خانه / اخبار مهم روز / اوکراین سلاح توپخانه‌ای هویتزر و موشک‌ ضدکشتی از آمریکا و دانمارک دریافت می کند

اوکراین سلاح توپخانه‌ای هویتزر و موشک‌ ضدکشتی از آمریکا و دانمارک دریافت می کند

اولکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین، گفت ارسال سلاح توپخانه‌ای دوربرد هویتزر ام-۱۰۹ از آمریکا و موشک‌های ضدکشتی هارپون از دانمارک به این کشور آغاز شده است.

از سوی دیگر، سخنگوی ارتش اوکراین در اودسا نیز گفت برای مقابله با روسیه در دریای سیاه به اندازه کافی موشک ضدکشتی هارپون ارائه شده است.

در همین حال، ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، روز شنبه اعلام کرد که ارتش این کشور به هدف خود برای دستیابی به برتری نسبت به ارتش روسیه از نظر فناوری و قدرت تهاجمی نزدیک شده است.

همچنین مدیر اطلاعات ارتش اوکراین گفت ۶۰ درصد ذخیره سلاح‌های نقطه‌زن روسیه به پایان رسیده است و خاطرنشان کرد که مسکو مانند شوری سابق توانایی بازگردان سریع این ذخایر را ندارد.

وزارت کشور اوکراین نیز از نابودی ۳۰ درصد از ناوگان تانک‌های جدید روسیه خبر داد و گفت روسیه به استفاده دوباره از تانک‌های قدیمی زمان شوری سابق روی آورده است.

پوتین در تماس با شولتس و مکرون: سلاح سنگین به اوکراین ندهید
رهبران آلمان و فرانسه در تماس تلفنی با پوتین خواستار خروج نیروهای روسیه از اوکراین شدند. پوتین نسبت به تحویل سلاح‌های سنگین به اوکراین هشدار داد و تکرار کرد که روسیه در صورت لغو تحریم‌ها حاضر است غله صادر کند.ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز شنبه ۲۸ مه (۷ خرداد) در تماس تلفنی ۸۰ دقیقه‌ای با اولاف شولتس صدراعظم آلمان و امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه نسبت به تحویل تسلیحات سنگین به اوکراین هشدار داد.

اشتفان هبشترایت، سخنگوی دولت آلمان در توییتر نوشت، صدراعظم و رئیس جمهور فرانسه بار دیگر بر لزوم آتش‌بس فوری در اوکراین، خروج نیروهای روسی و همچنین بر سر راه حل دیپلماتیک جنگ اوکراین تاکید کرده‌اند. آنها از رئیس‌جمهور روسیه خواستند با همتای اوکراینی خود به طور مستقیم مذاکره کند.

به گفته مقامات کرملین، پوتین بر تمایل مسکو برای از سرگیری مذاکرات درباره راه‌حل مناقشه تاکید کرده اما او تعلیق مذاکرات را تقصیر اوکراین دانسته است.

شولتس و مکرون خواستار آزادی حدود ۲۵۰۰ رزمنده اوکراینی شدند که در کارخانه فولاد آزوف ماریوپل به اسارت نیروهای روسیه درآمدند.

شولتش و مکرون تعهد پوتین به رفتار با اسیران جنگی مطابق با کنوانسیون ژنو را مثبت دانستند.

پوتین: صادرات غله در برابر لغو تحریم‌ها

مقامات کرملین اعلام کرده‌اند که در تماس تلفنی پوتین با سران آلمان و فرانسه، در مورد ایمنی مواد غذایی در جهان نیز صحبت شده است. پوتین بار دیگر شرط خود برای صادرات غله اوکراین را مطرح کرده و گفته که در صورت لغو تحریم‌ها حاضر است غله صادر کند.

کشورهای غربی از جمله آلمان و فرانسه خواستار آن هستند که روسیه به محاصره بنادر اوکراین در دریای سیاه پایان دهد تا این کشور بتواند صادرات گندم را از سر بگیرد.

پوتین دلایل واقعی مشکلات تامین مواد غذایی را نتیجه سیاست‌های غلط اقتصادی و مالی کشورهای غربی و همچنین تحریم روسیه دانسته است.

اوکراین: پوتین باج‌خواهی می‌کند

در بیانیه کرملین گفته می‌شود که روسیه آماده بحث در باره گزینه‌های مختلف برای صادرات غلات بدون مانع، از جمله حمل و نقل غلات اوکراین از دریای سیاه است.

کی‌یف اما مسکو را به باج‌خواهی در مرتبط کردن مبارزه با گرسنگی در جهان با موضوع تحریم متهم کرده است.

روسیه و اوکراین از بزرگترین صادرکنندگان غلات محسوب می‌شوند و نقشی مهم در تأمین مواد غذایی جهانی دارند. شماری از بنادر اوکراین هم‌اکنون در اشغال نظامیان روسیه است و در بندر اودسا به دلیل مسدود شدن توسط کشتی‌های جنگی روسیه و خطر مین‌های دریایی امکان بارگیری نیست.