شبهنظامیان حوثی یمن در مناطق تحت تسلط خود اعلام کردند که برای نخستین بار در دانشگاه صنعا تفکیک جنسیتی اعمال میکنند.
این شبهنظامیان که مورد حمایت ایران هستند، در موسسههای آموزشی عمومی و خصوصی تحت کنترل خود، تفکیک جنسیتی اجرا کردهاند اما دانشگاه صنعا که در سال ۱۹۷۰ تاسیس شده است، هرگز مشمول این قاعده نشده بود.
«انجمن دانشجویان»، نهادی که حوثیها برای نظارت بر دانشجویان تاسیس کردهاند، با صدور بخشنامهای روزهای تحصیل در هفته را به دو قسمت تقسیم کرده است؛ به این ترتیب که دانشجویان پسر از روز شنبه تا دوشنبه به دانشگاه میروند و دانشجویان دختر نیز از سهشنبه تا پنجشنبه سر کلاسها حاضر میشوند.
این انجمن پیشتر برگزاری برنامههای مختلط از جمله اردوهای آموزشی یا جشنهای فارغالتحصیلی با حضور دانشجویان پسر و دختر را ممنوع کرده بود.
بر اساس ادعای این نهاد، برگزاری برنامههای مختلط «با هویت ایمانی مردم یمن» در تضاد است و «پیروزی و آزادسازی قدس را به تاخیر میاندازد.»
شبهنظامیان حوثی در سالهای اخیر همواره تلاش کردهاند که به نام «مبارزه با فتنه و اختلاط»، زندگی اجتماعی جوانان به ویژه دانشجویان را در اماکن عمومی همچون قهوهخانهها، رستورانها و دانشگاه تحت فشار قرار دهند.
عمر داعر البخیتی، رئیس دانشکده رسانه در دانشگاه صنعا، نخستین دانشکدهای که در آن تفکیک جنسیتی اجرا شد در گفتگو با سایت «اخبار الیمن الان» مدعی شد که این تصمیم بر اساس «تحقیقات گسترده» صورت گرفته است و این امر بر تحصیل دانشجویان «تاثیر منفی» نخواهد گذاشت.
او با بیان اینکه هدف از این اقدام «مبارزه با جنگ نرم است»، گفت: «اختلاط دو جنس باعث چالشهای بزرگی میشود. تربیت برخی دانشجویان ۱۰۰ درصد سالم نیست. ما تلاش میکنیم این مشکلات را به شکلی درست و آرام حل کنیم.»
او از اعتراضها به این تصمیم ابراز تعجب کرد و گفت: «ما اینجا همچون پدر هستیم؛ پدران به دنبال منفعت دختران و پسران خود هستند. از این رو تفکیک جنسیتی یک مسئله طبیعی است، همانگونه که پیشتر در دانشگاه علوم و تکنولوژی تحت مدیریت حزب اصلاح اتفاق افتاد. حالا خود این حزب با بخشنامه تفکیک جنسیتی مخالفت میکند».