خانه / اخبار مهم روز / دلار آمریکا در بازار آزاد ایران 92 هزار تومان ؛ سران حکومت از موضع خامنه‌ای دربارهٔ عدم مذاکره حمایت کردند

دلار آمریکا در بازار آزاد ایران 92 هزار تومان ؛ سران حکومت از موضع خامنه‌ای دربارهٔ عدم مذاکره حمایت کردند

مقام‌های مختلف جمهوری اسلامی از سخنان علی خامنه‌ای درباره عدم مذاکره با آمریکا حمایت کردند و رئیس مجلس هم گفت نباید «دوقطبی مذاکره بله، مذاکره نه» شکل بگیرد.

در همین حال قیمت هر دلار آمریکا صبح یکشنبه ۲۱ بهمن از مرز ۹۲ هزار تومان عبور کرد.

این رقم حدود پنج هزار تومان بیشتر از قیمت دلار پیش از سخنان دو روز پیش رهبر جمهوری اسلامی درباره عدم مذاکره با آمریکا است.

هر یورو تا ۹۴ هزار تومان معامله شد و قیمت هر پوند انگلیس نیز به ۱۱۲ هزار تومان رسید.

بهای هر سکه طرح امامی در روز یکشنبه نیز از مرز ۷۷ میلیون تومان گذشت.

علی خامنه‌ای روز ۱۹ بهمن گفت که مذاکره با دولت دونالد ترامپ «عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست».

علی خامنه‌ای در دیدار با فرماندهان نیروی هوایی ارتش
بیشتر در این باره:
رهبر جمهوری اسلامی مذاکره با آمریکا را رد کرد؛ «با مذاکره هیچ مشکلی حل نمی‌شود»
حمایت مقام‌های جمهوری اسلامی از موضع خامنه‌ای
مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی روز ۲۰ بهمن با تمجید و ستایش از سخنان علی خامنه‌ای، بر عدم مذاکره با آمریکا تاکید کردند.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت که از دولت مسعود پزشکیان «توقع و مطالبه» دارد که کار را بر اساس «فرمایش ابلاغ‌شده» از سوی رهبر پیش ببرد.

او همچنین از ایجاد «دوقطبی مذاکره بله، مذاکره نه» انتقاد کرد و گفت ماهیت صحبت‌های علی خامنه‌ای «با این صحبت‌ها متفاوت است».

ساعاتی پیش از اظهارات رئیس مجلس، مسعود پزشکیان نیز با تمجید از «سخنان زیبای رهبری»، خواستار اتکا به «توانمندی‌ها و امکانات داخلی» شده بود.
وبسایت قوه قضاییه نیز با انتشار گزارشی، مواضع هفته‌های اخیر رئیس این قوه درباره «عدم انتفاع کشور از مذاکره با آمریکا» را بازنشر کرده است.

رسانه‌های حکومتی نیز با تمجید از موضع رهبر جمهوری اسلامی در عدم مذاکره، گفته‌اند که سخنان او تنها ناظر به مذاکره با آمریکا است.

عراقچی: تحت فشار حداکثری مذاکره نمی‌کنیم
در همین حال عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، تاکید کرد که جمهوری اسلامی برای مذاکره آماده است اما «تحت فشار حداکثری» با آمریکا مذاکره نمی‌کند.

او روز شنبه با اذعان به این‌که تحریم‌ها «مانعی بزرگ» بر سر راه توسعه اقتصادی ایران است گفت که اگر مذاکره از موضع ضعف انجام شود، «دیگر مذاکره نیست بلکه تسلیم است».

عباس عراقچی در عین حال بر رفع تحریم‌ها از راه مذاکره و تعامل تاکید کرد و آن را «وظیفه ملی» خواند.

دیدار مسعود پزشکیان با علی خامنه‌ای، شهریور ۱۴۰۳
بیشتر در این باره:
واکنش‌ها به رد مذاکره با آمریکا؛ از راه‌حل جایگزین تا تقاضا برای استعفای پزشکیان
«می‌خواهند جمهوری اسلامی را خلع سلاح کنند»
رئیس مجلس شورای اسلامی و چند مقام دیگر مدعی شده‌اند که متن یادداشت ریاست جمهوری دونالد ترامپ نشان می‌دهد که ایالات متحده به دنبال «خلع سلاح جمهوری اسلامی» است.

دونالد ترامپ روز ۱۶ بهمن با امضای یک یادداشت ریاست جمهوری خواستار بازگشت سیاست «فشار حداکثری» بر ایران شد اما تاکید کرد که برای امضای این یادداشت مردد بوده و امیدوار است که نیازی به استفاده از آن نباشد.

