
به گفته ساموئل وربرگ سوریها اکنون در موقعیتی کمنظیر قرار دارند تا پس از سقوط بشار اسد، از فرصت تاریخی برای برقراری روابط با آمریکا بهرهبرداری کنند؛ روابطی که بدون دخالت ایران و گروههای نیابتیاش در منطقه شکل خواهد گرفت.مقامات آمریکایی از فرصت تاریخی پیش روی سوریه و امکان رفع تحریمهای اعمال شده بر این کشور خبر میدهند.
پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، شامگاه دوشنبه 22 اردیبهشت به امکان لغو تحریمهای اقتصادی علیه سوریه برای فراهم کردن «آغازی نو» اشاره کرد، پرسش درباره جزئیات این مساله همچنان باقی است.
«فرصتی تاریخی»
در اینباره ساموئل وربرگ، سخنگوی منطقهای وزارت خارجه آمریکا، سهشنبه 23 اردیبهشت تاکید کرد که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، در موضوع رفع تحریمها از سوریه جدی است، بهویژه اینکه او در برابر رسانهها درباره آن صحبت کرده است.
ساموئل وربرگ در گفتوگویی با شبکه «العربیه» همزمان با مراسم استقبال رسمی از ترامپ در ریاض، گفت که رئیس جمهوری آمریکا به گامهایی که رهبری سوریه در قبال ایالات متحده برمیدارد، برای رسیدن به همان هدف مشترک نگاه میکند.
خوشبینی آمریکا نسبت به گامهای دمشق
او همچنین توضیح داد که دولت احمد الشرع، رئیس جمهوری سوریه تاکنون تصمیماتی اتخاذ کرده است که باعث خوشبینی واشینگتن شده، چرا که مردم سوریه امروز تلاش میکنند از انزوای بینالمللی خارج شوند.
او تاکید کرد سوریها اکنون در موقعیتی کمنظیر قرار دارند تا پس از سقوط بشار اسد، از فرصت تاریخی برای برقراری روابط با آمریکا بهرهبرداری کنند؛ روابطی که بدون دخالت ایران و گروههای نیابتیاش در منطقه شکل خواهد گرفت.
وربرگ همچنین خاطرنشان کرد که هنوز هیچ اطلاعات مشخصی درباره مشارکت احمد الشرع در مذاکرات مستقیم با دونالد ترامپ وجود ندارد، در عین حال اما تصریح کرد که رفع تحریمها نیازمند دیدار رو در روی میان دو رهبر نیست؛ چراکه دولت آمریکا خواستههای خود را به روشنی به طرف سوری انتقال داده و دمشق کاملاً از انتظارات واشینگتن آگاه است.
از زمان روی کار آمدن دولت جدید در دمشق پس از سرنگونی رژیم بشار اسد، مقامات سوریه از جامعه بینالمللی خواستهاند تا تحریمهایی که از آغاز بحران در سال 2011 علیه بخشها و نهادهای اصلی این کشور اعمال شده، لغو شود. آنها این اقدام را گامی اساسی برای بهبود اقتصادی و آغاز مرحله بازسازی میدانند.
با این حال، سازمان ملل متحد در فوریه گذشته هشدار داد که با توجه به نرخ رشد اقتصادی فعلی، سوریه تا پیش از سال 2080 قادر نخواهد بود به سطح تولید ناخالص داخلی پیش از جنگ بازگردد.
برخی طرفها از جمله ایالات متحده و اتحادیه اروپا، بخشی از تحریمهای اعمال شده بر سوریه را کاهش دادهاند، اما ادامه این روند را به ارزیابی عملکرد دولت سوریه در حوزههایی مانند مبارزه با «تروریسم»، احترام به حقوق بشر و حمایت از اقلیتها مشروط کردهاند.
مارکو روبیو، وزیر خارجه ترامپ به زودی با همتای سوری خود در ترکیه دیدار خواهد کرد
به درخواست شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، اعلام کرد که تحریمها علیه سوریه را لغو کرده است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده، سهشنبه 23 اردیبهشت در چارچوب اولین سفر رسمی خارجی خود به ریاض اعلام کرد که پس از آن که این موضوع را با شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، مورد بحث و گفتوگو قرار داده است، تصمیم به لغو تحریمها علیه سوریه گرفته است.
ترامپ گفت که تصمیم به لغو تحریمها علیه سوریه با هدف «دادن فرصتی جدید» به مردم سوریه اتخاذ شده است.
او همچنین خطاب به سوریها گفت: «کاری کنید که ما شاهد چیزی ویژه برای آینده شما باشیم» و اشاره کرد که ایالات متحده پس از آنکه شاهد این همه دشواریها بود، اولین گام را برای عادیسازی روابط با سوریه برداشته است.
وی در ادامه اعلام کرد که مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، به زودی با همتای سوری خود در ترکیه دیدار خواهد کرد.
ترامپ همچنین به این نکته اشاره کرد که یک دولت جدید در سوریه روی کار آمده است که امیدواریم بتواند در برقراری ثبات موفق شود.
ساموئل وربیرگ، سخنگوی منطقهای وزارت امور خارجه آمریکا، امروز (سهشنبه) تأکید کرد که دونالد ترامپ، در مسئله لغو تحریمها جدی است، به ویژه که او این موضوع را در مقابل رسانهها مطرح کرده است.
این مقام آمریکایی در گفتوگو با «العربیه» همزمان با مراسم استقبال رسمی از ترامپ در ریاض، اظهار داشت که رئیس جمهوری آمریکا اقدامات دولت سوریه در راستای تحقق صلح و ثبات و بهبودی اوضاع در این کشور و منطقه را در نظر میگیرد.