خانه / اخبار مهم روز / گسترش کرونا به ۲۳ استان ایران؛ شمار جان‌باختگان به ۱۳۳ نفر رسید

گسترش کرونا به ۲۳ استان ایران؛ شمار جان‌باختگان به ۱۳۳ نفر رسید

کیانوش جهانپور، رییس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت ایران، روز پنجشنبه هشتم اسفند اعلام کرد ۱۰۶ نفر به شمار مبتلایان به کرونا در این کشور اضافه شده و از این تعداد هفت نفر جان باخته‌اند. به این ترتیب بر اساس آمار رسمی تاکنون ۲۶ نفر در ایران در اثر ابتلا به کرونا درگذشته‌اند و مجموع مبتلایان ۲۴۵ نفر است.

این در حالی است که بنابر تازه‌ترین آمار تایید شده از‌ سوی منابع ایران‌اینترنشنال، ویروس کرونا در ایران تاکنون ۱۳۳ قربانی به جا گذاشته است.

استان‌های قم، تهران، گیلان، مازندران، خراسان‌رضوی، آذربایجان‌شرقی، گلستان، مرکزی، همدان، البرز، اردبیل، خوزستان، اصفهان، هرمزگان، لرستان، یزد، کهگیویه و بویراحمد، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی به طور رسمی مواردی از ابتلا یا مرگ بر اثر کرونا در آنها تایید شده است.

درباره وضعیت رسیدگی به بیماران نیز، قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی قم از پر شدن بیمارستان‌های کامکار و فرقانی با ظرفیت نزدیک به ۶۰۰ تخت به‌دلیل افزایش شمار بیماران کرونا خبر داده است.

علی ابرازه، قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی قم، از افزایش شمار بیماران مشکوک و مبتلا به کرونا در قم خبر داد و گفت: « تعداد افراد مبتلا بدون بیماری‌های تنفسی در قم افزایش یافته است. دو بیمارستان فرقانی و کامکار در حال پر شدن است و بیمارستان امام‌رضا به عنوان بیمارستان سوم برای بستری کردن بیماران کرونا مورد استفاده قرار می‌گیرد.»

این درحالی است که دو بیمارستان کامکار و فرقانی در مجموع نزدیک به ۶۰۰ تخت فعال دارند. بیمارستان کامکار که به‌عنوان بیمارستان شماره یک برای مقابله با کرونا در قم تعیین شده است دارای ۱۹۲ تخت است، و به گفته محمدرضا قدیر، رییس دانشگاه علوم پزشکی قم، که اکنون به دلیل ابتلا به کرونا تحت قرنطینه قرار دارد، بیمارستان فرقانی نیز به عنوان بیمارستان دوم برای بستری بیماران مشکوک یا مبتلا به کرونا دارای ۴۰۰ تخت است. بیمارستان امام رضا که اکنون به عنوان سومین مرکز بستری و قرنطینه کرونا اعلام شده نیز دارای ۱۰۰ تخت است.

محمد توکلی، نماینده تام‌الاختیار وزیر بهداشت که به قم اعزام شده شامگاه دوشنبه پنجم اسفند شمار بیماران بستری شده در قم را بیش ۳۰۰ نفر اعلام کرده بود اما سخنان یک روز بعد علی ابرازه، قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی قم، مبنی بر پر شدن ظرفیت دو بیمارستان کامکار و فرقانی در قم، نشان می‌دهد که شمار بیماران مشکوک یا مبتلا به کرونا در قم از مرز ۶۰۰ نفر گذشته است که به معنای دو برابر شدن بیماران طی بیست و چهار ساعت است.

با این حال حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی، روز سه‌شنبه گفت که در جلسه ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا، گزارشی از سوی سعید نمکی، وزیر بهداشت ارائه شده که «گزارش امیدوار‌کننده‌ای بود چرا که حرکت به سمت کنترل این ویروس است» و به همین دلیل «از روز شنبه همه روال‌ها به صورت عادی خواهد بود.»

