خانه / اخبار مهم روز / اروپا و بریتانیا در رویارویی با ترامپ بر لزوم تحقق صلح عادلانه در اوکراین تاکید کردند

اروپا و بریتانیا در رویارویی با ترامپ بر لزوم تحقق صلح عادلانه در اوکراین تاکید کردند

سخنگوی دفتر نخست‌وزیری بریتانیا شنبه چهارم اسفند اعلام کرد کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر این کشور، و اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا شنبه بر «ضرورت برقراری صلح عادلانه و پایدار» در اوکراین تاکید کردند.

دو طرف که ساعات اولیه شنبه تلفنی گفتگو کردند، پس از تقریباً سه سال از آغاز جنگ میان اوکراین و روسیه، بر «لزوم پایبندی اروپا به منافع و امنیت مشترک اروپایی» توافق کردند.

سخنگوی دفتر کی‌یر استارمر اعلام کرد که نخست‌وزیر بریتانیا و رئیس کمیسیون اروپا تلاش‌های صورت‌گرفته برای دستیابی به صلح عادلانه و پایدار در اوکراین را مورد بحث قرار دادند.

او افزود که طرفین، به مناسبت نزدیک شدن به سومین سالگرد «جنگ نامشروع روسیه»، بر لزوم تقویت حمایت مشترک اروپایی برای تضمین امنیت و ثبات در قاره تاکید کردند.

استارمر تاکید کرد که او به ادامه گفت‌وگوهای مهم در این زمینه در روزها و هفته‌های آینده، از جمله در سفر پیش‌رویش به واشینگتن، ادامه خواهد داد، جایی که با دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری ایالات متحده، که رویکرد او در خصوص راه‌حل بحران اوکراین نگرانی‌هایی در اروپا ایجاد کرده است، دیدار خواهد کرد.

این در حالی است که صدها نفر امروز (شنبه) در لندن جمع شدند تا در راهپیمایی حمایتی از اوکراین، در آستانه سومین سالگرد آغاز جنگ در دوشنبه و در میان تشدید تنش‌ها بین واشینگتن و کی‌یف شرکت کنند.

جنگ اوکراین که تاکنون سه سال به طول انجامیده در 24 فوریه 2022 آغاز شد. بریتانیا از آن زمان حامی اصلی اوکراین بوده است، به‌طوری که تحریم‌هایی علیه مسکو اعمال کرده، حمایت مالی و نظامی به کی‌یف ارائه داده و مرزهای خود را به روی بیش از 250 هزار پناهنده اوکراینی گشوده است.

طبق نظرسنجی‌ای که هفته گذشته توسط مؤسسه «یوگوف» انجام شد بریتانیایی‌ها به شدت از اوکراین حمایت می‌کنند و 67 درصد از آنها تمایل خود را برای پیروزی اوکراین در جنگ ابراز کرده‌اند.

طبق این نظرسنجی، هشت نفر از هر ده بریتانیایی اظهار کردند که «غیرقابل قبول» است که اوکراین در مذاکرات مربوط به درگیری‌ها مشارکت نداشته باشد.

اروپایی‌ها نگران آن هستند که ترامپ بدون آنکه به کی‌یف تضمین‌های امنیتی داده شود، جنگ را با شرایطی به نفع مسکو پایان دهد.

در همین راستا، امانوئل مکرون، رئیس‌ جمهوری فرانسه، دوشنبه آینده به واشینگتن سفر خواهد کرد.

سخنگوی داونینگ استریت همچنین اعلام کرد که نخست وزیر بریتانیا، شنبه در یک تماس جداگانه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین، مجددا بر «حمایت ثابت لندن از اوکراین» تاکید کرد.

استارمر و زلنسکی «توافق کردند که این لحظه‌ای مهم برای آینده اوکراین و امنیت کل اروپا است.»

نخست‌وزیر بریتانیا تأکید کرد که «اوکراین باید در مرکز هرگونه مذاکراتی که با هدف پایان دادن به جنگ انجام می‌شود، قرار گیرد.»

اختلاف واشینگتن و کی‌یف بر سر قطعنامه سازمان ملل به مناسبت سالگرد جنگ اوکراین
وال استریت ژورنال گزارش داد واشینگتن و کی‌یف بر سر پیش‌نویس قطعنامه سازمان ملل متحد به مناسبت سومین سالگرد آغاز جنگ اوکراین دچار اختلاف شده‌اند و ایالات متحده از مقصر دانستن روسیه برای آغاز این مناقشه خودداری می‌کند.

