
وزیر خارجه بریتانیا، چهارشنبه 10 اردیبهشت تاکید کرد که به رسمیت شناختن کشور فلسطین امری محتمل است و تصریح کرد که لندن برای این اقدام منتظر اجازه از هیچکس نخواهد ماند.
دیوید لامی همچنین در جریان یک جلسه استماع در مجلس لُردهای بریتانیا در لندن، گفت که این به رسمیت شناختن باید بخشی از یک مسیر سیاسی واقعی بهسوی راهحل دو کشوری و نه صرفاً اقدامی نمادین باشد.وی تاکید کرد که مسئله فلسطین، یک مسئله عادلانه است و فلسطینیها سزاوار داشتن کشوری مستقل برای خود هستند.
وزیر خارجه بریتانیا همچنین تصریح کرد که به رسمیت شناختن کشور فلسطین، در چارچوب تعهدات حزب کارگر در برنامه انتخاباتی این حزب گنجانده شده است.
او افزود: «تنها گزینه ممکن، راهحل دو کشوری است و ما به همکاری با شرکای خود در فرانسه و پادشاهی عربی سعودی برای برگزاری نشست نیویورک در خصوص راهحل دو کشوری ادامه خواهیم داد تا این گزینه زنده بماند.»
دیوید لامی توضیح داد که به رسمیت شناختن فلسطین پایان راه نیست، بلکه آغازی برای یک مسیر سیاسی واقعبینانه است و بر نقش بریتانیا بهعنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل در پیشبرد گامهای عملی بر روی زمین تاکید دارد.
«پاریس و احتمال به رسمیت شناختن کشور فلسطین»
امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، اخیراً در گفتوگویی با تلویزیون ملی این کشور اعلام کرد که پاریس ممکن است در ماه ژوئن آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.
خبرگزاری «فرانسه»، به نقل از مکرون گزارش داد که این به رسمیت شناختن احتمالی ممکن است در ژوئن آینده و در جریان نشستی درباره فلسطین که قرار است به میزبانی سعودی و فرانسه در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شود، اعلام گردد.
از زمان آغاز جنگ در نوار غزه که پس از حمله جنبش حماس به اسرائیل در 7 اکتبر 2023 شعلهور شد، حمایتها از راهحل دو کشوری بهطور فزایندهای افزایش یافته است.
شایان ذکر است که حدود 150 کشور تاکنون کشور فلسطین را به رسمیت شناختهاند. در ماه مه 2024، کشورهای ایرلند، نروژ و اسپانیا این گام را برداشتند و سپس اسلوونی نیز در ماه ژوئن به آنها پیوست.
با این حال، راهحل دو کشوری همچنان با مخالفت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روبهرو است.