خانه / اخبار مهم روز / بایدن: تصمیم درباره نحوه پاسخ به کشته شدن سربازان خود در اردن را اتخاذ کردیم

بایدن: تصمیم درباره نحوه پاسخ به کشته شدن سربازان خود در اردن را اتخاذ کردیم

رئیس‌جمهور ایالات متحده می‌گوید تصمیم گرفته است که چگونه به حمله پهپادی به یک پایگاه آمریکا در اردن که سه کشته برجای گذاشت، پاسخ دهد.

جو بایدن روز سه‌شنبه ۱۰ بهمن در مصاحبه با خبرنگاران هنگام ترک کاخ سفید برای حضور در یک کارزار انتخاباتی در فلوریدا، به جزئیات نوع پاسخ آمریکا اشاره نکرد.

او تاکید کرد که «آمریکا نیازی به یک جنگ گسترده‌تر در خاورمیانه ندارد. این چیزی نیست که من دنبال آن باشم».بایدن تاکید کرد که ایران «مسئول» پشتیبانی تسلیحاتی از مهاجمانی است که برضد پایگاه نیروهای آمریکایی در اردن دست به حمله زدند.

به گزارش شبکه خبری «سی ان ان» به نقل از مقامات مسئولی، پیش‌بینی می‌شود پاسخ ایالات متحده به حمله به پایگاه نظامی «تی 22» این کشور در مرز اردن و سوریه که به کشته شدن 3 نفر از نیروهای آمریکایی و زخمی شدن 40 تن دیگر منجر شد، بسیار قوی‌تر از ضربات تلافی‌جویانه قبلی باشد که از سوی پنتاگون در عراق و سوریه انجام شده بود.

به گفته این شبکه خبری آمریکایی، پرزیدنت بایدن اکنون برای پاسخ دادن به‌ این حملات گروه‌های مورد حمایت ایران در منطقه به‌گونه‌ای که برای همیشه آن‌ها را متوقف کند، شدیدا تحت فشار است.

«سی ان ان» گفت که بزرگ‌ترین چالش پیش روی بایدن اکنون نحوه پاسخ دادن به حمله‌ مرگبار پهپادی است که نیروهای آمریکایی را در منطقه هدف قرار داده است، به‌گونه‌ای که این پاسخ باعث شعله‌ور شدن جنگ منطقه‌ای نشود.جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید که آقای بایدن را در هواپیما به مقصد فلوریدا همراهی می‌کرد، به خبرنگاران گفت که آمریکا واکنش «چندگانه» را بررسی کرده است.

او گفت: «این امکان وجود دارد که شما شاهد یک پاسخ چندلایه و نه فقط یک اقدام، بلکه به طور بالقوه اقدامات چندگانه باشید.»پیش‌تر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا با بیان این که شرایط در خاورمیانه خطرناک است، افزود که پاسخ نظامی آمریکا به این حمله ممکن است در سطوحی چندگانه، طی مراحلی و به مرور زمان داده شود.در حمله پهپادی بامداد هشتم بهمن به یک پایگاه کوچک صحرایی آمریکا در اردن علاوه بر کشته شدن سه عضو ارتش آمریکا، دست‌کم ۳۴ تن زخمی شدند و هشت تن از مجروحان برای معالجه بیشتر به خارج از اردن منتقل شدند.

گروه موسوم به «مقاومت اسلامی عراق» شامل کتائب حزب‌الله، نجبا و دیگر گروه‌های شبه‌نظامی نزدیک به ایران، مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.در حالی که واشینگتن بر این باور است تهران پشت این حمله بوده است، رئیس‌جمهور آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که این کشور دست به اقدام تلافی‌جویانه خواهد زد.

مقام‌های آمریکایی در دو روز اخیر بارها اعلام کرده‌اند که واشینگتن به‌دنبال جنگ با ایران نیست.

