دیوید هیل، معاون سیاسی وزارت خارجه آمریکا، روز دوشنبه پس از دیدار با مقامهای لبنانی در بیروت از تشدید تلاشها برای مقابله با فعالیتهای «خطرناک» ایران در منطقه از جمله تامین مالی و فعالیت گروههای نیابتی مانند حزب الله لبنان خبر داده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، دیوید هیل این اظهارات را پس از دیدار با سعد الحریری، نخست وزیر لبنان در بیروت مطرح کرده است.
معاون سیاسی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرده است: ما از طریق دیپلماسی و همکاری با همپیمانهای خود نیروهای ایرانی از از سوریه اخراج میکنیم و با فرایند سیاسی با محوریت سازمان ملل همکاری خواهیم کرد تا صلح و ثبات در منطقه محقق شود.
آمریکا همواره از حضور نظامی ایران در سوریه انتقاد کرده و از تلاش خود برای بیرون راندن ایران از سوریه خبر داده است .
برایان هوک، رئیس گروه ویژه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا
بیشتر بخوانید:
هوک: تا ایران به طور کامل از سوریه نرود به بازسازی سوریه کمک نمیکنیم
در همین زمینه برایان هوک، رئیس گروه ویژه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا، روز شنبه در پاسخ به منتقدانی که بیرون راندن ایران و گروههای وابسته به جمهوری اسلامی از سوریه را «ناممکن» میدانند گفته بود: «ما به جماعت شکستباور گوش نمیدهیم. اگر بخواهیم همیشه به منتقدان گوش بدهیم در سیاست خارجی به جایی نمیرسیم.»
این مقام وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد تا زمانی که نیروهای ایرانی و گروههای نیابتی جمهوری اسلامی بهطور کامل از سوریه رانده نشوند، ایالات متحده کمکی به بازسازی سوریه نخواهد کرد.
این در حالی است رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل نیز اخیرا، گفته است کشورش از سال ۲۰۱۷ به این سو به «هزاران» هدف ایرانی در سوریه حمله کردهاست.
حزب الله و حفر تونل در مرز اسرائیل
در حالی آقای هیل از بیروت دیدار می کند که طی هفته های اخیر اسرائیل از کشف تونلهایی در مرز با لبنان خبر داد و گفت، حزب الله لبنان این تونلها را برای عملیات احتمالی خود حفر کرده بود.
معاون سیاسی وزارت خارجه آمریکا در خصوص حزب الله لبنان گفته است: این غیر قابل قبول است که یک گروه شبه نظامی خارج کنترل دولت وجود داشته باشد و در مقابل مردم لبنان پاسخگو نباشد و تونلهایی در سراسر خط آبی به داخل خاک اسرائیل حفر کند یا زرداخانه ای با ۱۰۰ هزار موشک داشته باشد که ثبات منطقه را به مخاطره بیندازد.
در همین حال، سفارت آمریکا در لبنان همزمان با ورود آقای هیل به بیروت، در بیانیهای تأکید کرد که تونلهای حزبالله، «مشروعیت نهادهای قانونی دولت لبنان را تضعیف میکند.»
یک سخنگوی ارتش اسرائیل نیز روز یکشنبه گفت، با کشف ششمین تونل، عملیاتی که برای کشف و انهدام تونلهای حفر شده در مرز جنوبی لبنان با شمال اسرائیل آغاز شده بود، در روزهای آینده پس از منفجر کردن تونل ششم «تکمیل خواهد شد».
به گزارش رویترز، حزبالله لبنان در دهه ۱۹۸۰ میلادی با حمایت ایران تشکیل شد. اما با خروج اسرائیل از لبنان در سال ۲۰۰۰ این گروه شبه نظامی قدرت سیاسی و نظامی خود را گسترش داد.
آمریکا از سال ۱۹۹۷ حزب الله لبنان را در فهرست گروههای تروریستی قرار داده است