خانه / اخبار مهم روز / بیست‌ودومین جمعه اعتراض در زاهدان؛ قطع اینترنت و بازداشت خشن و فله‌ای ده‌ها معترض

بیست‌ودومین جمعه اعتراض در زاهدان؛ قطع اینترنت و بازداشت خشن و فله‌ای ده‌ها معترض

مردم زاهدان در حالی ١٢ اسفند برای بیست‌ودومین جمعه متوالی به خیابان‌ها آمدند که گزارش‌ها حاکی از بازداشت خشن و فله‌ای معترضان است و نظامیان، مسجد مکی را محاصره کرده‌اند. پیش از اعتراضات امروز، مولوی عبدالحمید در خطبه‌های نماز جمعه، حکومت را مقصر مسموم‌سازی دانش‌آموزان اعلام کرد.

نت‌باکس که سازمانی مردم‌نهاد برای نظارت بر اینترنت در جهان است،‌ تایید کرد در ساعاتی از امروز (جمعه) اینترنت در زاهدان به‌طور کامل قطع شده است.

گزارش‌ها همچنین حاکی از اختلال گسترده در اینترنت این شهر هم‌زمان با اعتراضات مردمی و تلاش حکومت برای سرکوب آن است.

از صبح امروز (جمعه) نیروهای نظامی در شهر زاهدان حضوری گسترده دارند و جو شهر شدیدا امنیتی است.

«کمپین فعالین بلوچ» خبر داد ده‌ها تن از معترضان در داخل مسجد مکی زاهدان در محاصره قرار گرفته و نیروهای امنیتی در حال شلیک گاز اشک‌آور به داخل مسجد هستند.

«رسانک» که اخبار سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد نیز با اشاره به محاصره مسجد مکی از سوی نظامیان و حضور گسترده نیروهای امنیتی و حکومتی در خیابان خیام که این مسجد در آن واقع شده، از بازداشت گسترده و فله‌ای شهروندان خبر داد.

بر اساس این گزارش‌ها، ده‌ها معترض در زاهدان همراه با ضرب و جرح و خشونت از سوی نیروهای حکومتی بازداشت شدند.

یک ویدیوی منتشر شده نشان می‌دهد در تجمع اعتراضی مردم زاهدان ماموران سرکوب یکی از انتظامات مسجد مکی را با ضرب‌ و جرح بازداشت می‌کنند.

با وجود این محدودیت‌ها، مردم زاهدان برای بیست‌ودومین هفته متوالی پس از نماز جمعه برای راهپیمایی به خیابان آمدند و شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر سپاهی» سر دادند.

معترضان در تجمع خود همچنین شعار دادند: «قسم به خون یاران، ایستاده‌ایم تا پایان»، «برادر شهیدم، خونت رو پس می‌گیرم» و «می‌کشم، می‌کشم، آن که برادرم کشت».

مردم معترض زاهدان همچون هفته‌های گذشته شعار «زندانی سیاسی آزاد باید گردد» نیز سر دادند.

«بسیجی حیا کن، برادر‌کُشی رو رها کن» و «بسیجی جیره‌خور، آخرشه خوب بخور» از دیگر شعارهای معترضان در خیابان‌های زاهدان بود.

بر اساس گزارش‌ها و تصاویر، مردم زاهدان در واکنش به حمله نیروهای امنیتی به تعدادی از معترضان شعار «بی‌شرف بی‌شرف» سر دادند.

این راهپیمایی و تجمع اعتراضی با حضور صدها معترض در زاهدان در شرایطی بود که از صبح امروز اینترنت این شهر و برخی دیگر از نقاط استان سیستان و بلوچستان قطع یا با اختلال عمده روبه‌رو بود.

پخش زنده سخنرانی مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی،‌ امام جمعه اهل سنت زاهدان هم که از طریق اکانت یوتیوب و اینستاگرام او انجام می‌شد، همچون جمعه هفته گذشته در میان سخنانش قطع شد.

