خانه / اخبار مهم روز / پنتاگون از اعزام دومین ناو به خاورمیانه و تقویت اسکادران هوایی در منطقه خبر داد

پنتاگون از اعزام دومین ناو به خاورمیانه و تقویت اسکادران هوایی در منطقه خبر داد

پنتاگون اعلام کرد که به دستور وزیر دفاع ایالات متحده، اسکادران هواپیماهای نظامی آمریکا در منطقه تقویت شد و دومین ناو هواپیمابر هم به خاورمیانه می‌رود.

شان پارنل، سخنگوی پنتاگون، روز سه‌شنبه ۱۲ فروردین در بیانیه‌ای اعلام کرد که ناوگروه هواپیمابر «یواس‌اس کارل وینسون» به خاورمیانه می‌رود و به ناو هری ترومن خواهد پیوست.

ناو کارل وینسون در هفته‌های اخیر در اقیانوس‌های آرام و هند بود و سخنگوی پنتاگون اشاره‌ای به زمان دقیق ورود این ناو هواپیمابر به منطقه نکرد.

شان پارنل در بیانیه خود هشدار داد: «اگر ایران یا نیروهای نیابتی‌اش پرسنل و منافع آمریکا در منطقه را تهدید کنند، ایالات متحده برای دفاع از مردم خود اقدام قاطعی انجام خواهد داد.»سخنگوی پنتاگون همچنین گفت که به دستور وزیر دفاع آمریکا، توانایی نظامی ایالات متحده در خاورمیانه با هواپیماهای جنگی بیشتر تقویت شد.

در بیانیه سخنگوی پنتاگون اشاره‌ای به نوع هواپیماهای نظامی که جابه‌جا شده‌اند یا محل جدید استقرار آنها نشده است.

با این حال خبرگزاری رویترز به نقل از مقام‌های آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود گزارش داد که طی یک هفته اخیر دست‌کم شش بمب افکن بی-۲ به جزیره دیه‌گو گارسیا در اقیانوس هند رفته‌اند؛ آمریکا و بریتانیا در این جزیره پایگاه نظامی دارند.

در روزهای اخیر برخی رسانه‌ها گزارش‌هایی درباره استقرار چندین بمب‌افکن بی-۲ در جزیره دیه‌گو گارسیا منتشر کرده بودند.

این بمب‌افکن‌های دارای فناوری رادارگریز و قادر به حمل سنگین‌ترین بمب‌ها و سلاح‌های هسته‌ای ایالات متحده هستند و تعداد آنها در ارتش آمریکا بیست فروند برآورد می‌شود.

این بمب‌افکن همچنین قادر به حمل قوی‌ترین بمب ارتش آمریکا موسوم به نفوذگر مهمات انبوه (MOP) است که به نوشته خبرگزاری رویترز، «کارشناسان می‌گویند می‌تواند برای ضربه زدن به برنامه هسته ای ایران مورد استفاده قرار گیرد».

با این حال روزنامه وال‌استریت جورنال به نقل از دو مقام آمریکایی نوشت که هدف از این اعزام‌های نظامی تقویت حملات علیه حوثی‌ها و بازدارندگی ایران است اما به منزله آماده شدن برای حمله قریب‌الوقوع به ایران نیست.

دستورات وزیر دفاع آمریکا در بحبوحه تشدید تنش‌ها با ایران و ادامه حملات علیه حوثی‌ها صادر شده است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، روز یکشنبه هشدار داد که اگر ایران با واشینگتن بر سر برنامه هسته‌ای خود به توافق نرسد با «بمباران» و تعرفه‌های ثانویه روبه‌رو خواهد شد.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز دوشنبه در نماز عید فطر تهران گفت آمریکا و اسرائیل در صورت حمله به ایران «ضربه متقابل محکم خواهند خورد».

امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده هوا-فضای سپاه پاسداران، روز دوشنبه با تهدید نیروهای آمریکایی در منطقه گفته بود آنها در «خانه شیشه‌ای» هستند و نباید «سنگ پرتاب کنند».

ایران تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را همواره تکذیب کرده اما در ماه‌های اخیر شماری از مقام‌های نزدیک به علی خامنه‌ای، از احتمال تغییر این رویکرد و لزوم حرکت به سمت تولید بمب اتمی سخن گفته‌اند.علی لاریجانی، مشاور علی خامنه‌ای، نیز شامگاه دوشنبه تهدید کرد که ایران در صورت هدف قرار گرفتن، به سوی ساخت سلاح هسته‌ای خواهد رفت.

دونالد ترامپ از زمان آغاز دولت دوم خود بارها گفته است مذاکره و دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران را به اقدام نظامی ترجیح می‌دهد.

او چند بار یادآور شده که مقام‌های ایران باید یکی از این دو گزینه را انتخاب کنند و او شخصا امیدوار است که انتخاب آنها گزینه مذاکره و توافق باشد.

ایران و شش قدرت جهانی در تیر ۱۳۹۴ به توافق هسته‌ای موسوم به برجام دست یافتند و آقای ترامپ که همواره منتقد مفاد این توافق بود در اردیبهشت ۱۳۹۷ خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد.

ایران تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را رد می‌کند اما پس از خروج آمریکا از برجام از تعهدات برجامی عدول کرد و میزان غنی‌سازی اورانیوم را به ویژه در یک سال گذشته به شدت شتاب داد.