خانه / اخبار مهم روز / روا مجید، رهبر گروه تبهکاری سوئدی، در ایران است و با نیروی قدس سپاه همکاری می‌کند

روا مجید، رهبر گروه تبهکاری سوئدی، در ایران است و با نیروی قدس سپاه همکاری می‌کند

روا مجید، رهبر گروه تبهکاری سوئدی فاکستروت، که به دستور نیروی قدس سپاه در این کشور شمال اروپا و دانمارک، علیه مکان‌ها و افراد مرتبط با اسرائیل عملیات انجام داده است، اکنون تحت حمایت سپاه در ایران زندگی می‌کند.

یک منبع نزدیک به سپاه پاسداران به ایران اینترنشنال گفت روا مجید برای انجام عملیات علیه سفارت‌های اسرائیل در کپنهاگ و استکهلم، در دو مقطع، مبالغی از سفارت جمهوری اسلامی در دانمارک دریافت کرده بود.

به گفته همین منبع، روا مجید هرچند در حال حاضر در ایران است اما با هماهنگی سپاه پاسداران برای انجام برخی ماموریت‌ها به افغانستان رفت و آمد می‌کند.

تحریم گروه فاکستروت و روا مجید

بریتانیا، ۲۵ فروردین سال جاری گروه تبهکاری فاکستروت، و رهبرش روا مجید را به دلیل مشارکت در فعالیت‌های خصمانه با پشتیبانی جمهوری اسلامی، تحریم کرد.

سفارت جمهوری اسلامی در لندن پس از اعلام دولت بریتانیا، در بیانیه‌ای ارتباط تهران با این گروه تبهکار را رد کرد و این اتهام را «بی‌اساس» خواند.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، هم این اقدام بریتانیا را محکوم کرد و گفت این اقدامات بریتانیا به تشدید بی‌اعتمادی و گسست بیشتر روابط دیپلماتیک منجر خواهد شد.

۲۲ اسفند سال گذشته هم وزارت خزانه‌داری آمریکا روا مجید و گروه تبهکار فاکستروت را به اتهام قاچاق مواد مخدر و انجام عملیات علیه اهداف اسراییلی تحریم کرد.

بهمن ۱۴۰۳ رسانه‌های سوئدی به نقل از موساد، خبر دادند بمب‌گذاری ماه ژانویه در مقابل ساختمان سفارت اسرائیل در استکهلم، کار جمهوری اسلامی و تبهکاران نیابتی‌اش بود. پلیس سوئد این بمب را خنثی کرد.

پیشتر پلیس و سازمان اطلاعاتی سوئد اعلام کره بودند جمهوری اسلامی از دو گروه تبهکاری فاکستروت و رومبا به عنوان نیروی نیابتی خود در کشورهای اروپای شمالی استفاده می‌کند.

تولد یک تبهکار؛‌ قتل مادر رفیق و فرار به ایران

بر اساس اطلاعات منتشرشده در رسانه‌های سوئدی، روا مجید، رهبر گروه تبهکاری فاکستروت، ۲۱ تیرماه ۱۳۶۴ در کرمانشاه در ایران متولد شد. این زمانی بود که در جریان جنگ ایران و عراق، پدر و مادرش از کردستان عراق به ایران آمده بودند تا از آن‌جا به شهر اوپسالا در کشور سوئد بروند که درخواست پناهندگی آنان را پذیرفته بود.

بر اساس همین اطلاعات، کمی بیش از دو دهه بعد، او که جوانی در ابتدای دهه بیست زندگی خود بود، یک گروه تبهکاری را پایه‌گذاری کرد که کارش قاچاق مواد مخدر، خریدوفروش سلاح و پولشویی بود. روا مجید به دلیل تیزهوشی‌اش «روباه کُرد» لقب گرفت.

در سال ۲۰۱۷، او و یکی از اعضای اصلی گروهش به نام اسماعیل عبدو بر سر تقسیم مناطق تحت کنترل مواد مخدر در خاک سوئد دچار اختلاف شدند و عبدو یک گروه تبهکاری به نام رومبا را پایه‌گذاری کرد.

جنگ تبهکارها در سوئد به نزاع بین این دو گروه اشاره دارد. یکسال بعد یک نوجوان ۱۶ ساله و یک مرد ۲۰ ساله با دستور روا مجید، مادر عبدو را به قتل رساندند.

