خانه / اخبار مهم روز / نگرانی از حمله تلافی‌جویانه ایران؛ آمریکا پدافند هوایی پاتریوت را از کره جنوبی به خاورمیانه آورد

نگرانی از حمله تلافی‌جویانه ایران؛ آمریکا پدافند هوایی پاتریوت را از کره جنوبی به خاورمیانه آورد

ایالات متحده و کره جنوبی به توافقی دست یافته‌اند که به موجب آن، سامانه‌های پدافند موشکی پاتریوت به طور موقت از شبه‌جزیره کره به خاورمیانه منتقل شوند. منابع خبری روز جمعه چهارم آوریل (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) اعلام کردند که این جابه‌جایی، یک استقرار «چندماهه» و موقتی خواهد بود.
این اقدام نخستین مورد شناخته‌شده‌ای است که طی آن بخشی از تجهیزات «نیروهای آمریکایی مستقر در کره / USFK» به منطقه‌ای دیگر منتقل می‌شود.

بر اساس گزارش چند منبع آگاه، سامانه‌هایی که قرار است منتقل شوند شامل موشک‌های رهگیر پیشرفته «پاتریوت با قابلیت پیشرفته ۳ / PAC-3» هستند. این تجهیزات بخشی کلیدی از سامانه پدافند موشکی چندلایه آمریکا و کره جنوبی برای مقابله با تهدیدات موشکی کره شمالی را تشکیل می‌دهند.

تصمیم برای انتقال سامانه‌های پاتریوت از کره جنوبی به خاورمیانه در زمانی اتخاذ شده که سطح آمادگی نظامی ایالات متحده در منطقه به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است. واشنگتن در حال تقویت مواضع دفاعی خود در سراسر خاورمیانه است تا در برابر هرگونه اقدام تلافی‌جویانه احتمالی از سوی ایران آماده باشد.

نیروهای آمریکایی در حال بازآرایی و جابه‌جایی قابلیت‌های نظامی کلیدی خود هستند تا از پایگاه‌های ایالات متحده در منطقه محافظت کنند. این اقدامات در حالی صورت می‌گیرد که گزارش‌هایی حاکی از آن است که در صورت امتناع ایران از ورود به مذاکرات مستقیم برای توقف برنامه هسته‌ای‌اش، احتمال دارد آمریکا پاسخ نظامی دهد.

به گزارش شبکه ان‌بی‌سی‌نیوز در هفته گذشته، پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده مجوز استقرار مجدد دست‌کم دو سامانه پاتریوت را از آسیا به خاورمیانه صادر کرده است. در این گزارش همچنین آمده است که احتمال دارد تجهیزات بیشتری در حالت آماده‌باش نگه داشته شوند.

در بیانیه‌ای که از سوی نیروهای آمریکایی مستقر در کره جنوبی (USFK) منتشر شده، استقرار این سامانه‌ها در خاورمیانه تایید شده است. با این حال، در این بیانیه تاکید شده که وضعیت و آرایش نظامی نیروها در کره جنوبی بدون تغییر باقی می‌ماند.

فرماندهی نیروهای آمریکایی در کره جنوبی (USFK) اعلام کرد که «به‌طور موقت پرسنل و تجهیزاتی را از کره جنوبی به‌عنوان بخشی از یک استقرار چرخشی اعزام خواهد کرد».

این فرماندهی تاکید کرد که «همچنان یک نیروی آماده، توانمند و مرگبار را در شبه‌جزیره کره حفظ خواهد کرد که برای پاسخ به هرگونه وضعیت اضطراری آماده است».

در حالی که دونالد ترامپ همچنان رویکردی معاملاتی نسبت به اتحادهای بین‌المللی را دنبال می‌کند، گزارش‌ها حاکی از آن است که سئول خود را برای فشارهای احتمالی جهت افزایش سهم مالی در پشتیبانی از حضور نظامی آمریکا آماده می‌کند.

مقامات کره جنوبی هنوز به‌صورت عمومی درباره جزئیات این استقرار مجدد اظهارنظر نکرده‌اند، اما منابع دفاعی اعلام کرده‌اند که توانمندی‌های پدافند هوایی خود کره جنوبی در طول این انتقال موقت حفظ خواهد شد.

مدت زمان این استقرار نیز به‌صورت رسمی اعلام نشده است.