سازمان آمریکایی «اتحاد علیه ایران هستهای» روز سهشنبه ۲ بهمن در بیانیهای، اقدام مجمع جهانی اقتصاد برای دادن فرصت سخنرانی به محمدجواد ظریف، معاون امور راهبردی رئیس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی، در داووس سوئیس را محکوم کرد.
مدیر اجرایی سازمان اتحاد علیه ایران هستهای، درباره حضور ظریف در نشست امسال داووس، گفت هفته گذشته این سازمان در نامهای به کلاوس شواب و بورگه برنده، مدیران ارشد مجمع جهانی اقتصاد، از آنها خواست که مقامات حکومت ایران را دعوت نکنند.
مارک والاس در بیانیه خود، که روز دوشنبه نسخهای از آن برای صدای آمریکا ارسال شده است، نوشت «سازمان اتحاد علیه ایران هستهای تصمیم مجمع جهانی اقتصاد برای دادن یک تریبون جهانی دیگر به محمدجواد ظریف را محکوم میکند.»
او گفت: «ظریف که به عنوان تبلیغاتچی اصلی برای اقدامات تجاوزکارانه و تروریستی جمهوری اسلامی فعالیت کرده است، تحت تحریم دولت آمریکا قرار دارد. او مدتهاست با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، که یک سازمان تروریستی از سوی ایالات متحده شناخته شده، همکاری کرده تا نقض فاحش حقوق بشر، حمایت از تروریسم و صدور خشونت» از سوی جمهوری اسلامی را «لاپوشانی» کند.
مارک والاس در ادامه این بیانیه میافراید «حضور ظریف در مجمع جهانی اقتصاد (در داووس سوئیس) بهویژه از این نظر تأسفبار است که تنها چند روز پس از مرگ مشکوک یک شهروند سوئیسی در زندانهای [جمهوری اسلامی] ایران رخ میدهد.»
او تصریح کرد که «این فاجعه، بیاعتنایی رژیم [جمهوری اسلامی] به جان انسانها را بار دیگر نشان میدهد. برگزارکنندگان با دادن تریبون به ظریف، بلافاصله پس از این مرگ مبهم، این پیام را [به جمهوری اسلامی] ارسال کردهاند که رفتارهای شوکهکننده رژیم میتواند با یک گفتوگوی سطحی و نازل نادیده گرفته شود.»
مارک والاس خاطر نشان کرد «شرکای مجمع جهانی اقتصاد، که شامل شرکتهای برجسته بینالمللی با منافع تجاری گسترده در ایالات متحده هستند، در معرض این آسیب حیثیتی قرار میگیرند که با ظریف، که مدافع شکنجه و قتلعام ۷ اکتبر است، مربتط شوند.»
این بیانیه، با اشاره به موضوع امسال مجمع جهانی اقتصاد که «همکاری برای عصر هوشمند» است، میگوید دعوت از ظریف «دقیقاً پیامی متضاد» را منتقل میکند، زیرا به گفته والاس، محمدجواد ظریف «نماینده رژیمی است که بر تفرقه و سرکوب قرونوسطایی متکی است.»
محمدصادق اکبری، رئیس کل دادگستری سمنان، ۲۰ دی اعلام کرد که یک شهروند سوئیسی در زندان «خودکشی» کرده است. جمهوری اسلامی مدعی شده بود که او به اتهام «جاسوسی» زندانی است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سالهای اخیر، دهها شهروند خارجی و ایرانی دوتابعیتی را عمدتاً به اتهامات جاسوسی و امنیتی بازداشت کرده است.
بسیاری از کارشناسان میگویند جمهوری اسلامی با بازداشت شهروندان خارجی و دوتابعیتی بر اساس اتهامات دروغین، از آنها برای چانهزنی در روابط خارجی استفاده کرده است.