
صبح روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۴، حکم اعدام محسن لنگرنشین، زندانی امنیتی ۳۴ ساله، در زندان قزلحصار کرج به اجرا درآمد.
وبسایت خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، ضمن تایید این خبر، اتهامات او را «محاربه و افساد فیالارض از طریق همکاری اطلاعاتی و جاسوسی برای اسرائیل» عنوان کرده است.
محسن لنگرنشین روز شنبه ۶ اردیبهشت بهمنظور اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شد. پیش از آن، در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۴۰۳، وی از بند ۴ زندان اوین به زندان قزلحصار منتقل شده بود.
در تاریخ ۱۲ تیرماه ۱۴۰۲ توسط مأموران اداره اطلاعات تهران بازداشت شد و به مدت ۴۳ روز در سلولهای انفرادی و تحت بازجوییهای خشن قرار داشت. وی سپس به زندان اوین منتقل شد و حدود ۲۰ ماه از دوران بازداشت ۶۶۵ روزهاش را در این زندان گذراند. بخش قابلتوجهی از این مدت، در بند ۲۰۹ اوین، که تحت مدیریت وزارت اطلاعات است، سپری شده است.
گفته می شود وی متخصص امنیت شبکه بود که پیش از این با دانشگاه امام حسین همکاری داشته است. او سپس از این منصب استعفا داده و در بخش خصوصی فعالیت داشته است.
وی تحت شکنجههای شدید جسمی و روانی، وادار به اعترافات ساختگی در پروندههایی از جمله ترور حسن تهرانی مقدم و صیاد خدایی شد؛ اتهاماتی که از سوی خانواده و وکلایش رد شده است.
دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی با تکیه بر همین اعترافات تحت فشار، او را به اعدام محکوم کرد. سه درخواست اعاده دادرسی او از سوی دیوان عالی کشور رد شد.
خانواده لنگرنشین شب قبل از اعدام در مقابل زندان قزلحصار تجمع کرده بودند، اما تا زمان اجرای حکم از سرنوشت او بیاطلاع بودند.