خانه / اخبار مهم روز / نامه سرگشادە معلمان کردستان: چیزی برای از دست دادن نداریم

نامه سرگشادە معلمان کردستان: چیزی برای از دست دادن نداریم

جمعی از معلمان معترض و محروم‌شده استان کردستان در نامه‌ای سرگشاده با عنوان «ما چیزی برای از دست دادن نداریم جز زنجیرهای ستم» هشدار دادند که در صورت عدم تحقق «خواسته‌های مشروع» خود، کنش‌های اعتراضی را آغاز خواهند کرد.

نویسندگان این نامه سرگشاده نوشته‌اند: «اکنون جز حلقەهای زنجیر ستم و بی‌عدالتی نصیب‌مان نشدە است، بنابراین چیزی برای از دست دادن نداریم» و خطاب به مسئولان جمهوری اسلامی هشدار داده‌اند: « چنانچە برای خواستەهای مشروع» آنها تدبیر جدی اندیشیدە نشود، «بە زودی با تمام توان کنش‌های اعتراضی خود را بە شیوەی مدنی و میدانی» آغاز خواهند کرد.

سه مطالبه اصلی آنها شامل «لغو احکام صادرە علیە معلمان در هیئت تخلفات آموزش و پرورش» استان کردستان، «برقراری حق رتبەبندی و ارتقا بە رتبە استحقاقی» و «حذف رویکرد امنیتی» در آموزش و پرورش این استان ذکر شده است.

در بخشی از این نامه با اشاره به «دشواری و گاها ناممکن» بودن تامین حداقل‌های شرایط آموزش و پرورش مناسب برای دانش‌آموزان آمده: « بافت فرسودە اکثر فضاهای آموزشی کردستان کە بە تهدیدی جدی و آنی برای جان دانش‌آموزان و معلمان بدل شدە، کمبود شدید نیروی آموزشی باانگیزە، مرتبط و حرفەای، حذف تغذیە رایگان، طبقاتی کردن مدارس، پولی کردن آموزش، ترک تحصیل میلیونی دانش‌آموزان، فشار معیشتی بە معلمان و وادار نمودن آنان بە انجام شغل دوم و سوم و دور کردن عامدانە آنان از مطالعە و تحصیل و صدها دلیل و سند دیگر شواهد متقنی برای اثبات این مدعاست.»

متن این نامه را در ادامه بخوانید:

«ما به‌عنوان جمعی از معلمان کنش‌گر صنفی که سال‌ها عملکرد ضعیف و ناصواب مدیریت ناکارآمد آموزش و پرورش کردستان را شاهد بودەایم؛ هیچ‌گاە در قبال روند نامیمون مدیریت کنونی سکوت نکردە و هزینه‌های تحمیلی را به‌جان خریدەایم. چرا که باور داریم نخستین آموزە ما به دانش‌آموزان و شهروندان جامعه باید درس حق‌طلبی، نقد و پرسش‌گری باشد.

بی‌گمان در سال‌های اخیر شاهد فریادها و کنش‌های میدانی ما برای رفع مشکلات تلنبار شدە در آموزش و پرورش و برقراری عدالت آموزشی بودەاید. لیکن نشنیدن سال‌ها فریاد مطالبه‌گرانه و مشروع ما معلمان از سوی مسوولان بی‌کفایت آموزش‌وپرورش، ماحصلش شرایط اسف‌بار کنونی‌ست که فراهم آوردن حداقل‌های شرایط آموزش و پرورش مناسب برای دانش‌آموزان این دیار را دشوار و گاه ناممکن کردە است.

بافت فرسودە اکثر فضاهای آموزشی کردستان که به تهدیدی جدی و آنی برای جان دانش‌آموزان و معلمان بدل شدە، کمبود شدید نیروی آموزشی باانگیزە، مرتبط و حرفه‌ای، حذف تغذیه رایگان، طبقاتی کردن مدارس، پولی کردن آموزش، ترک تحصیل میلیونی دانش‌آموزان، فشار معیشتی به معلمان و وادار نمودن آنان به انجام شغل دوم و سوم و دور کردن عامدانه آنان از مطالعه و تحصیل و صدها دلیل و سند دیگر شواهد متقنی برای اثبات این مدعاست.

