خانه / اخبار مهم روز / کانادا از تشکیل پرونده اخراج برای یک مقام ارشد ایرانی دیگر خبر داد

کانادا از تشکیل پرونده اخراج برای یک مقام ارشد ایرانی دیگر خبر داد

آژانس خدمات مرزی کانادا اعلام کرد یکی دیگر از مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی ایران که ساکن این کشور است شناسایی و برای او پرونده تشکیل شده است.

این آژانس روز جمعه دوم آذر اعلام کرد که پرونده این فرد برای «جلسه استماع اخراج» به اداره مهاجرت و پناهندگی ارسال شد.

مانند موارد پیشین، هویت این شخص نیز اعلام نشده است.

به نوشته وبسایت کانادایی گلوبال نیوز، با شناسایی این فرد تعداد مقام‌های ارشد حکومت ایران که سکونت آنها در کانادا شناسایی شده به ۱۶ تن رسید.

همچنین بنابر این گزارش، افزون بر دو نفری که پیش از این از کانادا اخراج شدند، در حال حاضر پرونده تصمیم‌گیری درباره اخراج هفت تن دیگر از مقام‌های ایران در جریان است.حکم اخراج سلمان سامانی، قائم مقام وزیر کشور در دولت حسن روحانی، به دلیل مشارکت در سرکوب و کشتار معترضان فروردین امسال صادر شد و مجید ایرانمنش، از مدیران کل نهاد ریاست جمهوری اسلامی ایران، بهمن پارسال حکم اخراج از کانادا دریافت کرد.

به نوشته گلوبال نیوز که نخستین بار خبر صدور حکم اخراج برای این دو نفر را فاش کرد، تاکنون تنها یکی از آنها واقعا اخراج شده و بقیه پرونده‌ها به طور محرمانه دنبال می‌شود.بر اساس گزارش رسانه‌های کانادایی، به اضافه دو جلسه استماع که قبلا منجر به صدور حکم اخراج برای دو مقام ارشد جمهوری اسلامی شده، تا نیمه ماه گذشته میلادی، هفت جلسه استماع اخراج علیه مقامات ارشد حکومت ایران برگزار شده است.

دولت کانادا هنوز هویت کسانی را که پرونده‌شان در جریان است اعلام نکرده است.

گلوبال‌نیوز کانادا نوشت که این اقدامات نتیجه سیاستی است که در دو سال پیش اتخاذ شد و مقامات بلندپایه حکومت جمهوری اسلامی را از سکونت در کانادا منع کرد.در همین حال جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، روز جمعه در دفاع از عملکرد دولت خود در این زمینه گفت: «ما تاکنون اقدامات قابل توجهی برای محدود کردن تاثیر رژیم قاتل ایران در کانادا و پاسخگویی به آن انجام داده‌ایم».

نخست وزیر کانادا افزود که سخت‌ترین تمهیدات و محدودیت‌های موجود برای مقابله با مقام‌ها و نهادهای ایران به کار گرفته شد و از جمله نام سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار گرفت.جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا روز جمعه در پاسخ به پرسشی درباره این موضوع گفت: «ما اقدامات قابل‌توجهی برای مقابله با تاثیر رژیم قاتل ایران در کانادا و پاسخگو کردن آن انجام داده‌ایم.»

او افزود که نهادهای کانادایی اکنون در حال کار و فعالیت هستند تا اطمینان حاصل کنند که کانادا “پناهگاهی برای افرادی که قصد دارند اقتصاد و کشور را بی‌ثبات کنند و به خانواده‌های کانادایی آسیب برسانند، نیست”.

مقامات هیئت مهاجرت و پناهندگی به گلوبال نیوز گفتند، این اداره طبق رویه معمول خود اطلاعاتی درباره پرونده‌هایی که عمومی نیستند ارائه نمی‌کند.

کانادا در نوامبر ۲۰۲۲ رویکرد و سیاستی اتخاد کرد تا مانع ورود مقامات ارشد دولت ایران به این کشور شود.

این اقدام در واکنش به کشته شدن مهسا ژینا امینی توسط گشت ارشاد در تهران انجام گرفت. پس از کشته شدن این دختر جوان در صدها شهر ایران اعتراضات مردمی اتفاق افتاد و خیزش سراسری “زن زندگی آزادی” آغاز شد. اما این اعتراضات مسالمت‌آمیز توسط رژیم تحت رهبری علی خامنه‌ای به شدت سرکوب شد.

در واکنش به سرکوب این اعتراضات کانادا دولت ایران را به‌عنوان رژیم “حامی تروریسم و نقض‌کننده سیستماتیک و گسترده حقوق بشر” معرفی کرد. اعمال این سیاست‌ باعث شد به‌طور موثری جلوی ورود هزاران مقام ایرانی و اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به کانادا گرفته شود.

گلوبال نیوز در ادامه گزارش خود به این موضوع هم اشاره کرده است که رژیم ایران و سپاه پاسداران رهبری آنچه “محور مقاومت” می‌نامند را بر عهده دارند که خشونت و بی‌ثباتی را در خاورمیانه ترویج می‌کند. جمهوری اسلامی اخیرا به ترور مخالفان و منتقدان در خاک کانادا نیز متهم شده است.

کانادا از سال ۲۰۱۲ روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرد و از خرداد امسال نیز سپاه پاسداران را در زمره گروه‌های تروریستی قرار داد.

با این حال شناسایی و اخراج مقام‌های پیشین ایران از کانادا نتیجه سیاستی است که از دو سال پیش و به دنبال وقوع اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در ایران رخ داد.

از سوی دیگر هفته گذشته رسانه‌های کانادا خبر دادند که پلیس این کشور توطئه «عوامل ایران» برای قتل اروین کاتلر، دادستان پیشین این کشور، را خنثی کرده است.کانادا بیش از یک دهه است که روابط دیپلماتیک خود را با جمهوری اسلامی قطع کرده است. این کشور در ماه ژوئن ۲۰۲۴ سپاه پاسداران را یک سازمان تروریستی خواند.