خانه / اخبار مهم روز / آمریکا: اگر پیشرفتی حاصل نشود از میانجی‌گری میان اوکراین و روسیه کنار خواهیم رفت

آمریکا: اگر پیشرفتی حاصل نشود از میانجی‌گری میان اوکراین و روسیه کنار خواهیم رفت

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا همزمان با ادامه تلاش‌های ایالات متحده برای پایان دادن به جنگ میان روسیه و اوکراین و آن‌گونه که سخنگوی وزارت خارجه از او نقل کرد، هشدار داده است که اگر مسکو و کییف «پیشنهادات ملموسی» برای متوقف کردن جنگ ارائه ندهند، واشینگتن از میانجی‌گری میان دو طرف کنار خواهد رفت.

در این‌باره تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا سه‌شنبه نهم اردیبهشت به خبرنگاران گفت:«ما اکنون در مرحله‌ای هستیم که دو طرف باید پیشنهادهای ملموسی درباره چگونگی پایان دادن به جنگ ارائه دهند».

این مقام آمریکایی افزود:« اگر پیشرفتی حاصل نشود در نقش میانجی‌گرانه خود در این روند تجدید‌نظر خواهیم کرد».

این موضع آمریکا در حالی مطرح می‌شود که پیش از آن ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین سه‌شنبه تاکید کرد که برای پایان دادن به جنگ نباید هیچ بخشی از خاک اوکراین به عنوان «پاداش» به پوتین واگذار شود.

این نگرانی زلنسکی در حالی است که واشینگتن اخیرا اعلام کرده است که به‌رسمیت ‌شناختن حاکمیت مسکو بر بخش‌هایی اشغال‌شده از خاک اوکراین را بررسی می‌کند.

زلنسکی در یک اجلاس منطقه‌ای گفت: «ما همه می‌خواهیم این جنگ به شکلی عادلانه و بدون پاداش دادن به پوتین، و به ویژه بدون دادن اراضی اوکراین پایان یابد.»

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، دوشنبه به رسمیت شناختن بین‌المللی بخش‌های الحاق شده از خاک اوکراین را شرطی «الزامی» برای پایان دادن به تهاجمی اعلام کرد که از سال 2022 علیه اوکراین آغاز شده است.

رئیس‌جمهوری ایالات متحده، یک‌شنبه گفت که او معتقد است ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین، آماده است تا از شبه‌جزیره کریمه به نفع روسیه چشم‌پوشی کند، که این اظهارات ترامپ در تناقض با موضع رهبری اوکراین بوده و خشم مقامات کییف را برانگیخت.

ترامپ در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا فکر می‌کند زلنسکی آماده است «از شبه‌‌جزیره‌ای که روسیه در سال 2014 آن را اشغال کرده است، چشم‌پوشی کند»، پاسخ داد: «فکر می‌کنم اینطور باشد.»

زلنسکی طی روزهای اخیر بارها مخالف کشورش را با این ایده ترامپ ابراز کرده است.

روسیه علاوه بر الحاق کریمه در سال‌های قبل از آن، در سال 2022 چهار منطقه از جمله «دونتسک»، «لوهانسک»، «زاپوریژیا» و «خرسون» در جنوب و شرق اوکراین را نیز ضمیمه خاک خود کرده است.

روسیه در سال 2014 شبه‌جزیره کریمه را با مداخله نظامی و برگزاری یک رفراندوم که اوکراین و کشورهای غربی آن را محکوم کردند، ضمیمه خاک کرد.

روسیه روز دوشنبه اعلام کرد که پذیرش بین‌المللی الحاق 5 منطقه اوکراینی، از جمله شبه‌جزیره کریمه، شرط «اساسی» برای هرگونه مذاکرات احتمالی صلح با کی‌یف است.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در گفت‌وگو با روزنامه برزیلی «او گلوبو» گفت: «پذیرش بین‌المللی مالکیت روسیه بر کریمه، سواستوپل، جمهوری‌های مردمی دونتسک و لوهانسک، و همچنین مناطق خرسون و زاپروژیا، برای حل بحران اوکراین امری اجتناب‌ناپذیر است.»

لاوروف افزود: «گفت‌وگو میان روسیه و ایالات متحده درباره حل بحران اوکراین ادامه دارد و ما امیدواریم به نتایجی قابل قبول برای هر دو طرف برسیم.»

از سوی دیگر، سخنگوی کرملین تأکید کرد، در خصوص مذاکرات مستقیم با اوکراین، مسکو همچنان منتظر «علامتی» از کی‌یف برای ازسرگیری مذاکرات است.

او همچنین افزود، گفت‌وگو میان روسیه و ایالات متحده در خصوص مسئله اوکراین همچنان ادامه دارد و امید به دستیابی به نتایج مورد قبول هر دو طرف وجود دارد.

سخنگوی کرملین همچنین تأکید کرد که «تلاش‌های آمریکا برای پیشبرد روند صلح در اوکراین ادامه دارد».

او افزود که مسکو قبلاً آمادگی خود را برای گفت‌وگو جهت دستیابی به راه‌حل مسالمت‌آمیز ابراز کرده است.

در خصوص دیدار احتمالی میان ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، کرملین اعلام کرد که در حال حاضر هیچ گفت‌وگوی برنامه‌ریزی شده‌ای وجود ندارد، اما «در صورت لزوم ممکن است هر لحظه درباره آن توافق شود.»