تجمع معترضان در گالیکش استان گلستان

مردم گالیکش در استان گلستان هم روز جمعه ۱۲ اسفند بار دیگر در حمایت از مولوی محمد‌حسین گرگیج، امام جمعه برکنار شده آزادشهر تجمع کردند و شعارهایی چون «مولانای باغیرت، حرف تو حرف ملت» سر دادند.

در هفته‌های گذشته هم شماری از مردم گالیکش در اعتراض به ممانعت جمهوری اسلامی از به منبر رفتن مولوی گرگیج، برپایی نماز جمعه و حصر خانگی‌ او، شعارهای ضد حکومتی سر داده بودند.

مسموم‌سازی دانش‌آموزان نوعی از سرکوب اعتراضات است

عبدالحمید اسماعیل‌زهی اما در خطبه‌های خود مسمومیت صدها دختر دانش‌آموز در مدارس ایران به دست جریانی ناشناس را موجب پریشانی همه ملت و آن را ماجرایی سنگین خواند و گفت: «این چه جریانی است که هنوز شناسایی نشده؟ چه کسی باور می‌کند که مسوولان، امنیتی‌ها و نظامی‌ها ندانند چه اتفاقی رخ داده؟»

امام جمعه اهل سنت زاهدان تصریح کرد: «وقتی که یک مساله جزیی و کوچک و پیش پا افتاده هم سریع شناسایی می‌شود چطور جریانی به این گستردگی با وجود امکانات فراوان دولتی هنوز شناسایی نشده است؟»

او در ادامه انتقام‌جویی از اعتراض دختران دانش‌آموز در ماه‌های گذشته را دلیل اصلی این حملات شیمیایی دانست و خاطرنشان کرد: «بسیاری بر این نظرند و این فرض به واقعیت هم نزدیک است که این مسموم کردن‌ها، نوعی از سرکوب اعتراضات است؛ هم از سوی جریانی که مسمومیت دختران را هدف قرار داده و هم آن‌ها که از این ماجرا مطلع‌اند اما جلویش را نمی‌گیرند.»

عبدالحمید اسماعیل‌زهی اظهار امیدواری کرد جریان مسمومیت دختران دانش‌آموز و دانشجو که نارضایتی عمومی را ایجاد کرده و برای کشور بسیار مضر است به زودی پایان بپذیرد و گفت: «مسوول تامین امنیت تمام طیف‌ها و تمام مردم حکومت است.»

در هفته‌های گذشته‌ دانش‌آموزان ده‌ها مدرسه عمدتا دخترانه در شهرهای قم، اردبیل، بروجرد، ‌تهران، کرمانشاه، پردیس،‌ پرند، اصفهان، شاهین‌شهر و …، هدف حملات شیمیایی قرار گرفته‌اند اما با گذشت سه ماه از آغاز مسموم کردن‌های سریالی، هنوز عاملان آن شناسایی نشده‌اند.

بدترین حاکم کسی است که به مردمش دروغ بگوید

مولوی عبدالحمید در بخشی دیگر از سخنان خود با تاکید بر مذمت «دروغ»، گفت: «سیاه‌رویی است که انسان دروغ بگوید. امانت‌داری مهم و خیانت زشت است و دین اسلام به هیچ‌کسی اجازه دروغ‌گویی نداده.»

اسماعیل‌زهی ادامه داد: «مخصوصا مهم است که مسوولان و حکومت با ملت خودشان صادقانه برخورد کنند. بدترین حاکم کسی است که به مردم خود دروغ بگوید. وقتی مردم اعتماد کنند و کسی را به عنوان مسوول و رییس‌جمهوری و نماینده خود انتخاب کنند و او با این مردم خلاف بگوید، بدترین نوع کشورداری را انجام داده است.»

اشاره به دروغ‌گویی امیرعبداللهیان در گفت‌وگو با کریستین امان‌پور

او همچنین با اشاره به دروغ‌گویی حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در گفت‌گو با کریستین امان‌پور از سی‌ان‌ان و دیگر سخنرانی‌ها و مصاحبه‌های او یادآور شد: «یکی از مسوولان در سفر به اروپا صحبتی کرده که بسیار جای تعجب داشت. او گفت در اعتراضات ایران هیچ کسی کشته نشده و هیچ‌کسی هم به خاطر اعتراض به زندان نرفته است. این صحبت‌ها اما خلاف واقعیت بوده و با واقعیت هم‌خوانی ندارد.»