در چنین وضعیتی مدیران امنیتی و ناکارآمد آموزش و پرورش کردستان به جهت بی‌تدبیری و نبود برنامه و توان مدیریتی کافی برای رتق و فتق امور و پاسخگویی منطقی به مطالبات و برای سرپوش گذاشتن بر این ضعف‌ها، به جای شنیدن انتقادات و دغدغه‌های معلمان منتقد و کنش‌گر، کمر همت به سرکوب هرگونه فریاد حق‌طلبانه معلمان بسته‌اند.

مجموعه مدیریتی آموزش و پرورش کردستان [اول از همه]؛ در ابتدای سال ١۴٠١ مطالبه‌گری و تجمع اعتراضی معلمان را جرم‌انگاری کرد و با بستن در ادارات آموزش و پرورش تجمعات معلمان را راهی خیابان کرد کە نتیجه آن پروندەسازی، دستگیری و باتوم خوردن معلمان در شهرهای مختلف کردستان بود. [دوم] در پاییز ١۴٠١ بیش از ٧٠٠ نفر از معلمان کردستان را که در اعتراض به ورود نظامیان به مدارس تحصن کردە بودند کسر حقوق کرد. [سوم] پاییز ١۴٠١ با تشکیل کمیته شوم فوریت‌های آموزش و پرورش، ۴٧ نفر از معلمان شرافت‌مند کردستان را از حق رتبه‌بندی محروم کرد. [چهارم] زمستان ١۴٠١ با نوشتن نامه‌ای مضحک، غیرقانونی و بی‌اساس انجمن وزین، قانونی و ریشه‌دار صنفی معلمان کردستان را غیرقانونی اعلام کرد. سپس در سال ١۴٠٢ و ١۴٠٣ با پادگانی کردن ادارات و مدارس کردستان برای بیش از هزار معلم پروندەسازی کرد. تاکنون ده‌ها معلم اخراج و صدها معلم به احکام ناروایی چون انفصال، تبعید، بازنشستگی اجباری و… محکوم شدەاند.

کارنامه سیاە و عملکرد شنیع مسوولان آموزش و پرورش کردستان (مدیرکل، حراست، هیات تخلفات، مدیران و حراست برخی از نواحی و مناطق) عریان‌تر از آن است که نیازمند توضیح بیشتر باشد. حتی مسوولان ارشد استان و برخی مقامات کشوری هم ناخرسندی خود بە چنین وضعیتی را اعلام کردەاند. اما بنا به معادلاتی کهما از آن بی‌خبریم هنوز، هم تیم مدیریتی مذکور سر جای خود باقی است و هم پروندەسازی و تاخت‌وتاز آن‌ها ادامه دارد.

اکنون ما معلمان مغضوب و محروم‌شدە و معلمانی که در بی‌دادگاە هیات‌تخلفات آموزش و پرورش قربانی لجاجت، کج‌فهمی و سرکوب شدەایم، اعلام می‌کنیم که جوانی و زندگی خود را در راە معلمی فدا کردیم و اکنون جز حلقه‌های زنجیر ستم و بی‌عدالتی نصیب‌مان نشدە است.

بنابراین چیزی برای از دست دادن نداریم. اما اجازە نخواهیم داد ستم‌هایی که بر خود، خانوادە، همکاران و دانش‌آموزان‌مان رفته است بی‌پاسخ بماند.

لذا صراحتا به مسوولان استانی و کشوری اعلام می‌کنیم چنانچه برای خواسته‌های مشروع ما تدبیر جدی اندیشیدە نشود و در فاصله کوتاهی مرتفع نگردند به‌زودی با تمام توان کنش‌های اعتراضی خود را به شیوە مدنی و میدانی آغاز خواهیم کرد. ما عزم راسخ داریم جلو این کژکاری‌ها و قانون‌شکنی‌ها بایستیم. تا دیگر هیچ متوهمی با سخرە گرفتن مردم و قانون به حقوق دیگران دست‌درازی نکند.

۱- لغو احکام صادرە علیه معلمان کردستان در هیات تخلفات آموزش و پرورش و جبران خسارات ناشی از این احکام

٢- برقراری حق رتبه‌بندی همه فعالان صنفی و رفع موانع ارتقای آنان به رتبه استحقاقی

٣- شان معلمان، دانش‌آموزان و مردم کردستان بالاتر از آنست کە افراد تنگ‌نظر، منفور و سخیف برای آن تصمیم‌گیری کنند. ضرورتی حیاتی‌ست که با انجام تغیرات لازم و حذف رویکرد امنیتی، آرامش به آموزش و پرورش کردستان بازگردد.»