
پیش از این سازمان عفو بین الملل در اسفندماه ۱۴۰۳، با درج یک درخواست اقدام فوری خواستار توقف حکم اعدام مهدی حسنی و بهروز احسانی و پایان دادن به اعدامهای سیستماتیک در کشور شده بود. سازمان عفو بین الملل با انتشار یک پست در شبکه ایکس خواستار تجدیدنظرقضایی برای ۲زندانی سیاسی محکوم به اعدام مهدی حسنی و بهروز احسان شده و درخواست اقدام جهانی برای این منظور کرد.پست ایکس سازمان عفو بین الملل در این رابطه نوشته است:
« عفو بین الملل به شدت نگران است که بهروز احسانی و مهدی حسنی پس از رد دومین درخواست تجدیدنظر قضایی آنها در خطر اعدام در زندان قزلحصار قرار دارند. اکنون به اقدام جهانی نیاز است و از مقامات ایران میخواهیم تا هرگونه برنامهای برای اجرای آنها را متوقف کنند! »
عفو بین الملل ضمن ابراز نگرانی اعلام که بهروز احسانی و مهدی حسنی پس از در دومین درخواست تجدید نظر در خطر اعدام در زندان قزلحصار قرار دارند. آنها تاکید کردند که اکنون به یک اقدام جهانی نیاز است .
بهروز احسانی و مهدی حسنی پس از یک محاکمه به شدت ناعادلانه که با اتهامات زیر شکنجه و سایر بدرفتاریها برای گرفتن اعترافات اجباری خدشهدار شده است در معرض خطر اعدام قرار دارند.
عفو بین الملل اعلام کرد که دیوانعالی در خواست وکیل برای تجدیدنظر در حکم اعدام صادره از دادگاه بدوی را رد کرده است. این سازمان همچنین اعلام کرده بود که دومین درخواست تجدیدنظر قضایی وکیل بهروز احسانی نیز رد شده است.
پیش از این سازمان عفو بین الملل در اسفندماه ۱۴۰۳، با درج یک درخواست اقدام فوری خواستار توقف حکم اعدام مهدی حسنی و بهروز احسانی و پایان دادن به اعدامهای سیستماتیک در کشور شده بود.
در قسمتی از این درخواست اقدام فوری سازمان عفو بین الملل آمده بود:
«بهروز احسانی و مهدی حسنی در تاریخ ۱۰ اوت ۲۰۲۴ در یک محاکمه پنج دقیقهای مشترک در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، در روندی کاملاً ناعادلانه محاکمه شدند. آنها نزدیک به دو سال، از زمان دستگیری تا چند هفته قبل از محاکمه، از دسترسی به وکلایشان محروم بودند. ادعاهای شکنجه آنها مورد بررسی قرار نگرفت، در طول محاکمه اجازه صحبت کردن نداشتند و از محاکمه توسط یک دادگاه مستقل، صالح و بیطرف محروم شدند.»
درباره زندانی سیاسی مهدی حسنی
زندانی سیاسی مهدی حسنی، متولد ۱۳۵۵، در شهر ری، ۴۸ ساله، متاهل و دارای ۳ فرزند است.
آقای حسنی روز ۲۰شهریور ۱۴۰۱، در شهرستان زنجان دستگیر و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل گردید. او مدتها تحت شکنجههای فیزیکی و روحی قرار داشت و سپس به بند ۸ زندان اوین منتقل شد.
اتهامات مهدی حسنی، «بغی، محاربه و افساد فیالارض عضویت در مجاهدین، جمعآوری اطلاعات طبقهبندی شده و اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» عنوان شده است.
سازمان عفو بین الملل در دی ماه با انتشار بیانیهای رسمی خواستار توقف فوری اجرای حکم اعدام دو زندانی سیاسی بهروز احسانی و مهدی حسنی شد. در این بیانیه سازمان عفو بین الملل، اعلام کرد که این زندانیان، پس از دستگیری تحت شکنجه و سایر بدرفتاری ها از جمله سلول انفرادی طولانی مدت قرار گرفته اند تا اقرار کنند و محاکمه آنها توسط دادگاه انقلاب در تهران به شدت ناعادلانه بوده است.
درباره زندانی سیاسی بهروز احسانی اسلاملو
زندانی سیاسی بهروز احسانی اسلاملو، متولد ۱۳۳۴، ۷۰ ساله، اهل ارومیه و ساکن تهران است. او دیپلمه و دارای شغل آزاد، متاهل و دارای ۲فرزند است. وی سرپرست خانواده و یک مادر پیر است.انتقال ناگهانی بهروز احسانی و مهدی حسنی دو زندانی سیاسی محکوم به اعدام به مکان نامعلوم
آقای احسانی در آبان ماه ۱۴۰۱، در بحبوحه قیام سراسری ۱۴۰۱، در منزلش بازداشت و به بند ۲۰۹ اوین مربوط به وزارت اطلاعات منتقل شد.
او پس از ۳ماه و نیم شکنجه و بازجویی به بند ۴ زندان اوین منتقل گردید.
بهروز احسانی، در اواخر شهریور ۱۴۰۳، پس از ۲۲ماه بلاتکلیفی، سرانجام توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری همراه با زندانی سیاسی مهدی حسنی به اعدام محکوم شد. این حکم توسط دادگاه به وکیل این زندانی اطلاع داده شد.
اتهامات آقای بهروز احسانی، «بغی، محاربه و افساد فیالارض، عضویت در مجاهدین، جمعآوری اطلاعات طبقهبندی شده و اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی»، عنوان شده است.