خانه / اخبار مهم روز / حدود ۱۶۹ هزار کودک ایرانی در دوره ابتدایی از تحصیل بازمانده‌اند

حدود ۱۶۹ هزار کودک ایرانی در دوره ابتدایی از تحصیل بازمانده‌اند

رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه ۱۷ بهمن ضمن اشاره به برخی چالش‌های نظام آموزشی در ایران، گفت که نزدیک به ۱۶۹ هزار کودک ایرانی از تحصیل در دوره ابتدایی بازمانده‌اند.

به گزارش خبرگزاری حکومتی ایرنا، او درباره تعداد بازماندگان از تحصیل گفت که تعداد دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل‌ در دوره ابتدایی، یعنی ۶ پایه تحصیلی، ۱۶۸ هزار و ۸۸۱ تن است و بازماندگان از تحصیل پایه اول ۷۱ هزار و ۶۱ تن هستند.

معاون وزیر آموزش و پرورش افزود که در دوره ابتدایی، تعداد دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل شناسایی‌ شده به ۷۶ هزار و ۱۷۵ نفر می‌رسد و ۲۴ هزار و ۸۴۹ نفر از آنها با آغاز سال تحصیلی به مدارس جذب شده‌اند.

رضوان حکیم‌زاده همچنین گفت که برای ۶ سال تمام، حدود ۱۵ هزار و ۶۸۰ دانش‌آموز شناسایی و جذب کلاس‌های درس شده‌اند.

این مقام دولتی افزود که در سال تحصیلی جدید، بیش از ۹ میلیون و ۲۲۰ هزار دانش‌آموز در دوره ابتدایی ثبت نام کردند که از این تعداد، «حدود ۴۳۸ هزار تن از آنها دانش‌آموزان اتباع هستند که نزدیک به ۵ درصد مجموع دانش‌آموزان دوره ابتدایی را شامل می‌شوند.»

به گفته رضوان حکیم‌زاده، در مدارس ایران ۶ هزار و ۴۷ کلاس وجود دارد که تعداد دانش‌آموزان آنها بیش از ۴۰ تن است.

در همین حال، به گزارش ایرنا، علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس دولت پانزدهم جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه گفت که نزدیک به ۴۹ درصد از کودکان کار و خیابان در ایران از تحصیل بازمانده‌اند.

او افزود که حدود ۲۱ درصد از این کودکان کار و خیابان دچار سوتغذیه هستند و مطالعات انجام شده نشان‌ می‌دهد که چنین افرادی در سنین بالای ۵۰ سال دچار انواع بیماری‌های واگیردار ‌و غیرواگیردار می‌شوند.

ربیعی با اشاره طرح‌های شکست‌ خورده جمهوری اسلامی برای تغییر این وضعیت، یادآور شد که واکاوی‌ها نشان می‌دهد که عدم هماهنگی‌ها و حتی خنثی‌سازی عملکرد میان دستگاه‌ها و به عبارتی آزار ساختارها، و فراموشی بوروکراتیک و نگاه‌های مقطعی، از جمله دلایل ناکامی حکومت ایران در حوزه کودک است.

موضوع فقر و نیاز خانوارهای قرار گرفته در دهک‌های پایین جامعه به درآمد بیشتر باعث شده است تا بخش زیادی از دانش‌آموزان راهی بازار کار شوند.

در این مورد، روزنامه خراسان روز یازدهم مرداد سال جاری در گزارشی نوشت: «درد معیشت و فقر مهمترین عوامل ترک تحصیل به شمار می‌آیند.»