خانه / اخبار مهم روز / عضو هیأت رئیسه مجلس در واکنش به روحانی: صلح در شأن ملت ایران نیست

عضو هیأت رئیسه مجلس در واکنش به روحانی: صلح در شأن ملت ایران نیست

با نزدیک‌شدن انتخابات ریاست‌جمهوری در ایالات متحده و دورنمای پیروزی جو بایدن نامزد دموکرات‌ها، بحث بر سر صلح و مذاکره یا مقاومت و جنگ در میان مقام‌های جمهوری اسلامی بالا گرفته است. عضو هیأت رئیسه مجلس در واکنش به سخنان رئیس‌جمهوری اسلامی که گفته بود «باید به موقع صلح کنیم»، حسن روحانی را به نادانی در سیاست و دین متهم کرد و گفت صلح «در شأن ملت ایران» نیست.
محسن پیرهادی (چپ) در کنار محمدباقر قالیباف

محسن پیرهادی، عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی و مدیرمسئول روزنامه اصول‌گرای رسالت، پنج‌شنبه ۲۴ مهر در سرمقاله‌ای برای این روزنامه محافظه‌کار با انتقاد از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) نوشت: «چند روز پس از سخنان بسیار توهین‌آمیز رئیس‌جمهور آمریکا، سخن گفتن از صلح به هیچ وجه در شأن ملت ایران نیست».

این اصول‌گرای نزدیک به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس یازدهم، گفت که «برجام در زمان اوجش نیز دستاورد چندانی نداشت».

پیرهادی با انتقاد تند از حسن روحانی، رئیس‌جمهوری، او را به ندانستن سیاست و دین متهم کرد و نوشت:

«مشخص نیست آقای رئیس‌جمهور از این مواضع عجیب چه هدفی دنبال می‌کند. هنوز به سالگرد شهادت سردار دل‌ها نرسیده‌ایم، با این‌حال حرف از صلح زدن و آن را به مبانی دین چسباندن چه معنایی دارد؟ شاید فکر می‌کنند دولت فعلی آمریکا در حال پایان است و با سخن گفتن از صلح، به رئیس‌جمهور آتی آمریکا که به‌زعم دولتی‌ها دموکرات است، زمینه ارتباط سریع با آمریکا فراهم‌شده و برجام احیا می‌شود. باید پاسخ داد که اگر تفکرشان چنین است، همان‌قدر سیاست نمی‌دانند که دین نمی‌فهمند.»

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی صبح چهارشنبه ۲۳ مهر در جلسه هیأت دولت با اشاره به پایان ماه صفر و با اتکا به تاریخ صدر اسلام گفت: «بزرگ‌ترین پیروزی‌های پیامبر در سایه صلح با مردم مکه به دست آمد.»

سخنان روحانی پاسخی به اظهارات علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی بود که دو روز پیش‌تر گفته بود:

«ترسوها حق ندارند اسم عقلانیت را بیاورند. دشمن تلاش دارد تا معنای غلط عقلانیت را تلقین کند و برخی هم نادانسته در داخل همان حرف دشمن را تکرار می‌کنند».

روحانی همچنین با اشاره به صلح حسن،‌ پسر امام علی گفته بود: «وقتی برخی از اصحاب امام حسن آمدند و با زبان معترضانه که چرا صلح کردی، چرا در برابر طرف شما پیمان را امضا کردید، حضرت فرمودند، جامعه اسلامی که فقط شما ۱۰ نفر نیستید.»

پیرهادی با اشاره به سخنان روحانی درباره «صلح حسن» او را به نادانی در مورد دین متهم کرد:

«از آقای رئیس‌جمهور که پیش‌ از این، از عاشورا و کربلا نیز درس مذاکره و تعامل گرفته بود، این سخنان عجیب نیست. ما از ابتدا هم از جناب روحانی انتظار نداشتیم اهل ایستادگی بر اصول و مقاومت جدی در برابر بدخواهان ایران اسلامی باشد».

مدیرمسئول رسالت از «تحمل» دولت روحانی در چند ماه باقی‌مانده نوشت: «ما هم چند ماهی شما را تحمل می‌کنیم تا دولت‌تان تمام شود. ان‌شاءالله دولتی روی کار بیاید که شایسته ملت ایران باشد.»

ایران هدف تحریم‌های شدید ایالات متحده قرار دارد و این تحریم‌ها به بحران اقتصادی و افزایش رنج و فقر در میان مردم ایران انجامیده.

در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده در نوامبر و قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ دوگانه نه چندان تازه‌ای مجدداً در حال شکل‌‌گیری است: عقلانیت به وقت صلح یا مقاومت در برابر تحریم‌ها به وقت جنگ؟

محافظه‌کاران ایران به دنبال بر سر کار آوردن یک رئیس‌جمهوری نظامی هستند. از سوی دیگر جو بایدن گفته که در صورت پیروزی بر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری فعلی و به شرط بازگشت ایران به اجرای تعهدات برجامی، واشنگتن نیز به توافق هسته‌ای بازخواهد گشت.