در پی بالا گرفتن واکنشها به درخواست کییف برای عضویت در ناتو، ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهوری اوکراین، پیشنهاد کرد تا زمان تحقق این موضوع، نیروهای ناتو در خاک اوکراین مستقر شوند.
زلنسکی دوشنبه ۱۹ آذر ضمن ارائه این پیشنهاد گفت برای عملی شدن آن، «ما نیاز به درک روشنی از زمان پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا و زمان عضویت آن در ناتو داریم».
در سالهای اخیر، کییف بارها درخواست خود را برای عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، موسوم به ناتو، مطرح کرده است.
مقامهای اوکراینی تاکید کردهاند برای جلوگیری از تهاجم مجدد روسیه به این کشور پس از پایان مناقشه کنونی، تضمینهای امنیتی، از جمله عضویت در ناتو، ضروری است.
در سوی مقابل، روسیه عضویت اوکراین در ناتو را تهدیدی امنیتی برای خود میداند و بهشدت با آن مخالف کرده است.
موضوع اعزام نیروی خارجی به اوکراین پیشتر در اسفند سال گذشته از سوی امانوئل مکرون، رییسجمهوری فرانسه، مطرح شد.
مکرون در آن زمان اعلام کرده بود هیچ اجماع و اتفاق نظری در مورد اعزام نیرو به اوکراین وجود ندارد، اما در عین حال نمیتوان این موضوع را بهطور کلی رد کرد.
امانوئل مکرون و دونالد ترامپ در مراسم بازگشایی کلیسای نوتردام پاریس، ۱۷ آذر
امانوئل مکرون و دونالد ترامپ در مراسم بازگشایی کلیسای نوتردام پاریس، ۱۷ آذر
زلنسکی دوشنبه با اشاره به طرح اعزام نیروهای خارجی به اوکراین گفت: «حتی اگر دعوتنامه عضویت در ناتو را دریافت کنیم، سپس چه اتفاقی میافتد؟ چه کسی امنیت ما را تضمین میکند؟ میتوانیم این موضوع را در نظر بگیریم و روی پیشنهاد امانوئل مکرون کار کنیم.»
او خبر داد قصد دارد طی روزهای آینده با جو بایدن، رییسجمهوری ایالات متحده، درباره عضویت اوکراین در ناتو گفتوگو کند.
زلنسکی افزود: «بایدن رییسجمهوری کنونی [آمریکا] است و نظر او اهمیت زیادی دارد. صحبت در مورد این موضوع با ترامپ پیش از آغاز دوره ریاستجمهوریاش چندان منطقی به نظر نمیرسد.»
این اظهارات دو روز پس از آن مطرح میشوند که زلنسکی در نشستی مشترک با مکرون و ترامپ در پاریس حضور یافت. زلنسکی این دیدار را مثبت ارزیابی کرد و گفت همه خواهان خاتمه مناقشه کنونی هستند.
روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیریهای مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.