درچهارمین روز پس از فاجعه ساختمان پلاسکو ، رزیم آخوندی همچنان وضعیت زیرآوارماندگان را نامشخص اعلام می کند و به رغم نگرانیهای عمومی و مطالبات بستگان قربانیان هیچ آمار درستی از شمار جان باختگان و زیر آوار ماندگان منتشر نمیشود.
منابع رژیم آخوندی منجمله خبرگزاری ایسنا سوم بهمن 95 پس از چهار روز اعلام کرده اند تا کنون تنها پیکرهای سه تن از آتشنشانان از زیر آوار درآمده، پیکرهای 12 تن دیگر از آتشنشانان و پیکر 10 تن از مردم نیز زیرآوار پلاسکو محبوس است.
این درحالیست که در شبکه های اجتماعی تصاویر متعددی از آتش نشانانی که زیر آوار مانده اند انتشار یافته و گزارشهای مردمی حاکی از صدها تن کشته و زیر آوار مانده است.
در خبر دیگری یکی از کسبه ساختمان پلاسکو گفت: ‘متأسفانه برخی از مسئولان گفتهاند در طبقات میانی پاساژ پلاسکو منبع گازوییل وجود داشته و این منبع گازوییل باعث انفجار شده است. با توجه به اینکه پدرم و خودم سالها است که در این ساختمان مغازه داریم هیچ منبع گازوییلی را در طبقات میانی مشاهده نکردیم“.
سایت حکومتی انتخاب بهنقل از این هموطن نوشت: پس از حادثه یک کانال تلگرامی درست کردهاند که تمامی کارکنان فروشگاه پلاسکو در آن حضور دارند.
به گفته وی هنوز تعدادی از کارکنان پلاسکو زیر آوار هستند
گزارشهای منتشر شده حاکیست، کمکهای مردمی به آسیبدیدگان پلاسکو چشمگیر است. این ساختمان 560 واحد داشته که تعداد زیادی کارگر در آن مشغول به کار بودهاند.
کسبه بازار کویتیها با نصب بنری اعلام کردند: کسبه بازار کویتیها با کمال افتخار پذیرای کسبه ساختمان پلاسکو هستند و اعلام میدارند عزیزانی که در این فاجعه دچار زیان غیرقابل تصوری شدهاند میتوانند در کنار ما و در محل کسب ما نسبت به انجام فعالیتهای صنفی خود اقدام کنند.
دانشآموزان شینآبادی که خودشان چند سال پیش در یک حادثه آتشسوزی در مدرسهشان دچار سوختگی شدید شدند، در محل پلاسکو به نشانه همدردی حاضر شدند.
گروههای از مردم نیز از جمله دانشآموزان در قدردانی از فداکاری آتشنشانان در منطقه حاضر میشوند.
همچنین کمپینی به نام «من آتشنشانم» تشکیل شده که باعث شکلگیری راهپیمایی توسط اقشار مختلف مردم شده است.
رژیم آخوندی در وحشت از گسترش تجمعات و شکلگیری اعتراضات اعلام کرد، مردم بایستی از تجمعهای بیمورد خودداری کنند و در همین رابطه، قرار است اخبار مربوط به فاجعه پلاسکو با کنترل منتشر شود.
تلاش خامنهای و سپاه پاسداران برای پاک کردن نقش مالک ساختمانی یعنی ارگان غارتگر موسوم به بنیاد مستضعفان به نتیجه نرسیده و این موضوع به یکی از سوژههای رسانههای حکومتی تبدیل شده است.
رئیس حکومتی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری گفت: مالک زمین و ساختمان بنیاد مستضعفان است و مسئولیت خرابیها با مالک است که به موقع درصدد رفع خطر و محکمسازی بنا برنیامده است.
یک رسانه حکومتی نیز تحت عنوان «سکوت مالک اصلی ساختمان آسیبدیده» و «غیبت عجیب بنیاد مستضعفان در حادثه پلاسکو» نوشت: (معلوم است) هیأت مدیره ساختمان با مالک اصلی یعنی بنیاد مستضعفان باید پاسخگو باشند
روزنامه حکومتی جمهوری اسلامی نوشت: هیچ فرد یا نهادی حاضر نیست مسئولیت فاجعه پلاسکو را بپذیرد. اولین جملهای که مسئولان کشور ما پس از هر حادثه تلخی بر زبان میآورند این است که از اول گفته بودیم… با چند پیام تسلیت و تشکیل کمیته و شورا و جنجال رسانهای، صورت مسأله پاک میشود و همه از جوش و خروش میافتند تا حادثه بعدی.
در مورد وضعیت اسفبار ساختمانها در تهران، یک کارگزار رژیم اعلام کرد ۳هزار ساختمان ناایمن در تهران دارد.
رسانههای همچنین نوشتند: پدر علم زلزله شناسی ایران معتقد است بهدلیل آن که تنها یک درصد از ساختمانهای پایتخت در برابر زلزله مقاوم هستند در صورت وقوع زلزله احتمالی در تهران تعداد کشتهها و زخمیهای ناشی از آن میلیونی خواهد بود.