محمدباقر قالیباف روز شنبه گفت متن این یادداشت نشان می‌دهد که «موضوع دیگر هسته‌ای نیست، «گفتند هسته‌ای، موشکی، سلاح‌های نامتقارن و متعارف».

او افزود که اینها «به معنی خلع سلاح کردن جمهوری اسلامی است».

متن یادداشت ریاست جمهوری آقای ترامپ حاوی دستورات اجرایی او برای احیای سیاست فشار حداکثری، از جمله لغو معافیت‌های تحریمی موجود و تحقق کارزار به صفر رساندن صادرات نفت ایران، است.

با این حال در قسمتی از این یادداشت بر عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و موشک‌های بالستیک قاره‌پیما، کارزار خنثی کردن فعالیت‌های مخرب منطقه‌ای ایران، دور ماندن سپاه پاسداران از منابع مورد نیازش برای فعالیت‌های بی‌ثبات کننده، و مقابله با توسعه تهاجمی ایران در زمینه موشکی و سایر قابلیت‌های تسلیحات نامتقارن و متعارف به عنوان خط مشی کلی تاکید شده است.

چند تن از افراد نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی، از جمله محمدجواد لاریجانی و حسین شریعتمداری، نیز روز شنبه با حضور در برنامه‌های تلویزیونی مدعی شدند که آمریکا «اعتقادی به مذاکره ندارد» و بر اساس ارزیابی‌اش درباره «وضعیت بسیار ضعیف ایران» پیشنهاد مذاکره داده است.

دونالد ترامپ می‌گوید برای دستیابی به یک توافق تازه با ایران باید فوراً دست به کار شد
بیشتر در این باره:
ترامپ: گزارش‌ها دربارهٔ تبدیل کردن ایران به تلی از خاکستر به شدت اغراق‌‌آمیز است
تکذیب «شایعه استعفای پزشکیان»
پس از سخنان علی خامنه‌ای درباره عدم مذاکره با آمریکا، شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی با اشاره به پیامدهای این سخنان یادآور شدند که مسعود پزشکیان زمان انتخابات گفته بود که اگر نتواند به وعده‌هایش عمل کند استعفا خواهد کرد.

با این حال فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت مسعود پزشکیان، روز شنبه درباره «شایعات مطرح شده پیرامون استعفای رئیس جمهور» گفت این شایعات «حتی ارزش پاسخگویی هم ندارند».

الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت، هم شایعه استعفای پزشکیان را به «رقبای سیاسی» نسبت داد و گفت هدف از طرح آن «سست کردن پایه‌های دولت و ایجاد فضای ناامیدی» است.

مسعود پزشکیان حدود یک ماه پیش در نیویورک و در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ان‌بی‌سی گفته بود که ایران به طور اصولی آماده مذاکره با دولت دونالد ترامپ است.

دونالد ترامپ در روزهای اخیر با ابراز تمایل به دیدار با رئیس جمهور ایران گفته است که ایالات متحده به دنبال یک توافق هسته‌ای قابل راستی‌آزمایی با تهران است و چنین توافقی می‌تواند باعث رونق و شکوفایی صلح‌آمیز ایران باشد.

همزمان روز شنبه سازمان مجاهدین خلق ایران تجمع چندین هزار نفری را در پاریس برگزار کرد تا حمایت خود را از فشار هر چه بیشتر بر حکومت ایران نشان دهند.در این تجمع که چند سیاستمدار اروپایی از جمله خانم کریستین آریگی-نماینده مجلس ملی فرانسه خانم اینگرید بتانکور، کاندیدای پیشین ریاست‌جمهوری کلمبیا

نخست وزیر سابق بلژیک در آن حضور داشتند، که گی فرهوفشتاد نخست‌وزیر سابق بلژیک خواستار آن شد که دولتهای غربی یک سیاست قاطع را جایگزین سیاست استمالت با رژیم آخوندها کنند، سپاه پاسداران را در لیست سازمانهای تروریستی قرار دهند و مقاومت ایران را به‌عنوان نمایندگان واقعی مردم ایران، به‌رسمیت بشناسند. خانم مریم رجوی به عنوان رئیس شورای ملی مقاومت که شاخه سیاسی سازمان مجاهدین به شمار می‌رود از جامعه جهانی خواست که «به جای کنار آمدن با رژیم» در تهران «در کنار مردم ایران بایستید».