در لسآنجلس آتشسوزی در حال پیشروی است. حتی مناطقی که قبلاً تحت تأثیر قرار نگرفته بودند، اکنون در معرض خطر آتشسوزی قرار دارند و دستور تخلیه صادر شده است. به گفته مقامهای محلی، شمار قربانیان به ۱۶ نفر رسیده است.
تا کنون دستکم ۱۶ نفر در آتشسوزی ویرانگر لسآنجلس جان باختهاند. مقامات پزشکی قانونی پیش از این از کشتهشدن ۱۱نفر خبر داده بودند.
به گفته مقامات محلی، پنج جسد در منطقه پاسیفیک پلیسدس و اطراف آن و یازده جسد در حومه پاسادنا و اطراف آن پیدا شده است. با این حال، از آنجایی که خدمات اورژانس هنوز نمیتواند به همه مناطق آتشسوزی دسترسی پیدا کند، هنوز مشخص نیست که چند نفر در آتشسوزیهای داخل و اطراف این کلان شهر ایالات متحده جان خود را از دست دادهاند.
بر اساس آخرین گزارش سازمان آتشنشانی، حدود ۱۲ هزار خانه تخریب شده است. تنها در منطقه پاسیفیک پلیسدس که به شدت آسیب دیده است، بیش از ۹ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین ویران شده است. در روزهای اخیر بیش از ۱۸۰ هزار نفر از جمله ستارههای هالیوود و دیگر افراد مشهور مجبور به ترک خانههای خود شدهاند.
از روز شنبه ۱۱ ژانویه (۲۲ دی)، آتشسوزی به مناطق بیشتری از لسآنجلس سرایت کرده و مقامات دستور تخلیه نقاط بیشتری از شهر را صادر کردهاند.
سرویس ملی هواشناسی ایالات متحده هشدار داد که شرایط جوی میتواند باعث آتشسوزیهای بیشتر و گسترش آتشهای موجود حداقل تا آغاز هفته آینده شود.
افت شدید کیفیت هوا و هشدار مقامات بهداشتی
در همین حال، مقامات بهداشتی به ساکنان توصیه کردند تا حد امکان خانههای خود را ترک کنند. آنیش ماهاجان، از دپارتمان بهداشت شهرستان لسآنجلس، میگوید که کیفیت هوا در لسآنجلس به دلیل آتشسوزیها پایین است و مردم باید “تا حد امکان بیرون از خانه بمانند.”
ماهاجان گفت: «دود قابل مشاهده در بخشهای وسیعی از شهر متشکل از ذرات، گازها و بخار آب است که با تنفس وارد بینی و حلق افراد شده و گلودرد و سردرد ایجاد میکند. کودکان، سالمندان و افراد مبتلا به بیماریهای قلبی یا تنفسی ممکن است علائم جدیتری داشته باشند. هوا حتی در مناطقی از شهر که هیچ دودی قابل مشاهده نیست، آلوده است. هرکسی که مجبور است در فضای باز کار کند باید از ماسکهای تنفسی N95 استفاده کند.»
انتقاد از مسئولان و شهردار
در همین حال، انتقاد از مقامات و سیاستمداران شدت گرفته است. در آلتادنا، منطقهای در شمال لسآنجلس، ساکنان از کمبود آتشنشانان شکایت دارند.
نیکلاس نورمن، معلم ۴۰ ساله، در تشریح وضعیت آتشسوزی روز سهشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت: «در حالی که سطلهای آب حمل میکردیم تا خانهمان را از شعلههای آتش نجات دهیم، حتی یک آتشنشان را ندیدیم. آنها در پلیسدس مشغول نجات خانههای افراد ثروتمند و مشهور بودند و اجازه دادند ما انسانهای فانی بسوزیم.»
گفته میشود زمانی که اولین آتشسوزیها شروع شد و با وجود اینکه سازمان هواشناسی هشدار داده بود، کارن باس، شهردار لسآنجلس، در غنا بود.
او به دلیل این سفر به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. قطع بودجه سازمان آتشنشانی و دستورهای تخلیه که به اشتباه به تلفن میلیونها نفر ارسال شده و باعث ایجاد وحشت شده بود، باعث خشم اهالی منطقه شده است.
شهردار لسآنجلس، باس و گوین نیوسام، فرماندار کالیفرنیا، به طور مستقل دستور تحقیقات صادر کردهاند. نیوسام کمبود منابع آب در آغاز آتشسوزیها را “عمیقاً نگران کننده” توصیف کرده است. با اینحال موجی از انتقاد نیز متوجه فرماندار دموکرات ایالت کالیفرنیا است.
اعزام آتشنشان از مکزیک
با ادامه آتشسوزی در منطقه، هزاران سرباز گارد ملی برای محافظت از خانهها در مناطق تخلیه شده مستقر شدهاند.
گوین نیوسام، فرماندار کالیفرنیا، روز یکشنبه ۱۲ ژانویه (۲۳ دی) در شبکه اجتماعی اکس اعلام کرد که آتشنشانان مکزیکی به بیش از ۱۴ هزار پرسنل اورژانس در محل خواهند پیوست.او نوشت که کالیفرنیا از حمایت کشور همسایه، مکزیک، “بینهایت سپاسگزار” است.
نامه به ترامپ
با وخامت اوضاع، درخواستها از دونالد ترامپ برای حمایت در حال افزایش است. کاترین بارگر، رئیس هیأت ناظران شهرستان لسآنجلس، از رئیس جمهور منتخب ایالات متحده دعوت کرد تا از آسیبهای عظیم آتشسوزی بازدید کند.
او با انتشار نامه خود به ترامپ در پلتفرم اکس نوشت که مشتاقانه منتظر همکاری با دولت جدید است تا شهر و منطقه اطراف لسآنجلس در سالهای آینده بازسازی شود.بارگر همچنین از ترامپ خواست در کنار مردم بایستد.
نیوسام، فرماندار کالیفرنیا پیشتر در نامهای از رئیس جمهور آینده ایالات متحده دعوت کرده بود که شخصاً از وسعت آتشسوزیها دیدار کند.
ترامپ، نیوسام را مسئول گستردگی آتشسوزیها در دومین شهر بزرگ ایالات متحده دانسته بود. او از جمله از اقدامات فرماندار کالیفرنیا در حفظ منابع آب انتقاد کرده بود. نیوسام در واکنش گفته بود که تراژدیهای انسانی نباید سیاسی شوند.