خانه / اخبار مهم روز / اعزام هیئتی از اسرائیل به قطر برای مذاکرات فاز دوم آتش‌بس

اعزام هیئتی از اسرائیل به قطر برای مذاکرات فاز دوم آتش‌بس

به اعتقاد کشورهای عربی طرح جنجال‌برانگیز دونالد ترامپ در مورد غزه روند مذاکرات آتش‌بس غزه میان حماس و اسرائیل را به خطر انداخته است. نتانیاهو اکنون هیأتی را با “اختیاراتی” محدود برای گفت‌وگوها به قطر فرستاده است.پنجمین دور از تبادل گروگان‌های حماس و زندانیان فلسطینی روز شنبه ۸ فوریه (۲۰ بهمن) انجام شد. دولت اسرائیل اکنون از اعزام هیئتی از سوی دولت این کشور به قطر برای ادامه مذاکرات در باره فاز دوم توافق آتش‌بس با حماس خبر داده است.

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل شامگاه شنبه اعلام کرد که او دستور اعزام این هیئت به قطر را صادر کرده است.

نتانیاهو قرار است امروز یکشنبه (۹ فوریه) پس از بازگشت از سفر خود به ایالات متحده با کابینه امنیتی خود نشستی برگزار خود که موضوع محوری آن فاز دوم توافق آتش‌بس با حماس است.

دفتر نخست‌وزیری اسرائیل همچنین ویدیویی در این رابطه منتشر کرده که نتانیاهو در آن بار دیگر “بر نابودی حماس و همچنین بازگرداندن گروگان‌ها” تأکید کرده است.

این در حالی است که خانواده‌های گروگان‌های باقیمانده در اسارت حماس دولت اسرائیل را به “عدم قاطعیت در انجام گفت‌وگوها با حماس” متهم کرده‌اند. آنها در این راستا از “اختیارات محدودی” که هیئت اسرائیلی با آن برای انجام مذاکرات فاز دوم آتش‌بس راهی قطر شده است، انتقاد کرده‌اند.

خانواده‌های گروگان‌های باقیمانده در اسارت حماس همچنین در مورد شعله‌ور شدن دوباره آتش جنگ در غزه هشدار داده‌اند.

رسانه‌های اسرائیل با استناد به مقامات ارشد دولت این کشور گزارش داده‌اند که نتانیاهو به هیئت اعزامی اسرائیلی به قطر تنها این اختیار را داده که در باره “جزییات فنی” مذاکره کنند.

همچنین گفته می‌شود که اعضای این هیئت در مقایسه با هیئت‌های پیشین در سطوح پایین‌تری قرار دارند. برای نمونه این بار رئیس سازمان ضدجاسوسی موساد در این هیئت حضور ندارد، بلکه فقط مقامات نیمه‌بلندپایه و گال هیرش، ژنرالی بازنشسته که هماهنگی مسائل مربوط به گروگان‌ها را عهده‌دار است.

مذاکرات غیرمستقیم میان سازمان حماس و اسرائیل که با میانجی‌گری قطر، مصر و ایالات متحده در دوحه (پایتخت قطر) در مورد فاز دوم آتش‌بس میان طرفین انجام می‌گیرند قرار است در پایان ماه جاری (فوریه) آغاز شوند. هدف از این فاز پایان کامل جنگ است و همچنین آزادی گروگان‌های باقیمانده در اسارت حماس که هنوز زنده هستند.

افراطگرایان در اسرائیل خواهان آن هستند که نخست‌وزیر اسرائیل به مطالبات حماس تن ندهد و این سازمان را “به‌طور کامل نابود کند”. منتقدان در مقابل، نتانیاهو را متهم می‌کند که گام‌های خود در این راه را با لحاظ خواست‌های راستگرایان افراطی در اسرائیل برداشته و انجام اقدامات لازم را به عقب می‌اندازد.

آزادی سه گروگان در ازای ۱۸۳ زندانی
دیروز شنبه ۸ فوریه (۲۰ بهمن) طبق توافق بین اسرائیل و سازمان تروریستی حماس، سه گروگان اسرائیلی دیگر پس از ۴۹۱ روز اسارت از چنگ اسلام‌گرایان افراطی حماس در نوار غزه آزاد شدند.

این سه نفر اوهاد بن عامی، اور لوی و الی شرابی هستند. آن‌ها ابتدا به صلیب سرخ بین‌المللی و سپس به ارتش اسرائیل تحویل داده شدند. به گفته ارتش اسرائیل، این سه مرد “رنگ‌پریده و به‌شدت لاغر شده‌اند” و به بیمارستانی در اسرائیل به منتقل شدند تا تحت معاینات پزشکی قرار گیرند. آن‌ها پس از معاینات اولیه پزشکی در یک پایگاه نظامی اسرائیل با خانواده‌های خود دیدار کردند.

اوهاد بن عامی ۵۶ ساله دارای تابعیت دوگانه آلمانی-اسرائیلی است. او در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ از کیبوتص بیری که در نزدیکی غزه واقع شده، ربوده شد.

اور لوی ۳۴ ساله نیز با همسرش در زمان حمله حماس در جشنواره موسیقی نوا نزدیک مرز غزه حضور داشت. آن‌ها برای نجات خود به یک پناهگاه فرار کردند، اما همسر لوی در آنجا کشته شد و او اسیر شد. فرزند خردسال آن‌ها در آن زمان نزد پدربزرگ و مادربزرگش بود.

همسر و دو دختر الی شرابی ۵۲ ساله نیز در حمله تروریست‌های حماس کشته شدند. جسد برادر او نیز همچنان در اختیار این گروه تروریستی در غزه است.

اسرائیل در ازای آزادی این سه گروگان، ۱۸۳ زندانی فلسطینی را آزاد خواهد کرد. ۱۸ نفر از این افراد به حبس ابد محکوم و ۱۱۱ زندانی دیگر نیز پس از حمله ۷ اکتبر در نوار غزه، بازداشت شده بودند.