خانه / اخبار مهم روز / شورای ملی مقاومت از تلاش پنهانی تهران برای توسعه کلاهک‌های هسته‌ای خبر داد

شورای ملی مقاومت از تلاش پنهانی تهران برای توسعه کلاهک‌های هسته‌ای خبر داد

شورای ملی مقاومت ایران، از گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی، اعلام کرد که مدارکی در اختیار دارد که نشان می‌دهد جمهوری اسلامی ایران به‌طور مخفیانه در حال توسعه کلاهک‌های هسته‌ای برای موشک‌هایی است که قادر به هدف قرار دادن اروپا هستند.

شورای ملی مقاومت جمعه ۱۲ بهمن در یک کنفرانس خبری در واشینگتن پایتخت آمریکا اعلام کرد که حکومت ایران در سایت موشکی شاهرود در شمال شرق کشور، کلاهک‌های هسته‌ای را برای موشک‌های سوخت جامد با برد بیش از سه هزار کیلومتر تولید می‌کند.

این گروه منبع ادعای خود را شبکه اعضایش در داخل ایران عنوان کرد، اما جزییات بیشتری در این زمینه ارائه نداد.

در ادامه این نشست، نمایندگان شورای ملی مقاومت اعلام کردند که یک تاسیسات موشکی دیگر در نزدیکی سمنان، واقع در ۲۲۰ کیلومتری شرق تهران، در حال تولید موشک‌های سوخت مایع با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای است.

به گفته این شورا، این پروژه تحت نظارت «سازمان پژوهش‌های نوین دفاعی» (سپند) اجرا می‌شود، نهادی که به‌منظور هماهنگی فعالیت‌های تسلیحات هسته‌ای ایران تاسیس شده است.

جمهوری اسلامی همواره ادعا کرده که به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیست و تنها در حال انجام تحقیقات علمی صلح‌آمیز است. اما در حالی که سال گذشته سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سی‌آی‌ای، اعلام کرد که تهران هنوز تصمیم قطعی برای ساخت بمب هسته‌ای نگرفته، اسرائیل معتقد است که جمهوری اسلامی به‌دنبال دستیابی به این سلاح‌هاست.

افشاگری مشابه در ۲۰۰۲ و ادامه فعالیت‌های مخفی هسته‌ای

شورای ملی مقاومت در ۲۳ مرداد ۱۳۸۱ با برگزاری یک کنفرانس مطبوعاتی مشابه در واشینگتن برای اولین بار فعالیت‌های مخفیانه جمهوری اسلامی در زمینه توسعه تسلیحات هسته‌ای را افشا و توجه جهانی را به این مسئله جلب نمود.

در آن زمان، علیرضا جعفرزاده، سخنگوی شورای ملی مقاوت فاش کرد که تاسیسات مخفی هسته‌ای در نطنز و اراک تحت پوشش شرکت‌های صوری در حال ساخت هستند و برای تهیه مواد و تجهیزات هسته‌ای فعالیت می‌کنند.

اکنون، پس از ۲۲ سال، جعفرزاده بار دیگر مقابل رسانه‌ها قرار گرفته و اطلاعاتی ارائه کرده که نشان می‌دهد جمهوری اسلامی پروژه‌های مخفیانه خود را در سایت‌های موشکی شاهرود و سمنان تحت پوشش برنامه‌های پرتاب ماهواره ادامه داده است.

برنامه‌ریزی برای نصب کلاهک‌های هسته‌ای روی موشک‌های پیشرفته

به گفته شورای ملی مقاومت، سازمان پژٰوهش‌های نوین دفاعی (سپند) تمرکز ویژه‌ای روی توسعه کلاهک‌های هسته‌ای برای موشک‌های سوخت جامد «قائم-۱۰۰» دارد. این موشک‌ها در سایت شاهرود مستقر و از سکوهای پرتاب متحرک برخوردار هستند.

