جنبش آزادیبخش فلسطین «فتح» با محکوم کردن دخالت حکومت ایران در مساله فلسطین، در بیانیهای تامید کرد «حماس خود را در اختیار سیاستهای تهران قرار داده است.»
جنبش «فتح» در بیانیه خود با تاکید بر اینکه نهادهای امنیتی فلسطین تلاش میکنند تا از ساختارهای ملی در کرانه باختری محافظت کنند، با آنچه «توطئههای مداخلهجویی توسعهطلبانه ایران که هدف گسترش نفوذ در منطقه» توصیف کرد ابراز مخالفت کرد.جبنش فتح با اشاره به حمله هفتم اکتبر حماس، این گروه را مسئول «شرایط فاجعهبار» کنونی در نوار غزه دانست و افزود ساکنان این باریکه به دلیل اقدامات حماس، از تامین «ابتداییترین نیازهای انسانی» محروم شدهاند و با فقر، گرسنگی و فروپاشی سیستم آموزش، بهداشت و درمان دست و پنجه نرم میکنند.
اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر ۲۰۲۳) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.
اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گستردهای را در نوار غزه آغاز کرد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت حماس، تاکنون بیش از ۴۶ هزار کشته و ۱۰۹ هزار زخمی بر جای گذاشته است.
با کاهش قدرت حماس در نوار غزه، بیم آن میرود که این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی اکنون به دنبال افزایش نفوذ خود در کرانه باختری باشد.جنبش فتح در ادامه بیانیه خود حماس را به تلاش برای «راه انداختن بینظمیهای امنیتی و هرج و مرج از طریق حمایت علنی از گروههای قانونشکن» متهم کرد و هشدار داد این گروه همچنان به سیاستهای خود که «جز فاجعه، مرگ و ویرانی برای مردم فلسطین چیزی به همراه نداشته است»، ادامه میدهد.
فتح اضافه کرد حماس طی این سالها در «اعدامهای میدانی، آدمربایی، سیاست شکستن استخوانها، تهدید به نام دین و مقاومت، و حتی سرقت کمکهای بشردوستانه و مشروعیت بخشیدن به جرایم سازمانیافته» دست داشته است.
در بیانیه این سازمان آمده است: «نهادهای امنیتی فلسطین با فداکاری، از پروژه ملی فلسطین حفاظت میکنند و مانع تسلط گروههای وابسته به ایران خواهند شد که در پی بهرهبرداری از مساله فلسطین برای منافع خود هستند.»
نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان در هفتههای اخیر کوشیدهاند با افزایش حضور خود در کرانه باختری، نفوذ خود را در این منطقه، بهویژه شهر جنین، تثبیت کنند. جنین از دیرباز یکی از مراکز اصلی گروههای مسلح فلسطینی در کرانه باختری بوده است.
مقامهای تشکیلات خودگردان میگویند نمیخواهند حماس و جهاد اسلامی فلسطین دست بالا را در کرانه باختری داشته باشند و حکومتی مانند حکومت حماس در غزه، در این منطقه به وجود آورند، زیرا چنین رویدادی میتواند بار دیگر به رویارویی با اسرائیل منجر شود.
انور رجب، سخنگوی نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان، ۲۰ دی در یک نشست خبری اعلام کرد از زمان آغاز عملیات این نهاد در جنین، ۲۴۷ نفر بازداشت شدهاند که از این تعداد، هشت تن به تامین مالی گروههای مسلح فلسطینی در شمال کرانه باختری متهم هستند.یک مقام اسرائیلی شهریورماه در گفتوگو با ایراناینترنشنال اعلام کرد «تروریستها» با حمایت جمهوری اسلامی، در شهرها و اردوگاههای پناهندگان در کرانه باختری پایگاههای نظامی ساختهاند.
پیشتر در مردادماه نیز یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه وقت اسرائیل، هشدار داد جمهوری اسلامی میکوشد جبهه شرقی جدیدی در جنگ نیابتی خود علیه اسرائیل ایجاد کند.
به گفته او، این جبهه با حمایت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیه کرانه باختری و اردن هدفگذاری شده است.جنبش فتح، حماس را به گروگان گذاشتن خود به نفع ایران و سایر محورهای منطقهای متهم کرد و گفت: این جنبش به اشغالگر [اسرائیل] فرصتهای بیدلیلی برای اجرای بزرگترین جنگ نسلکشی علیه مردم ما در نوار غزه فراهم کرده است.
سازمان آزادیبخش فلسطین در بیانیه خود افزود: «جنگ منجر به ویرانی نوار غزه، کشته، مفقود و زخمی شدن و اسارت بیش از 200 هزار نفر از کودکان، زنان و مردان شده است، کسانی که حماس به جای اینکه از آنها و خانههایشان محافظت کند، باعث شد که وضعیت به این شرایط فاجعهبار برسد.»
جنبش فتح تأکید کرد: «اصرار حماس بر اتهاماتی که بر پایه دروغها و توطئههای بیاساس بنا شده و هیچ ارتباطی با واقعیت و حقایق ندارد، همراستایی آشکاری با نقشههای اشغالگران است. این اتهامات از طریق تلاش برای تحریک هرجومرج امنیتی و ایجاد بینظمی در کرانه باختری و همچنین حمایت آشکار از گروههای قانونشکن صورت میگیرد. این رفتارها نشان میدهد که حماس همچنان به سیاستهایی پایبند است که برای مردم فلسطین جز فاجعه چیزی به همراه نداشته است.»
در ادامه بیانیه فتح آمده است: «سازمانهای امنیتی فلسطین که ادامهدهنده طبیعی و تاریخی انقلاب معاصر فلسطین هستند، برترین فرزندان خود را در راه حفظ پروژه ملی فلسطین قربانی میکنند تا این پروژه از خطر نابودی یا مصادره به سود نیروهای منطقهای مصون بماند.»