کُرۀ شمالی در واکنش به مجازاتهای تصویب شده علیه این کشور در شورای امنیت سازمان ملل متحد، روز دوشنبه ٧ ژوئیه/ ١۶ مرداد، بر پیگیری برنامۀ اتمی خود تاکید کرد و اعلام داشت که حاضر نیست زیر فشار آمریکا در این زمینه مذاکره کند. شورای امنیت سازمان ملل رو روز پیش، در واکنش به آزمایشات موشکی کُره، به اتفاق آراء مجازات هائی را به تصویب رساند که می تواند این کشور را از یک میلیارد دلار درآمد محروم کند.
کُرۀ شمالی در اطلاعیه ای که خبرگزاری رسمی این کشور منتشر کرد، مجازاتهای تازۀ شورای امنیت را «نقض شدید حاکمیت» خود توصیف کرد و اعلام داشت که این کشور، تا زمانی که از سوی آمریکا تهدید می شود، «بر سر برنامۀ هستهای خود مذاکره نمیکند». خواست واقعی کُرۀ شمالی برسمیت شناختن این کشور و مذاکرۀ مستقیم با آمریکاست. واشینگتن تا کنون به این تقاضا پاسخ مثبت نداده است.
پیونگ یانگ در این اطلاعیه تهدید کرده است که «حتی یک گام از تحکیم و توسعه توان هستهای خود عقب نشینی» نخواهد کرد.
همین اطلاعیه، احتمالاً برای «مصرف داخلی» یادآوری میکند که کُرۀ شمالی تا کنون «هزار بار آمریکا را به پرداخت بهایِ جنایات مرتکب شده توسط این کشور» تهدید کرده است.
این اطلاعیه در حالی انتشار مییابد که وزیر امور خارجۀ کُرۀ شمالی، «ری یونگ-هو» برای شرکت در یک گردهمائی منطقهای در بارۀ امنیت آسیای جنوب شرقی، در مانیل پایتخت فیلیپین بسر میبرد.
رکس تیلرسون، وزیر امور خارجۀ آمریکا، نیز که در همین اجلاس حاضر است هر گونه گفتگو با کُرۀ شمالی را در آیندۀ نزدیک رد کرد و گفت «تصویب مجازاتهای تازه نشان میدهد که صبر جهان در برابر تلاشهای اتمی کُره به لب رسیده است». وزیر امور خارجۀ آمریکا هر گونه گفتگو با کُره را به قطع آزمایشات موشکی این کشور مشروط ساخت و گفت «بهترین نشانۀ آمادگی کُره برای گفتگو اینست که این کشور از پرتاب موشک دست بردارد».
این چنین، رکس تیلرسون درها را بروی یک گفتگوی احتمالی با کُره شمالی نبست. خود وی در این باره گفت «من نمی توانم در این زمینه بگویم چند روز یا هفتۀ دیگر چنین اقدامی ممکن است. این به اوضاع و آمادگی روحیۀ بستگی دارد».
در همین حال، وزیر امور خارجۀ چین، «وانگ یی»، که وی نیز در مانیل بسر میبرد به روزنامه نگاران گفت «چین بدون تردید مجازاتهای تازۀ شورای امنیت را کاملاً و دقیقاً به اجرا می گذارد».