پس از انتقاد یک مرجع تقلید شیعه از حذف مشق شب، دو نماینده مجلس درآمد «چند ده هزار ملیاردتومانی» برخی از موسسات تهیه کتابهای کمک آموزشی را دلیل مقاومتها در مقابل حذف مشق شب دانستند.
فاطمه سعیدی، عضو کمیسیون آموزش مجلس روز شنبه، ۲۴ آذر، در توئیتر خود نوشت که با حذف مشق شب، «تجارت چند ده میلیارد تومانی برخی موسسات و صداوسیما از بین میرود».
وی تاکید کرد که وزارت آموزش و پرورش نباید «تسلیم فشارها شود».
در همین حال محمد محمدی زاهدی، دیگر عضو کمیسیون آموزش مجلس، اعلام کرد که دلیل «مقاومتها» در مقابل حذف مشق شب، « درآمد چند ده هزار ملیاردتومانی مافیای کنکور و کتب کمک آموزشی است».
وی اضافه کرد:«مافیای کتب کمک آموزشی و کنکور سعی دارند با سیاسی و رسانهای کردن موضوع مشق شب مدارس از این موضوع سوء استفاده کنند».
رضوان حکیمزاده معاون وزیر آموزش و پرورش در شهریور ماه خبر داده بود که در سال تحصیلی جدید برای کلاسهای اول تا سوم ابتدایی مشق شب حذف و «تکالیف مهارت محور» جایگزین آن میشود.
با این حال آیتالله جعفر سبحانی، از مراجع تقلید شیعه در قم، روز پنج شنبه حذف مشق شب برای دانشآموزان را «اشتباه و بر خلاف سنت قرآن و سیره علما» خوانده بود.
وی تاکید کرده بود که «نباید دانشآموز بعد از مدرسه رها شود، بلکه باید مغز و فکر او با انجام تکلیف مشغول شود».
این سخنان پس از دیدار مدیران تعدادی از موسسات تهیه و فروش کتابهای کنکور و کمک آموزشی با تعدادی از مراجع تقلید شیعه بیان شده بود.
با این حال ابوالفضل جوکار، مدیر انتشارات گاج، در مصاحبه با روزنامه صبح نو گفته که دلیل این دیدار موضوع حذف مشق شب نبوده بلکه موضوعاتی چون دریافت کاغذ با ارز دولتی بوده است.
پیش از این محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش، گردش مالی موسسات کتاب های کنکور و کمک آموزش را ۱۵ هزار ملیارد تومان اعلام کرده و گفته بود که این رقم به صورت غیر رسمی ۴۰ هزار میلیارد تومان نیز برآورد می شود.
۴۰ هزار میلیارد تومان تقریبا برابر با بودجه وزارت آموزش و پرورش در یک سال است.
در همین حال به گزارش برخی وبسایت ها این موسسات سالانه بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان برای تبلیغات خود به صدا و سیما می پردازند.