانباختگان کرده یا خانوادهها را وادار میکند بپذیرند فرزندانشان از نیروهای امنیتی بودهاند تا اجازه برگزاری مراسم ختم به آنها داده شود.
با وجود همه شک و تردیدها در خصوص عاملان اصلی وقایع شب گذشته ایذه که منجر به کشته شدن ۹ نفر تا به این لحظه شده، خبرگزاری «مهر»، وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی همچنان بدون اشاره به عاملان، آن را تروریستی خوانده و خبر از تشییع «شهدای» ایذه در روز آینده داده است.