هیچ نظامی ولو به‌ نام دین، مجاز به دروغ‌گویی نیست

امام جمعه اهل سنت زاهدان برای این دروغ‌گویی، کشته شدن ده‌ها نفر را در همین مصلی و در جریان جمعه خونین زاهدان مثال زد و گفت: «اعتراض مسالمت‌آمیز حق مردم است؛ پس از حادثه‌ای که در چابهار رخ داده بود [تجاوز فرمانده انتظامی به یک دختر نوجوان] گفتیم به این رسیدگی کنید و اعتراضی داشتیم اما فاجعه جمعه خونین پیش آمد و ده‌ها شهروند کشته شدند.»

اسماعیل‌زهی تاکید کرد: «هیچ قدرت و حکومت و نظامی ولو به نام اسلام و دین، جایز نیست برخلاف واقعیت صحبت کند. هیچ نظامی از جمله آن‌که ظلم کرده تا قیامت بر جای نمانده است. تنها چیزی که می‌ماند صداقت و خدمت صادقانه به مردم است.»

فروش مدارس به‌نام مولدسازی برخلاف منافع ملی است

اسماعیل‌زهی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به نامه و هشدار شش وزیر سابق آموزش و پرورش به سران سه قوه درباره فروش فضاهای آموزشی در قالب طرح موسوم به مولدسازی اشاره کرد و گفت فضاهای آموزشی در بسیاری از استان‌ها همین حالا هم با کمبود مواجه است.

امام جمعه اهل سنت زاهدان تاکید کرد: «این نقصانی در کشور ایجاد می‌کند که غیر‌قابل جبران خواهد بود. فضاهای آموزشی مراکز توسعه و پیشرفت کشورند و نباید به فروش برسند؛ مخصوصا در استانی مانند سیستان و بلوچستان که به شدت به فضای آموزشی نیاز است.»

اسماعیل‌زهی ادامه داد: «شش وزیر سابق آموزش و پرورش فروش فضاهای آموزشی را غیر عقلانی خوانده بودند اما من می‌خواهم بگویم این کاری برخلاف منافع ملی است و امیدواریم که به آن فکر و جلوگیری شود.»

در سیستان و بلوچستان مردم محور اصلی تامین امنیت و حفاظت از مرزها هستند

مولوی عبدالحمید همچون هفته‌های گذشته به مساله سقوط ارزش پول ملی و افزایش نرخ دلار هم اشاره و از آن با عنوان «نقصان عام» یاد کرد که می‌تواند کشور را فلج کند.

او خطاب به مسوولان از آن‌ها خواست به‌ جای کارشناسان دستگاه خودشان، به انتقادات مردم طبقات مختلف،‌ دانشگاهیان،‌ علما و ‌مخالفان درجه یک خود گوش کنند تا به حقایق پی ببرند و بفهمند باید چه کنند.

امام جمعه اهل سنت زاهدان بار دیگر از جمهوری اسلامی خواست تا به خواسته اکثریت مردم تن دهد و مشکلات را از راه صحیح، متعارف و مطابق با اصول بین‌المللی حل کند.

عبدالحمید اسماعیل‌زهی با تاکید بر امنیت که مساله‌ای «مهم و متعلق به همه مردم است»، به سفر یکی از مقامات کشوری به سیستان و بلوچستان و صحبت‌هایش درباره امنیت و پاسخ خود به او اشاره کرد و گفت: «در استان ما مردم محور اصلی در تامین امنیت داخلی و حفاظت از مرزها هستند.»

او خاطرنشان کرد: «خوب بود وقتی مسوولان کشوری به سیستان و بلوچستان می‌آیند حداقل به خاطر این پریشانی و غمی که در دل مردم است به آن‌ها تسلیت بگویند تا فشار کم‌تری به مردم وارد شود.»