سخنان روحانی در حالی است که علاوه بر افزایش تصاعدی شمار بیماران مشکوک و مبتلا به کرونا، پیشروی کرونا در سایر استان‌های ایران با شتاب بیشتری ادامه دارد و تا روز پنجشنبه هشتم اسفندماه، شیوع ویروس کرونا در ۲۳ استان ایران تایید شده است.

ابتلای شماری از کادر درمانی، پزشکان و پرستاران به کرونا در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مختلف گزارش شده است.

شامگاه سه‌شنبه، ششم اسفند ماه، قاسم رضیعی، دکترای هسته‌ای شاغل در بیمارستان شهدای تجریش از ابتلای قطعی پنج تن از پزشکان و کادر درمانی این بیمارستان و همسران‌شان به کرونا خبر داد و گفت حال یکی از آنها وخیم است.

همزمان عصر سه‌شنبه اسفند نرجس خانعلی‌زاده پرستار جوان بیمارستان میلاد لاهیجان درحالی جان خود را از دست داد که رسانه‌های محلی دلیل درگذشت او را ابتلا به کرونا عنوان کردند.

مقام‌های بیمارستان میلاد لاهیجان با تایید مرگ نرجس خانعلی‌زاده پرستار ۲۵ساله این بیمارستان، گفتند علائم بیماری او شبیه آنفولانزا بوده و نتیجه آزمایش کرونا هنوز مشخص نیست. سعید صباحی، رییس بیمارستان میلاد، گفت: «ابتلای او به کرونا شایعه است اما بعد از مشخص شدن آزمایش‌ها،اطلاع‌رسانی خواهد شد.»

استان گیلان پیشتر مرگ قطعی دو بیمار مبتلا در آن تایید شده است و روز سه‌شنبه سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی این استان گفت که «شمار بیماران بستری و مشکوک به کرونا در آن ۷۰ نفر رسیده است اما با توجه به انجام آزمایش‌های کرونا به شکل متمرکز در تهران، تاکنون جواب آزمایش‌های این بیماران از پایتخت به مقام‌های بیمارستانی در گیلان اعلام نشده است.»

در استان مرکزی، یاسر قربانی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی انتقال پنج بیمار مشکوک به کرونا از حوزه علمیه خاتم الانبیای اراک به بیمارستان را تایید کرد.

در استان یزد، محمدرضا دهقانی، معاون دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت که تست یک بیمار مشکوک به کرونا مثبت اعلام شده است.

همزمان تمام ملاقات‌ها با بیماران در بیمارستان صدوقی یزد ممنوع شد. این بیمارستان اعلام کرد از روز چهارشنبه هفتم اسفند ماه تا اطلاع ثانوی هرگونه ملاقات با بیماران بستری، ممنوع است.

در استان گلستان، عبدالرضا فاضل، رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان، از افزایش شمار بیماران مشکوک به کرونا در این استان خبر داد و گفت که تعداد بیماران مشکوک به کرونا در گلستان به ۳۰ نفر رسیده است و روز سه‌شنبه تست یکی از بیماران مثبت شده است.

در استان هرمزگان نیز مرگ اولین بیمار مبتلا به کرونا در این استان تایید شد. فاطمه نوروزی، مدیر روابط‌عمومی دانشگاه علوم‌پزشکی هرمزگان، گفت که یک مرد ۵۳ ساله با علائم مشکوک به کرونا در بیمارستان خلیج‌فارس بندرعباس جان باخته‌است.

در استان خراسان رضوی با آنکه مقام‌های بهداشت و درمان هنوز موردی از ابتلا به کرونا را در مشهد به طور رسمی تایید نکرده‌اند اما جواد باذلی، رییس دانشکده علوم پزشکی گناباد گفت که دو بیمار مشکوک به کرونا در این شهرستان شناسایی و نمونه‌های آزمایش آنها برای بررسی دقیق به تهران ارسال شده است اما خودشان پس از مدتی قرنطینه از بیمارستان مرخص شده‌اند

همزمان ملاقات‌ با بیماران بستری در بیمارستان‌ امام رضا، بیمارستان تخصصی کودکان اکبر و بیمارستان قائم مشهد ممنوع شد.