جرقه بحران کنونی زمانی زده شد که گروه افراطی حماس روز ۱۵ مهرماه به خاک اسرائیل حمله کرد، ‌۱۲۰۰ نفر را کشت و بیش از ۲۴۰ نفر را به گروگان گرفت.

در پی حمله حماس که آمریکا و اروپا آن را گروهی تروریستی می‌دانند، گروه‌های شبه‌نظامی که تقریبا همگی توسط تهران تامین مالی و تسلیحاتی می‌شوند در عراق، سوریه، لبنان و یمن به هواداری از این گروه فلسطینی حملاتی را به نیروهای آمریکایی در منطقه آغاز کردند.

این گروه‌ها که تعداد آن‌ها فقط درعراق، به عقیده برخی از کارشناسان، ۵۰ تا ۸۰ هزار نفر تخمین زده می‌شود تاکنون دست به حدود ۱۶۰ حمله زده‌اند که آمریکا به برخی از آن‌ها پاسخ داده و برخی را تاکنون بی‌پاسخ گذاشته است،‌ شاید به این امید که از شعله‌ورتر شدن آتش جلوگیری کند.به گزارش خبرگزاری رویترز، بایدن در روزهای اخیر در حال سبک‌وسنگین کردن گزینه‌های خود بوده و انتظارها حاکی است که حملات تلافی‌جویانه صورت خواهد گرفت، اما زمان این پاسخ نامشخص است.

رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه روز سه‌شنبه خود در پاسخ به این پرسش ‌که آیا ایران مسئول این حمله است، گفت: «من آن‌ها را در این زمینه مسئول می‌دانم» زیرا گروه‌هایی که این حملات را انجام دادند را «تامین تسلیحاتی می‌کند».

جمهوری اسلامی مدعی است که گروه‌های نیابتی‌اش بر اساس «تصمیم خود» عمل می‌کنند، اما تهران پیشتر وعده «انتقام سخت» از آمریکا در واکنش به کشته شدن قاسم سلیمانی را داده بود.

تعلیق عملیات‌های کتائب حزب‌الله عراق

در همین حال، گروه کتائب حزب‌الله عراق اعلام کرد که عملیات خود علیه پایگاه‌های آمریکا را برای «جلوگیری از تضعیف موقعیت دولت عراق» به حال تعلیق درآورده است.

کتائب حزب‌الله در بیانیه خود مدعی شده که ایران مخالف حمله علیه نیروهای آمریکایی است «و از این عملیات اطلاع نداشته‌ است».

ساعاتی پیشتر، فواد حسین وزیر خارجه عراق در تماس تلفنی با همتای اردنی خود حمله به پایگاه آمریکایی «برج ۲۲» در این کشور را محکوم کرد.

به گزارش رویترز، طرفین در این تماس بر لزوم دور ماندن دو کشور و منطقه از تهدیدات نظامی تاکید کردند.

بر اساس گزارشی که رسانه‌های آمریکایی منتشر کرده‌اند، تحقیقات اولیه درباره حمله پهپادی نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی به پایگاه آمریکا در اردن نشان می‌دهد که این پهپاد احتمالا با یک پهپاد آمریکایی اشتباه گرفته شده بود که در حال بازگشت بود.

شبکه آمریکایی سی‌بی‌اس به نقل از یک مقام آمریکایی که نامش را فاش نکرد نوشت که پهپاد تهاجمی از نوع «پهپاد شاهد» ساخت ایران بوده است؛ همان مدلی که جمهوری اسلامی در دو سال گذشته در تعداد انبوه در اختیار روسیه گذاشته است.

در همین حال، جان کربی سخنگوی کاخ سفید روز سه‌شنبه اعلام کرد که جو بایدن در مراسم یادبود سه سرباز کشته‌شده آمریکایی حضور خواهد یافت. این مراسم قرار است در پایگاه نیروی هوایی «دوور» آمریکا برگزار شود.

وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، نام سربازان کشته‌شده را ویلیام ریورز ۴۶ ساله، کندی سندرز ۲۴ ساله، و بریانا مافت ۲۳ ساله اعلام کرد.