خانه / اخبار مهم روز / یک مقام ارشد اروپایی به العربیه: واشینگتن به‌دنبال مذاکره محرمانه با تهران است

یک مقام ارشد اروپایی به العربیه: واشینگتن به‌دنبال مذاکره محرمانه با تهران است

در پی پیام‌های نسبتاً ملایمی که در دوره اخیر بین ایالات متحده و ایران تبادل شده است، یک مقام ارشد اروپایی فاش کرد که تلاش‌هایی برای برقراری ارتباط میان دو کشور در جریان است.

شبکه «العربیه»، شنبه 27 بهمن به نقل از این مقام ارشد دیپلماتیک اروپایی گزارش داد که دولت دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهوری آمریکا، به‌دنبال مذاکرات مستقیم و محرمانه با تهران درباره برنامه هسته‌ای این کشور است.

«توافق پیش از اکتبر آینده»
این مقام اروپایی افزود که دولت آمریکا تلاش خواهد کرد تا پیش از اکتبر آینده، یعنی زمان پایان یافتن توافق هسته‌ای فعلی که در سال 2015 با غرب امضا شد و ترامپ در سال 2018 از آن خارج شد، به توافقی با ایران دست یابد.

وی همچنین تأکید کرد که «اگر قرار باشد یک دولت آمریکایی بتواند به توافقی با ایران برسد، آن دولت، دولت ترامپ خواهد بود.»

او توضیح داد که «هر توافق جدیدی بین دو کشور فراتر از فعالیت‌های هسته‌ای خواهد بود» و به احتمال اعمال شروط دیگری اشاره کرد.

«رفع تحریم‌ها»
این دیپلمات ارشد اروپایی همچنین تاکید کرد که «مقامات ایرانی هر توافقی را در صورتی که شامل رفع تحریم‌ها شود، خواهند پذیرفت.»

وی افزود که «ضعف متحدان تهران در منطقه، زمینه را برای یک توافق گسترده‌تر فراهم کرده است، امری که دو سال پیش قابل تصور یا واقع‌بینانه نبود.»

این اظهارات به خسارات سنگینی که حزب‌الله پس از جنگ با اسرائیل متحمل شد و همچنین سقوط حکومت بشار اسد، رئیس ‌جمهوری سرنگون شده سوریه در دسامبر گذشته اشاره دارد.

ترامپ در ماه‌های اخیر بارها بر تمایل خود برای مذاکره با ایران تاکید کرد، اما در عین حال هم‌زمان احتمال رویارویی نظامی را نیز مطرح کرده است.

او گفته بود که اگر توافقی بین تهران و واشینگتن حاصل شود، در آن صورت اسرائیل تاسیسات هسته‌ای ایران را بمباران نخواهد کرد.

رئیس جمهوری آمریکا بارها تاکید کرد که ترجیح می‌دهد به «توافق صلح هسته‌ای» دست یابد که به تهران اجازه دهد به‌جای مواجهه و تشدید به‌طور مسالمت‌آمیز رشد و شکوفایی کند.

ترامپ حدود دو هفته پیش، یادداشت ریاست ‌جمهوری را امضا کرد که سیاست‌های تحریمی سختگیرانه علیه ایران را دوباره اعمال می‌کند، مشابه آنچه در دوره نخست ریاست ‌جمهوری‌اش انجام داد.

رئیس جمهوری آمریکا در دوره نخست حکمرانی خود در واکنش به تلاش مقامات ایرانی برای توسعه فعالیت‌های هسته‌ای که صلح‌آمیز بودن آن از نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی غیرقابل توجیه است، سیاست «فشار حداکثری» و خروج از توافق‌ هسته‌ای 2015 را در پیش گرفت.

مسعود پزشکیان، رئیس‌ جمهوری ایران، اخیرا ضمن ابراز تردید درباره جدیت آمریکا برای مذاکره با تهران، تشدید تحریم‌ها را مورد انتقاد قرار داده و در این‌باره گفت که اگر دعوت آمریکا به مذاکرات جدی باشد، پس هدف از تحریم‌ها چیست؟