او پس از آن به ترکیه رفت و در آنجا با خرید ملک، تابعیت ترکیه را گرفت. آنکارا به همین دلیل به رغم اعلان قرمز پلیس بین‌الملل، او را به سوئد مسترد نمی‌کرد.

مهرماه سال ۱۴۰۲، خبرگزاری رکنا در ایران خبر داد روا مجید، قاچاقچی بین‌المللی، هنگام ورود به ایران دستگیر شد. چند روز بعد یک منبع دیگر خبر بازداشت او به دست پلیس مرزی را منتشر کرد. اما پلیس ایران هیچگاه رسما این خبر را تایید نکرد.

او یک ماه پیشتر با گذرنامه‌ای جعلی وارد ترکیه شده بود اما چون احتمال دستگیری‌اش به دست اینترپل قوت گرفت به ایران رفت.

هشت ماه بعد پدر روا مجید به روزنامه آفتون بلادت چاپ سوئد گفت پسرش که پس از تلاش برای ورود به ایران بدون گذرنامه بازداشت شد و حدود شش ماه در زندان بود، آزاد شده‌ است و در ایران در مکانی نزدیک افغانستان به‌ سر می‌برد.

همکاری گروه تبهکاری رومبا با سپاه پاسداران

علاوه بر روا مجید، اسماعیل عبده، تبهکار ۳۵ ساله سوئدی که اصالتا اهل ترکیه است هم به رهبری عملیات ترویستی علیه اهداف اسرائیل از طرف جمهوری اسلامی متهم شده است.

به گزارش رسانه‌های سوئدی، اردیبهشت ۱۴۰۳، یک نوجوان ۱۴ ساله با یک تپانچه نیمه‌خودکار ۹ میلی‌متری چندین گلوله به سمت سفارت اسرائیل در استکهلم شلیک کرد و سپس به دست پلیس بازداشت شد.

بر اساس همین گزارش‌ها، تحقیقات پلیس سوئد نشان داده که این حمله، همراه با تلاش مشابه دیگری از یک نوجوان ۱۵ ساله که یک روز قبل از ان با سلاح گرم به سمت این سفارت حرکت کرده بود، تحت هدایت ایران و از طریق شبکه‌های جنایت سازمان‌یافته مانند باندهای فاکستروت و رومبا برنامه‌ریزی شده بود.​

عبده که در سوئد و در میان گروه‌های تبهکاری با دو لقب توت فرنگی و دکتر شناخته می‌شود، بعد از اختلاف با روا مجید انشعاب کرد و گروه گنگستری رومبا را پایه‌گذاری کرد.

پلیس بین‌الملل، به اتهام قاچاق مواد مخدر برای عبده هم اعلان قرمز صادر کرده است. به گزارش رسانه‌های سوئدی، تنها یک محموله کشف‌شده او در گمرک سوئد، بیش از یک تن و سیصد کیلوگرم کوکائین بود.

پلیس ترکیه، اوایل خردادماه سال ۱۴۰۳، عبده را در ناحیه سیهان در آدانا با سلاح غیرقانونی دستگیر کرد، او بعدا با وثیقه‌ای ۲۰ هزار لیره‌ای آزاد شد.

عملیات خرابکارانه در دانمارک

در ساعات اولیه صبح چهارشنبه، ۱۰ مهر ۱۴۰۳، دو انفجار در نزدیکی سفارت اسرائیل در کپنهاگ، دانمارک رخ داد. به گزارش ای‌پی، این انفجارها که احتمالا ناشی از پرتاب نارنجک‌های دستی بودند، حدود ۱۰۰ متری از سفارت اسرائیل به وقوع پیوستند و به تراس یک ساختمان دیگر آسیب رساندند، اما هیچ‌گونه تلفات یا جراحاتی گزارش نشد.

در پی این حادثه، پلیس دانمارک سه نوجوان سوئدی بین ۱۵ تا ۲۰ ساله را بازداشت کرد. دو نفر از آن‌ها در ایستگاه مرکزی قطار کپنهاگ دستگیر شدند.

به گزارش‌ها تایمز لندن، این افراد با باند جنایتکار «فاکستروت» مرتبط هستند و احتمال می‌رود که این حمله به دستور ایران انجام شده باشد.

