خانه / اخبار مهم روز / رئیس جمهور جدایی‌طلب آبخاز؛معترضان به اشغال پارلمان پایان دهند استعفا می‌دهم و دوباره نامزد می‌شوم

رئیس جمهور جدایی‌طلب آبخاز؛معترضان به اشغال پارلمان پایان دهند استعفا می‌دهم و دوباره نامزد می‌شوم

یورش مخالفان دولت آبخاز به پارلمان این منطقه خودمختار در گرجستان


معترضان به سیاست‌های دولت محلی در آبخاز که روز جمعه به ساختمان پارلمان این منطقه جدایی‌طلب و تحت حمایت روسیه یورش برده و آنرا به اشغال خود در آورده بودند از ترک این محل خودداری کردند.

این در حالیست که ترک ساختمان پارلمان به عنوان پیش‌شرطی از سوی رئیس جمهوری این منطقه خودمختار برای استتعفا عنوان شده بود.

مخالفان و معترضان به سیاست‌های دولت در اعتراض به توافق صورت گرفته با مسکو در زمینه سرمایه گذاری، دست به اشعال پارلمان زده‌ بودند.

به گزارش خبرگزاری روسی ریا نووستی، اصلان بژانیا، رئیس منطقه آبخاز روز شنبه وعده داد که در صورت پایان اشغال پارلمان در سوخومی، مرکز این جمهوری خودمختار استعفا داده و انتخابات زودهنگام برگزار خواهد کرد.

او همچنین پیشنهاد داد که یکی از معاونان رئیس جمهوری پس از استعفا به صورت موقت سرپرستی دولت را برعهده گیرد.

خبرگزاری ریا نووستی در گزارش خود به نقل از رئیس منطقه آبخاز آورده است: «وقتی آن‌ها ساختمان را ترک کنند، نامه استعفایم را می‌نویسم و در انتخابات جدید مشخص خواهد شد که چه‌قدر مورد حمایت قرار می‌گیرم.»

وی بدین ترتیب اعلام کرده است که قصد دارد پس از استعفا در انتخابات زودرس این منطقه نامزد شود.

معترضان با پرچم‌های آبخازیا و روسیه مقابل پارلمان
معترضان با پرچم‌های آبخازیا و روسیه مقابل پارلمانAP Photo
معترضان اما در بیانیه‌ای اعلام کردند که مخالفت آن‌ها و اشغال پارلمان، به روابط نزدیک آبخاز با روسیه مربوط نمی‌شود.

مخالفان بژانیا را متهم کرده‌اند که «سعی دارد از این روابط برای منافع خود استفاده کرده و به نفع تقویت رژیم خود آنها را دستکاری کند.»

مسکو که حامی دولت منطقه‌ای است روز جمعه ضمن اعلام اینکه «وضعیت بحرانی» در این بخش خودمختار از خاک گرجستان را با نگرانی دنبال می‌کند از شهروندان خود خواست از سفر به آبخاز خودداری کنند.

مسکو سال ۲۰۰۸ آبخاز و اوستیای جنوبی، دیگر منطقه جدایی‌طلب را پس از شکست گرجستان در یک جنگ پنج روزه، به‌عنوان جمهوری‌های مستقل به رسمیت شناخت. روسیه پایگاه‌های نظامی خود را در هر دو منطقه حفظ کرده و به اقتصاد آن‌ها کمک می‌کند.

اکثر کشورهای جهان آبخاز را بخشی از گرجستان می‌دانند که طی جنگ‌های دهه‌ ۱۹۹۰ میلادی از آن جدا شده است.