کانون حقوق بشر ایران گزارش داد که روز یکشنبه ۱۰ دی ماه ۱۴۰۲، پس از تأیید حکم اعدام رضا رسایی از بازداشت شدگان قیام سراسری ۱۴۰۱، پرونده او به اجرای احکام دادگستری کل استان کرمانشاه فرستاده شد.
حکم اعدام زندانی سیاسی رضا رسایی، به تازگی توسط شعبه ۱۷ دیوان عالی کشور تأیید شده است. حکم اعدام او در مهر ماه سال جاری توسط شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان کرمانشاه به اتهام قتل رئیس اداره اطلاعات شهرستان صحنه صادر شد.
درباره زندانی سیاسی رضا رسایی
رضا رسایی شهروند کرد، ۳۴ ساله، یارسان و اهل شهرستان صحنه در استان کرمانشاه است. او در روز جمعه ۳ آذر ماه ۱۴۰۱، در شهرستان کرج به اتهام قتل نادر بیرامی رئیس سازمان اطلاعات سپاه شهرستان صحنه بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات کرمانشاه منتقل شد.
پس از پایان بازجویی، او را به زندان دیزل آباد کرمانشاه منتقل کردند. اما برای باری دیگر او را به مدت ۲۱ روز، به همراه تعدادی دیگر از بازداشت شدگان مراسم سالگرد سید خلیل عالینژاد از زندان دیزل آباد کرمانشاه به بازداشتگاه اداره آگاهی این شهر منتقل کرده و تحت فشار و بازجویی قرار دادند.
زندانی سیاسی رضا رسایی در جریان برگزاری جلسات دادگاه، بارها اتهامات مطرح شده را رد کرد و اعلام کرد که در بازداشتگاه اداره آگاهی صحنه شکنجه و تهدید به تجاوز شده و تحت این شرایط مجبور به اعترافات اجباری علیه خود شده است.
رضا رسایی توسط شعبه ۲ دادگاه کیفری یک کرمانشاه به اتهام های «مباشرت در قتل عمد» نادر بیرامی، رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران شهرستان صحنه، «مباشرت در ایراد جراحات عمدی غیرکشنده غیر منتهی به مرگ»، «تظاهر و قدرت نمایی با چاقو» و «اخلال در نظم عمومی از طریق ایجاد هیاهو و جنجال» به اعدام، پرداخت دیه، یک سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.
رضـا رسایی از اقلیت مذهبی یارسانهای ایران است. این اقلیت در طی ۴ دهه گذشته همواره تحت سرکوب و دستگیری نیروهای امنیتی قرار داشتهاند.
پیش از این در تاریخ ۶ شهریور ماه ۱۴۰۲، رضا رسایی از زندان کرمانشاه به مکان نامعلومی منتقل شد. در آن تاریخ بیم آن میرفت که وی را برای اجرای حکم اعدام به انفرادی برده باشند. او هم اکنون در زندان دیزل آباد کرمانشاه محبوس است.
قتل رئیس اطلاعات سپاه توسط افراد ناشناس
نادر بیرامی رئیس اطلاعات سپاه شهرستان صحنه بود که شخصا در سرکوب جوانان و مردم معترض شرکت داشت. وی روز شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۱ شخصا در سرکوب مردم معترض که در مراسم بزرگداشت سید خلیل عالینژاد حضور داشتند، شرکت فعال داشت. سید خلیل عالینژاد نوازنده و خواننده کرد بود. وی سال ۱۴۰۰ به طرز مشکوکی به قتل رسیده بود. مراسم بزرگداشت این هنرمند یارسان، به یک اعتراض ضد حکومتی تبدیل شده بود.
رضـا رسایی از اقلیت مذهبی یارسانهای ایران است. این اقلیت در طی ۴ دهه گذشته همواره تحت سرکوب و دستگیری نیروهای امنیتی قرار داشتهاند.