در ادامه تحقیقات، دو نفر از این نوجوانان با اتهامات اولیه تروریستی مواجه شدند که شامل حمل پنج نارنجک دستی و پرتاب دو عدد از آن‌ها از روی پشت‌بام در نزدیکی سفارت اسرائیل است.

این انفجارها تنها یک روز پس از تیراندازی به سمت سفارت اسرائیل در استکهلم، سوئد، رخ دادند. بر اساس گزارش‌ها هر دو حادثه ممکن است بخشی از یک عملیات هماهنگ‌شده ایران باسند که از طریق شبکه‌های جنایت سازمان‌یافته مانند باند فاکستروت اجرا شده‌اند.‌روز جمعه ۳۰ مه ۲۰۲۴، سرویس امنیتی سوئد (ساپو) طی یک نشست مطبوعاتی کم‌سابقه، دولت ایران را به «انجام اقدامات خلاف و خشونت‌آمیز در سوئد و سایر کشورها از طریق شبکه‌ای از‌ تبهکاران» متهم کرد.

دانیل استنلینگ، رئیس سرویس امنیتی سوئد در این نشست گفت: «اگرچه اهداف مورد حمله این باندهای تبهکار، عمدتا گروه‌ها و مخالفان سیاسی دولت ایران است، اما نمایندگان کشورهایی مانند اسرائیل و سازمان‌ها و مؤسسات یهودی نیز از سوی آن‌ها هدف قرار می‌گیرند.»

در سال‌های گذشته کشورهای هلند و بریتانیا نیز اتهام‌های مشابهی را علیه ایران مطرح کرده بودند. سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۷، محمدرضا کلاهی، از اعضای سابق سازمان مجاهدین خلق در شهر آلمیره و احمدمولا نیسی، از رهبران حزب «حرکه‌النضال اهواز» در شهر لاهه هلند کشته شدند. آیود، سازمان امنیت هلند؛ ایران را به «اجیر کردن گروه‌های تبهکار هلندی» برای این ترورها متهم کرده بود و در گزارشی که سال ۲۰۱۹ تحت عنوان «دست دراز تهران در اروپا» منتشر کرد، از روش‌های مختلف سرویس‌های اطلاعاتی ایران برای «ارتباط با باندهای تبهکار و استفاده از آنها برای تهدید و ترور مخالفان سیاسی حکومت ایران» پرده برداشت.

سال گذشته میلادی نیز وزارت امور خارجه بریتانیا اعلام کرد «سپاه پاسداران بزرگ‌ترین تهدید علیه امنیت ملی این کشور است» و گفت که «ایران با استفاده از شبکه گروه‌های خشن تبهکار سعی دارد علیه مخالفان سیاسی اقدامات خشونت‌آمیز انجام دهد.»

بریتانیا سپتامبر سال ۲۰۲۴ یگان ۷۰۰ نیروی قدس سپاه را به خاطر آنچه «تسهیل فعالیت‌هایی برای بی‌ثبات‌سازی بریتانیا و برخی دیگر از کشورها» عنوان کرد، تحریم کرد. یگان کمتر شناخته شده‌ای که اولین بار شین‌بت، سازمان امنیت داخلی اسرائیل به آن اشاره کرده بود.

سازمان امنیت سوئد که پیش از این چین و روسیه را به عنوان بزرگ‌ترین تهدیدات امنیتی علیه این کشور معرفی کرده بود حالا ایران را هم به لیست این کشورها افزوده است.

به گفته سازمان امنیت سوئد، «ایران قبلاً با هدف خاموش کردن صدای منتقدان و تهدیدهای محسوس علیه رژیم خود، از خشونت در سایر کشورهای اروپایی استفاده کرده است.»

پلیس امنیت سوئد گفته است می‌تواند تأیید کند که این اتفاق در سوئد نیز رخ می‎‌دهد. در سوئد، ساپو ادعا کرده که طی سال‌های اخیر «از اجرای چندین مورد مشخص از طرح‌های ترور مرتبط با سرویس‌های امنیتی ایران و شبکه‌های تبهکار جلوگیری کرده است.»

ایران قویا این اتهامات را رد کرده و سوئد را متهم کرده است که «از اطلاعات نادرستی که اسرائیل در اختیار آنها قرار می‌دهد» پیروی می‌کند.