اسناد افشا شده نشان میدهد آستان قدس رضوی، نهاد اقتصادی وابسته به خامنهای، با ارز دولتی، ۲۰۰ هزار حلقه لاستیک وارد کرده که در این فرایند، ۲۲ میلیون دلار مفقود شده است. در همین حال، عاملان این قرارداد در دولت ابراهیم رئیسی به سمتهای مختلف منصوب شدهاند.
بر اساس یک سند افشا شده، در خرداد ماه ۱۳۹۸ شرکت «مدیریت زنجیره تامین رضوی» به مدیریت «علیرضا پیمان پاک» در قراردادی با شرکت «توسعه تجارت دلفین» به مدیریت «محمد ذوالفقاری» توافق کردند با ارز دولتی چهار هزار و ۲۰۰ تومانی، ۲۰۰ هزار حلقه لاستیک از امارات و چین وارد کنند.
در این قرارداد نامهای «شرکت تضامنی ارز ایران» با یک چک ۳۷۸ میلیارد تومانی و «آرمان علمایی» به عنوان تضمینکنندگان آمده است.
این در حالی است که شرکت تضامنی ارز ایران اعلام کرده که به هیچ وجه از این قرارداد خبر ندارد و هیچ چکی در این زمینه صادر نکرده است.
علیرضا پیمان پاک، مدیرعامل وقت شرکت زیرمجموعه آستان قدس رضوی، که مهمترین فرد مرتبط با این پرونده است، دو سال بعد در دولت ابراهیم رئیسی به سمت ریاست سازمان توسعه تجارت و معاونت وزارت صمت رسید و اکنون در سمت قائم مقام وزیر کشاورزی فعالیت میکند.
محمد ذوالفقاری، طرف دوم این قرارداد، در یک پرونده فساد هشتهزار میلیارد تومانی در خالی فروشی ارز نیمایی نیز متهم است.
ذوالفقاری از نزدیکان گروه اقتصادی-سیاسی موسوم به «حلقه کرمان» است که شامل گروهی از سیاستمداران اصولگرا و اصلاحطلب است. این حلقه سالها است که بخش بزرگی از اقتصاد استان کرمان و چند بنگاه بزرگ اقتصادی کشور را در اختیار دارند.
محمد ذوالفقاری در حال حاضر به دلیل پروندهای غیر از پرونده فساد واردات لاستیک در زندان است.
«شرکت تضامنی ارز ایران» در واقع نام تجاری شرکت تضامنی احسان تحیری و شرکا است. تحیری گفته است که هرگز هیچ چکی به آستان قدس رضوی نداده است. تحیری که یکی از متهمان اصلی در پرونده فساد چند هزار میلیارد تومانی ارز نیمایی است، بازداشت نشده و آزاد است.
احسان تحیری فرزند شمسعلی تحیری است که قبل از انقلاب ۵۷ یکی از نیروهای چتربازی گارد شاه بود که بعدها به «گروه توحیدی صف» پیوست. این گروه از سوی برخی اعضای مذهبی جداشده از سازمان مجاهدین خلق و افرادی از محافل و هیاتهای مذهبی در سال ۱۳۵۴ بنیانگذاری شد. شمسعلی تحیری بعد از انقلاب ۵۷ با اسم مستعار مصطفی به تجارت نفت و پتروشیمی روی آورد.
احسان تحیری در اسفند ماه فاش کرد که شریک قبلی او محمد ذوالفقاری با وجود کلاهبرداری هشتهزار میلیارد تومانی، با موافقت وزارت اطلاعات در شهریور ۱۳۹۹ امتیاز صادرات ۱۱ میلیون بشکه بنزین به ارزش نیم میلیارد دلار را دریافت کرده تا بدهیاش را پرداخت کند، اما او همچنان ۲۲۰ میلیون دلار از پول بنزین فروخته شده را پس نداده است.
یکی دیگر از افراد دخیل در این پرونده «آرمان علمایی» از مرتبطین آستان قدس رضوی است. طبق گزارش روزنامه اعتماد در ۱۹ دیماه ۱۴۰۲، مشخص شد نام آرمان علمایی با امضای پشت یک برگه چک ذینفع قرارداد، به عنوان ضامن اصلی ذوالفقاری برای تخصیص ۸۰ میلیون دلار ارز دولتی ثبت شده است.
علمایی پیشتر در دادگاه بانک سرمایه، ابتدا به عنوان متهم و بعد به عنوان مطلع حضور داشت و برخی از متهمان او را به دریافت یک و نیم میلیارد تومان حق دلالی متهم کردند. علمایی نیز بازداشت نشده و هماکنون رییس مرکز تجاری ایرانیان در ارمنستان شده است.
آستان قدس رضوی صاحب ۴۳ درصد مساحت شهر مشهد است و ارزش زمینهای این نهاد بیش از ۱۲۰ میلیارد دلار تخمین زده شده است. این نهاد وابسته به علی خامنهای در زمینههای مختلف اقتصادی، از جمله انرژی و پتروشیمی، معادن، کشاورزی و ساختمانسازی فعال است.
در زمان وقوع فساد واردات لاستیک، اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات دولت رئیسی، رییس حراست آستان قدس رضوی بود.