خانه / اخبار مهم روز / بیش از ۱۳۰ مستندساز: در کنار تشنگان خوزستان می‌مانیم و سرکوب‌شان را به شدت محکوم می‌کنیم

بیش از ۱۳۰ مستندساز: در کنار تشنگان خوزستان می‌مانیم و سرکوب‌شان را به شدت محکوم می‌کنیم

بیش از یک صد و سی مستندساز در بیانیه‌ای، ضمن حمایت از اعتراض مردم شهرهای خوزستان به بی‌آبی، تاکید کردند سرکوب اعتراضات مردم به بی‌آبی را به شدت محکوم کرده و در کنار «تنشگان خوزستان» می‌مانند.

یک صد و سی و چهار مستندساز سینمای ایران در بیانیه‌ای که با عنوان «و دوباره بر سر آب، آتش به پا شد» منتشر کردند، نوشتند: «ما کارگردانان سینمای مستند، بر پایه سنت کاری‌مان همیشه بازتاب دهنده رنج و خواست مردمانمان بوده‌ایم و امروز نیز در کنار تشنگان خوزستان می‌مانیم و سرکوب مردمی که زندگی را جستجو می‌کنند تا آب به آبادی برسد به شدت محکوم می‌کنیم.»

این بیانیه به امضای کامران شیردل، ناصر صفاریان، هادی آفریده و مژگان ایلانلو، هادی معصوم‌دوست، فرهاد ورهرام، مهوش شیخ‌الاسلامی، مونا زند، سپیده ابطحی، بابک بهداد، مهران زینت‌بخش، پریشا شاهنده، خلیل رشنوی و ده‌ها مستندساز سینمای ایران رسیده است.

در این بیانیه، بیش از یک صد و سی مستندساز سینمای ایران با اشاره به آنچه بر سر پرآب‌ترین استان ایران طی چند دهه اخیر آمده است، افزودند: «این قصه تلخناک پرآب‌ترین استان ایران است که کارون، مارون، کرخه و اروندش گواهند که پیوسته از چشمان مردمان، خونابه روان است.»

در بیانیه بیش از یک صد و سی مستندساز سینمای ایران همچنین از اعتراضات مردم خوزستان به بی‌آبی به عنوان دادخواهی یاد شده و آمده است که «این‌بار در هورالعظیم، همواره مرگ می‌روید و صدای دادخواهان در مرداب خاموش می‌گردد.»

در جریان اعتراضات شهرهای مختلف استان خوزستان به بی‌آبی و طرح‌های انتقال آب خوزستان که از پنج‌شنبه گذشته آغاز شده است تاکنون تاکنون منابع مستقل دست‌کم کشته شدن دو جوان معترض به نام‌های مصطفی نعیماوی و قاسم خضیری را با شلیک نیروهای امنیتی تایید کرده‌اند.

در جریان این اعتراضات، مردم و جوانان معترض شعارهایی چون «تشنه‌ام، آب حق من است»، «هور ما کو» « آب ما کو»، «جان و خون‌مان فدای کارون» و «جان و خون‌مان فدای اهواز» سر دادند.

اعتراضات از نخستین ساعات شامگاه پنج‌شنبه، بیست و چهارم تیر ماه، در شهر حمیدیه آغاز شد و مردم شهرهای سوسنگرد، شوش، هویزه، حمیدآباد، عبدالخان، حمیدیه، ماهشهر، بستان، شوش، شوشتر، خرمشهر، قلعه کنعان، شادگان، لالی و مناطقی از اهواز در شب‌های گذشته به این اعتراضات پیوستند.

از دومین شب اعتراضات بی‌به‌ابی در خوزستان نیروهای امنیتی، یگان ویژه نیروی انتظامی و همچنین نیروهای لباس شخصی و بسیج اقدام به شلیک گلوله، گاز اشک‌آور به سوی معترضان به بی‌آبی کرده‌اند.

سرکوب این اعتراضات در دو روز گذشته شدت گرفته و هزاران نیروی یگان ویژه و نیروهای امنیتی از استان‌های دیگر به شهرهای مختلف خوزستان منتقل شده‌اند.

بیانیه بیش از یک صد و سی مستندساز در حمایت از «تشنگان خوزستان» و محکومیت سرکوب اعتراض مردم خوزستان به بی‌آبی، پس از آن منتشر شده است که در چند روز گذشته اصغر فرعادی، کارگردان سرشناس سینمای ایران، به خاطر سکوت در این باره در جریان جشنواره کن مورد انتقادات گسترده کاربران در شبکه‌های اجتماعی قرار گرفتن.

فرهادی، در مراسم اختتامیه هفتاد و چهارمین دوره جشنواره فیلم کن، هنگام دریافت جایزه طی سخنانی که به طور ضمنی به اعتراض کاربران نیز مرتبط بود، گفت که سعی کرده در فیلم‌هایش همواره گوشه‌ای از مشکلات ایران را نشان دهد و امید دارد که با تمام فشارها و سختی‌ها بتواند دوباره فیلم بسازد چرا که تنها راه آزادی مردم کشورش آگاهی‌رسانی است.

اصغر فرهادی در مراسم دریافت جایزه بزرگ جشنواره کن، همچنین در پاسخ آرام بلندپز، خبرنگار ایران اینترنشنال که از او پرسید آیا ممکن است روزی درباره کشته‌شدگان اعتراض‌ها به بی‌آبی و تشنگی در خوزستان فیلمی بسازد، گفت: «با شرایط حاضر قطعا نمی‌شود. رفتن سراغ این موضوعات نیاز به فضای باز دارد.»

فرهادی به خبرنگار ایران اینترنشنال گفت که « قبل از ورود به روی فرش قرمز ، این خبر را به ما دادند، خبر بین گروه پخش شد و همه ما غمگین واردسالن شدیم.» او گفت: «تاریخ نشان داده که قطعا راجع به این موضوعات فیلم ساخته خواهد شد ولی با شرایط موجود مطمئنم که امکان‌پذیر نیست.»