بر اساس این گزارش که شنبه چهارم اسفند منتشر شد، شکاف دیپلماتیک میان دولت دونالد ترامپ و دولت ولودیمیر زلنسکی بر سر تهاجم روسیه به اوکراین افزایش یافته است.

وال استریت ژورنال نوشت ایالات متحده برای کنار گذاشتن قطعنامه سازمان ملل که از سوی اوکراین و با حمایت اروپا به مناسبت سومین سالگرد جنگ در این کشور تهیه شده، به کی‌یف فشار آورده و پیش‌نویس قطعنامه خود را ارائه کرده است.

این درگیری، ایالات متحده و روسیه را در یک طرف و اوکراین و اروپا را در طرف دیگر قرار داده و شدیدترین تنش‌های اروپا و آمریکا را در سال‌های اخیر به نمایش گذاشته است.

دیپلمات‌های آمریکایی در یادداشتی به کشورهای اروپایی که به رویت وال استریت ژورنال رسیده، گفتند واشینگتن در صورت پیشبرد قطعنامه اوکراین با آن مخالفت خواهد کرد و اروپایی‌ها را برای متقاعد کردن کی‌یف با هدف پس گرفتن متن پیشنهادی آن تحت فشار قرار خواهد داد.

دو دیپلمات اروپایی هم خبر دادند تا چند روز گذشته، ایالات متحده در حال همکاری با اروپا بر روی پیش‌نویس قطعنامه اوکراین بود.

این دیپلمات‌ها افزودند آمریکا سوم اسفند از اوکراین خواست تا قطعنامه پیشنهادی خود را پس بگیرد، اما کی‌یف از این کار امتناع کرد.

Play
به گزارش وال استریت ژورنال، مقام‌های بریتانیایی و فرانسوی از واشینگتن خواسته‌اند تا پیش‌نویس خود را اصلاح کند اما آمریکا با این پیشنهاد مخالفت کرده است.

پیش‌نویس قطعنامه اوکراین به‌وضوح روسیه را مسئول مناقشه کنونی دانسته است. در سوی مقابل، قطعنامه مورد نظر آمریکا خواهان «پایان سریع» درگیری و سوگواری برای «از دست رفتن غم‌انگیز زندگی افراد در سراسر مناطق درگیری‌ در فدراسیون روسیه و اوکراین» شده است.

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، سوم اسفند در بیانیه‌ای تاکید کرد ایالات متحده قطعنامه خود را ارائه کرده و اولویت واشینگتن پایان دادن به جنگ است.

او افزود: «ما از همه کشورهای عضو سازمان ملل می‌خواهیم که در این مطالبه جدی به ایالات متحده بپیوندند.»

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد روبیو سوم اسفند با آندری سیبیها، همتای اوکراینی خود، تماس گرفت و از او خواست از تلاش‌های واشینگتن برای پایان دادن به جنگ، «از جمله از طریق اقدام موثر در شورای امنیت سازمان ملل»، حمایت کند.

سیبیها چهارم اسفند در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «مسئولیت روسیه برای جنگ را نمی‌توان زیر سوال برد.»

آمریکا که با پیش‌نویس اوکراین و اروپا مخالف است، نسخه جایگزین خود را ارائه کرده و از کشورهای اروپایی خواسته اوکراین را برای کنار گذاشتن متن خود تحت فشار بگذارند.

در یادداشت دولت آمریکا به پایتخت‌های اروپایی آمده است: «از اوکراین خواسته‌ایم پیش‌نویس قطعنامه خود را پس بگیرد و به جای آن، در تدوین متنی که با اجماع قابل تصویب باشد و بر یک هدف ساده، پایان دادن به جنگ، تمرکز داشته باشد، با ما همکاری کند.»

همچنین در این یادداشت تاکید شده است: «ما قصد داریم به پیش‌نویس اوکراین رای منفی بدهیم و به‌دنبال تصویب متنی کوتاه و ساده هستیم که به باور ما، تمامی اعضا، از جمله اوکراین و روسیه، بتوانند بر سر آن توافق کنند.»

روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.از زمان آغاز جنگ کنونی، روسیه حدود یک پنجم از خاک اوکراین را به تصرف خود درآورده است.