پس از سقوط بشار اسد، مقامات و رسانههای ترکیه امکان احیای طرح انتقال گاز قطر به اروپا را از طریق این کشور و سوریه محتمل دانستند.
آلپ ارسلان بایراکتار، وزیر انرژی ترکیه، درباره احتمال احیای طرح انتقال گاز قطر به اروپا از طریق سوریه، گفت: «برای سوریهای که به وحدت و ثبات دست یافته است، چرا که نه؟»
رسانههای ترکیه نیز گزارشهایی را در این باره منتشر کردهاند. از جمله، خبرگزاری آناتولی نوشت طرح احداث خط لوله گاز قطر-ترکیه که در سال ۲۰۰۹ متوقف شده بود، پس از سرنگونی اسد بار دیگر به دستور کار بازگشت.
بر اساس نقشهای که آناتولی منتشر کرده، خط لوله از قطر از خاک عربستان سعودی و سوریه میگذرد تا به ترکیه و سپس به بلغارستان و اروپا برسد.
این خط لوله از نزدیکی مرز عراق نیز عبور میکند و شاخهای از آن میتواند نیاز گاز این کشور را هم تامین کند.
آناتولی نوشت این پروژه پیشنهادی که از سال ۲۰۰۹ در دستور کار قرار داشت و قرار بود از عربستان سعودی، اردن و سوریه عبور کند، به دلیل مخالفت اسد متوقف شد.
برخی کارشناسان دلیل مخالفت اسد را فشار روسیه برای جلوگیری از انجام آن، با هدف «باقی ماندن وابستگی اروپا به گاز این کشور» ذکر کردند.
دولت اسد ضمن مخالفت با این پروژه، از طرح «استراتژی چهار دریا» یا «خط لوله گاز عرب» خبر داده بود که قرار بود مصر را به ترکیه وصل کند اما به دنبال درگیریها در سوریه، امکان اجرای هیچ طرحی فراهم نشد.
از سوی دیگر، در سال ۱۳۹۰ جمهوری اسلامی، عراق و سوریه یک تفاهمنامه صادرات و ترانزیت گاز امضا کردند تا در مدت پنج سال گاز ایران به این کشورها و سپس به لبنان و اروپا صادر شود.
همچنین توافق شده بود تا گاز ترکمنستان از طریق خاک ایران و ترکیه به اروپا برسد.
سال ۱۳۸۶ نیز تهران و آنکارا تفاهمنامهای امضا کرده بودند که بر اساس آن قرار بود ایران بخشی از گاز خود را از طریق ترکیه به اروپا صادر کند.
آمریکا با این طرح مخالفت کرد و پس از آن نیز هیچ یک از طرحها برای انتقال گاز ایران به اروپا اجرایی نشده است