خانه / اخبار مهم روز / ترامپ: از دوشنبه صبح قیمت دارو در آمریکا بین ۳۰ تا ۸۰ درصد کاهش می‌یابد

ترامپ: از دوشنبه صبح قیمت دارو در آمریکا بین ۳۰ تا ۸۰ درصد کاهش می‌یابد

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری ایالات متحده، اعلام کرد که صبح دوشنبه ۲۲ اردیبهشت در کاخ سفید فرمانی اجرایی را امضا خواهد کرد که قیمت دارو در آمریکا را به گفته او بین ۳۰ تا ۸۰ درصد کاهش می‌دهد.

او عصر یک‌شنبه ۲۱ اردیبهشت در شبکه اجتماعی خود، تروث سوشیال نوشت: «خوشحالم اعلام کنم که فردا صبح، در کاخ سفید، ساعت ۹:۰۰ صبح، یکی از مهم‌ترین دستورات اجرایی در تاریخ کشورمان را امضا خواهم کرد. قیمت داروهای تجویزی و محصولات دارویی، تقریبا بلافاصله، بین ۳۰ تا ۸۰ درصد کاهش خواهد یافت.»

ترامپ افزود: «این قیمت‌ها در سراسر جهان یکسان‌سازی خواهد شد و برای اولین بار در سال‌های طولانی، عدالت برای آمریکا به ارمغان خواهد آمد! من سیاست کشور مطلوب را اجرا خواهم کرد که بر اساس آن، ایالات متحده همان قیمتی را پرداخت خواهد کرد که کشوری با کمترین قیمت در جهان پرداخت می‌کند. سرانجام با کشور ما عادلانه برخورد خواهد شد و هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی شهروندانمان به میزان بی‌سابقه‌ای کاهش خواهد یافت. علاوه بر این، با همه این‌ها، ایالات متحده تریلیون‌ها دلار صرفه‌جویی خواهد کرد.»

ایالات متحده بالاترین قیمت دارو در جهان را می‌پردازد و در بسیاری موارد، قیمت داروها در آمریکا تقریبا سه برابر کشورهای توسعه‌یافته دیگر است. ترامپ گفته که قصد دارد این فاصله را کاهش دهد، اما تاکنون جزییات اجرایی آن را به طور عمومی اعلام نکرده و در این پیام نیز توضیحی بیشتر ارائه در این زمینه نداده است.

چهار تن از لابی‌گران صنعت دارو در آمریکا که به گفته خودشان از سوی کاخ سفید در جریان موضوع قرار گرفته‌اند، به رویترز گفته‌اند که انتظار دارند این فرمان بر برنامه بیمه درمانی دولتی «مدیکر» تمرکز داشته باشد. پیشتر خبرگزاری رویترز گزارش داده بود که چنین سیاستی در دست بررسی است.

به گفته این منابع، شرکت‌های دارویی انتظار دارند دامنه این فرمان فراتر از داروهایی باشد که هم‌اکنون تحت برنامه مذاکره قیمتی دولت بایدن قرار دارند.

بر اساس «قانون کاهش تورم» که در دوران ریاست‌جمهوری جو بایدن تصویب شد، دولت آمریکا قیمت ده داروی پرمصرف را برای برنامه مدیکر مورد مذاکره قرار داده است و قرار است این قیمت‌ها از سال آینده اجرایی شود. داروهای بیشتری نیز قرار است در ادامه سال جاری وارد فاز مذاکره قیمتی شوند.

ترامپ در پیام خود در تروث سوشیال نوشت: « برای سال‌ها، جهان از خود می‌پرسید چرا قیمت داروهای تجویزی و محصولات دارویی در ایالات متحده آمریکا بسیار بالاتر از هر کشور دیگری است، گاهی حتی پنج تا ده برابر گران‌تر از همان دارو، تولیدشده در همان آزمایشگاه یا کارخانه، توسط همان شرکت؟؟؟ توضیح این موضوع دشوار و شرم‌آور بود، اما پاسخ درست این نبود. شرکت‌های دارویی برای سال‌ها می‌گفتند که این به دلیل هزینه‌های تحقیق و توسعه است و همه این هزینه‌ها، بدون هیچ دلیلی، باید تنها توسط «بازندگان» آمریکایی تحمل شود. کمک‌کنندگان به کارزارها می‌توانند خیلی کارها بکنند، اما نه با من و نه با حزب جمهوری‌خواه. ما قصد داریم کار درست را انجام دهیم، کاری که دموکرات‌ها سال‌ها برای آن مبارزه کرده‌اند.»

الکس شریور، سخنگوی گروه اصلی لابی شرکت‌های داروسازی آمریکا موسوم به «انجمن تحقیقات دارویی و تولیدکنندگان آمریکا» (PhRMA)، در واکنش به برنامه ترامپ گفت: «قیمت‌گذاری دولتی، به هر شکلی که باشد، به زیان بیماران آمریکایی است.»

این نخستین بار نیست که ترامپ تلاش می‌کند قیمت داروها را به سطح قیمت دیگر کشورها گره بزند. او در دوره نخست ریاست‌جمهوری‌اش نیز برنامه‌ای برای اجرای نظام قیمت‌گذاری مرجع بین‌المللی ارائه کرده بود، اما این طرح در آن زمان از سوی دادگاه متوقف شد.

دولت ترامپ در آن مقطع پیش‌بینی کرده بود که اجرای آن برنامه می‌تواند ظرف هفت سال بیش از ۸۵ میلیارد دلار صرفه‌جویی برای مالیات‌دهندگان آمریکایی به همراه داشته باشد، رقمی قابل توجه در برابر هزینه سالانه بیش از ۴۰۰ میلیارد دلاری آمریکا برای داروها.