خانه / اخبار مهم روز / تجمع مردم از تهران تا مشهد، اراک و اصفهان در چهلم محمد حسینی و محمدمهدی کرمی

تجمع مردم از تهران تا مشهد، اراک و اصفهان در چهلم محمد حسینی و محمدمهدی کرمی

بر اساس ویدیوها و گزارش‌های رسیده به ایران اینترنشنال، همزمان با چهلم محمد حسینی و محمدمهدی کرمی، دو معترض اعدام‌شده در جریان خیزش انقلابی علیه جمهوری اسلامی، شهروندان در چندین محله تهران و شهرهای بزرگ دیگر از جمله مشهد و اصفهان تجمع کردند.

ویدیوهای رسیده نشان می‌دهد معترضان شامگاه پنجشنبه ۲۷ بهمن در محله‌هایی از جمله تهرانپارس، هفت‌‌حوض نارمک، صادقیه، ستارخان، بلوار فردوس و شریعتی جمع شدند و شعارهایی از جمله «مرگ بر دیکتاتور»، «زن زندگی آزادی» و ‌«‌امسال سال خونه سید‌علی سرنگونه» سر‌ دادند.

گزارش‌ها همچنین حاکی از تجمع گروهی از شهروندان در منطقه گلشهر کرج همراه با شعارهای ضدحکومتی است.

در سنندج مردم با روشن کردن آتش تجمع اعتراضی را آغاز کردند و شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند.

معترضان در مشهد هم در محله‌هایی همچون بلوار وکیل‌آباد و احمدآباد به خیابان آمدند. ویدیوهای رسیده حاکی از سر دادن شعار «برادر شهیدم خونت رو پس می‌گیرم» است.

معترضان در تجمع اصفهان شعارهایی چون «زن زندگی آزادی» را فریاد زدند. در اراک هم شعار «عمامه رهبری وقتشه که بپری» و «مرگ بر خامنه‌ای» در خیابان طنین‌انداز شد.

ویدیوهای منتشرشده حاکی از تجمع معترضان در ایذه همراه با شعارهای ضدحکومتی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای» بود.

صبح پنجشنبه پدر محمدمهدی کرمی در چهلمین روز اعدام پسرش در پستی اینستاگرامی با تشکر از همدردی مردم نوشت: «‌روزها و شب‌های بسیار سخت و دشواری را سپری کردیم تا به چهلم فرزند دلبند و ورزشکارمان برسیم.چهلم نیز گذشت اما غم و اندوهی که در دل ماست سال‌ها باقی می‌ماند.»

پیشتر، گروه‌های مختلف مدنی از جمله جوانان محلات تهران برای تجمع همزمان با چهلم دو معترض اعدام‌شده فراخوان داده بودند. بنرهای متعددی هم در خیابان‌ها نصب شده بود و دیوارنویسی برای این فراخوان در شهرهای مختلف به چشم می‌خورد.

ماموران امنیتی صبح پنجشنبه برای جلوگیری از تجمع معترضان در ورودی آرامستان بهشت‌علی اشتهارد جو امنیتی شدیدی حاکم کرده بودند.

حکم اعدام محمدمهدی کرمی، قهرمان ۲۲ ساله کاراته و محمد حسینی، ورزشکار و کارگر ۳۹ ساله که پس از تجمع مراسم چهلم حدیث نجفی بازداشت و در دادگاه‌هایی کوتاه بدون دسترسی به وکیل انتخابی محاکمه شده بودند، ۱۷ دی ماه اجرا شد.

محمدحسین آقاسی، وکیل انتخابی خانواده کرمی در پی اعدام موکلش اعلام کرد او در حالی اعدام شد که در «اعتصاب غذای خشک» بود و اجازه آخرین دیدار با خانواده‌اش را به او نداده بودند.

علی شریف‌زاده اردکانی، وکیل محمد حسینی هم پیش از اعدام او در توییتی نوشته بود در دیدار با موکلش در زندان کرج، حسینی گفته بود شکنجه شده و به همین دلیلی اقرارهای او وجاهت قانونی ندارد.

به نوشته او، محمد حسینی «از شکنجه، ضرب و شتم با چشم و دست و پای بسته تا لگد به سر و بیهوشی، زدن با میله آهنی به کف پا و شوکر در قسمت‌های مختلف بدن» گفته بود.

هر دوی این معترضان اتهام دست داشتن در کشته شدن روح‌الله عجمیان، یک عضو بسیج را رد کرده بودند.

اعدام آنها با محکومیت بین‌المللی و واکنش گسترده و بسیار منفی افکار عمومی در ایران مواجه شد.

پیش از آنها محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد، دو معترض جوان دیگر، در تهران و مشهد اعدام شده بودند.

سازمان عفو بین‌الملل هشدار داده در ایران دست‌کم ۱۴ معترض در ارتباط با اعتراضات و برای اتهاماتی به غیر از «قتل عمد» در معرض خطر جدی اعدام قرار دارند. این سازمان همچنین صدور احکام اعدام برای این افراد را ناقض تعهدات ایران بر اساس قوانین بین‌المللی خواند و خواستار تعلیق فوری این احکام شد.

در گزارش عفو بین‌الملل از عرشیا تکدستان، جواد روحی، ابراهیم نارویی، کامبیز خروت، مجید کاظمی، منوچهر مهمان‌نواز، منصور دهمرده، محمد بروغنی، مهدی بهمن، مهدی محمدی‌فرد، محمد قبادلو، صالح میرهاشمی، سعید یعقوبی و شعیب میربلوچ‌زهی ریگی به‌عنوان ۱۴ نفری یاد شده که در معرض خطر شدید اعدام قرار دارند.