شورای ملی مقاومت همچنین در بیانیه‌ای که نسخه‌ای از آن در اختیار ایران‌اینترنشنال قرار گرفت، گفت که جمهوری اسلامی همچنین در حال ساخت موشک سوخت مایع «سیمرغ» در سمنان است که برای حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شده است.

حملات اسرائیل به سایت شاهرود و افزایش فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی

در اکتبر سال گذشته، اسرائیل حملات هوایی گسترده‌ای را علیه تاسیساتی در ایران، از جمله «مرکز فضایی شاهرود» انجام داد. تصاویر ماهواره‌ای که از سوی خبرگزاری آسوشیتدپرس بررسی شد، نشان داد که یک ساختمان اصلی در این مرکز به‌شدت آسیب دیده و تخریب شده است.

با این حال، وزیر دفاع ایران وقوع هرگونه خسارت در تأسیسات شاهرود را تکذیب کرد و آن را بخشی از برنامه فضایی سپاه پاسداران دانست.

افزایش فعالیت‌های مشکوک در سایت‌های هسته‌ای

در سپتامبر سال گذشته، مؤسسه علوم و امنیت بین‌المللی (ISIS) در گزارشی اعلام کرد که فعالیت‌های جمهوری اسلامی در دو سایت هسته‌ای «سنجران» و «گلاب دره» به میزان قابل‌توجهی افزایش یافته است.

بر اساس تصاویر ماهواره‌ای که از سوی منابع اطلاعاتی غربی به این موسسه ارائه شده، طی ۱۸ ماه گذشته، کارشناسان ایرانی که در پروژه‌های مرتبط با سلاح‌های هسته‌ای در اوایل دهه ۲۰۰۰ فعالیت داشتند، بار دیگر در این دو سایت مخفی مشغول به کار شده‌اند.

این دو سایت نقشی کلیدی در تلاش‌های اولیه جمهوری اسلامی برای توسعه و آزمایش سیستم‌هایی که می‌توانند در ساخت تسلیحات هسته‌ای مورد استفاده قرار گیرند، داشته‌اند.

افزایش احتمال اقدام نظامی علیه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی

از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰، پرونده جمهوری اسلامی بارها در شورای امنیت سازمان ملل متحد مورد بررسی قرار گرفته و چندین قطعنامه علیه آن صادر شده که به تشدید تحریم‌های بین‌المللی انجامیده است.

با این حال، این تحریم‌ها نتوانسته‌اند برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی را متوقف کنند و اکنون گزینه اقدام نظامی بیش از پیش مطرح شده است.

در هفته‌های اخیر، جمهوری اسلامی رزمایش‌های گسترده‌ای را برای حفاظت از تاسیسات هسته‌ای خود، از جمله نطنز و فردو، برگزار کرده است.

در همین حال، مقامات اسرائیلی بارها تاکید کرده‌اند که در صورت لزوم، برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران دست به اقدام نظامی خواهند زد.

عومر دوستری، سخنگوی نخست‌وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو، پنجشنبه ۱۱ بهمن به روزنامه «جروزالم پست» گفت: «اسرائیل راه‌حل دیپلماتیک را ترجیح می‌دهد، اما بعید است که ایران به توافق پایبند بماند.»

او در ادامه افزود: «جنگ یکی از راه‌های دستیابی به اهداف ماست. اگر ایران بدون حمله اسرائیل از برنامه هسته‌ای خود دست بکشد، عالی خواهد بود. اما ما انتظار چنین چیزی را نداریم.»

دوستری همچنین تاکید کرد که اسرائیل امیدوار است در صورت بازگشت دونالد ترامپ به قدرت، سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران احیا شود.

در حالی که ترامپ احتمال مذاکره با جمهوری اسلامی را مطرح کرده، دوستری تاکید کرد که اسرائیل آماده است در صورت لزوم، حتی بدون تایید آمریکا در این زمینه اقدام کند. او گفت: «ما به دیپلماسی فرصت می‌دهیم، اما زمان در حال سپری شدن است. اگر لازم باشد، اقدام خواهیم کرد – چه با تایید آمریکا و چه بدون آن.»