خانه / اخبار مهم روز / مهاجرت 95 درصد ساکنان خوزستان!؟

مهاجرت 95 درصد ساکنان خوزستان!؟

محیط‌زیستحال خوزستان خراب است؛ این بار باور کن

روزنامه بهار: مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری مردمی سازمان محیط‌زیست باب بیان اینکه به دلیل شرایط ناسالم و گردوغبار در خوزستان 95 درصد ساکنان به دنبال مهاجرت هستند گفت: دولت پنج درصد درآمدهای نفتی کشور را به خوزستان اختصاص داده است.

محمد درویش اظهار کرد: موضوع ریزگرد در خوزستان به‌عنوان یک چالش محیط‌زیستی به یک رویداد سیاسی و جناحی تبدیل‌ شده است.وی با بیان اینکه در رسانه‌ها محیط‌زیست رنگ و بوی جدیدی پیدا کرده است و به‌ عنوان ابزار سیاسی برای سرکوب کردن شخصیت‌های سیاسی استفاده می‌شود، افزود: موضوع ریزگرد در خوزستان باید از چالش سیاسی به یک فرصت برای ارتقای وضعیت محیط‌زیست کشور تبدیل شود.وی ادامه داد: محیط‌زیست یک معضل فراتر از جناح‌بازی سیاسی است و توجه به محیط‌زیست، حیات اجتماعی را افزایش می‌دهد.

چند روزی است که شهر و دیارمان حال و روز خوشی ندارد. اکسیژن کافی برای تنفس نداریم. آب و برق مکرر قطع می‌شود و…

از گوشه و کنار جهان برایمان دل می‌سوزانند، بسان طفلی یتیم. هشتگ‌های خوزستان و اهواز و خاک و هوا، توییت‌های دلسوزانه، پست‌هایی با فالورهای بی شمار، پیام‌هایی در شبکه‌های مجازی و رسانه‌های مختلف با مضمون مظلومیت خوزستان و گرد وخاک و هوا و قطع برق و آب و دلواپسی و… حالا بماند وضع معیشت مردم و اشتغال و جوانان و سهم کم از درآمدهای نفت و گاز و پتروشیمی و…

همه اینها گوشه‌ای از مشکلات استان زرخیز خوزستان است که به فرموده بنیانگذار انقلاب «دین خود را به اسلام ادا کرده است». جمله‌ای که بارها و بارها در ستایش خوزستان و خوزستانی‌ها به مناسبت‌های مختلف بر روی تراکت‌ها و بیلبوردهای مختلف نقش بسته و بر زبان سخنرانان بسیاری جاری شده است. امام خمینی (ره) با بیان این سخن، قدر و منزلت نقش خوزستان را در جنگ تحمیلی به همه خاطرنشان کردند. مسئله اینجاست که با وجود یادآوری هزاران باره این سخن حضرت امام (ره) آیا کشور نیز دین خود را به خوزستان ادا کرد؟این حق را چه کسی باید بدهد؟

بزرگان گفته‌اند که حق گرفتنی است و نه دادنی! پس باید سئوال کنیم این حق را چه کسی باید بگیرد؟ در کشور ما که بسیاری از مسائل در سطوح کلان تصمیم‌گیری و بسیاری از مشکلات در سطوح کلان حل می‌شوند، در کشوری که جمهوری اسلامی است و نهادهای دموکراتیکی چون دولت منتخب مردم و مجلس شورای اسلامی اداره امور را برعهده دارند چنین کاری از سوی مردم به مسئولین واگذار شده است… باز هم مشکلات برمی‌گردد به مسئولین، از سطوح پایین گرفته تا بالاترین رده‌ها.آنجا که برای احیای دریاچه ارومیه فقط در سال ۹۶ بودجه ۸۰۰۰ میلیارد ریالی می‌بینند و برای مقابله با ریزگردهای نفس گیر خوزستان چیزی معادل هیچ …

آنجا که پروژه‌های بهشت آباد و بیرگان و قمرود و… را با لابی‌گری و توجیهات غیر کارشناسی اجرایی می‌کنند و برای انتقال آب از سرشاخه‌های کارون و دز و… برای مصارف کشاورزی و صنعتی به کرمان و اصفهان و قم میلیاردها ریال تامین بودجه می‌کنند و از حق مردم مظلوم و باحیای خوزستان و سایر صاحبان حقابه‌های فوق غافل هستند. (صرفنظر از بهانه بودن مصرف شرب و نقد وارده به انتقال آب بین حوضه‌ای و چالش‌ها و پیامدهای آن)آنجا که خطوط لوله انتقال گاز از عسلویه و خوزستان به کرمانشاه و آذربایجان می‌رود تا پتروشیمی‌های متعدد در این مسیر مرزی و پرخطر صرفاً با توجیه اشتغال مردم آن مناطق و البته در لوای پدافند غیر عامل در تولید احداث شود.

نمونه‌هایی از این دست زیاد و از حوصله بحث خارج و مجال کم.سر صحبت با عزیزانی است که فرافکنی می‌کنند و آدرس غلط می‌دهند. آیا این همه مشکلات در استان خوزستان و این همه بی توجهی دولتمردان، صرفا حاصل سوء مدیریت دو سال اخیر در کشور ماست؟ هرگز چنین نیست. پس دلواپسی امروز بعضی مسئولین باز هم ریشه در فرافکنی و آدرس غلط دادن به مردم را دارد.شما مسئولینی که تریبون‌های مختلف را طی سه دهه پس از پایان جنگ در اختیار داشتید لال بودید که در سنوات گذشته فریاد وامصیبتا برای خوزستان سر بدهید؟

چرا طی سال‌های گذشته اعتراضی به دولت‌های قبل برای مشکلات فوق نکردید و تازه یادتان آمده که دست به افشاگری بزنید؟ چرا حالا که نوشداروی بعد مرگ سهراب شده فریاد انتقال غیر قانونی آب خوزستان و… را سر می‌دهید؟ آن هم خطاب به دولت وقت؟ چرا سعی دارید تجمعات اعتراضی مردم را جهت دار نشان داده و از آب گل آلود ماهی بگیرید؟ اعتراض‌هایی که صرفاً برای دستیابی به حقوق اولیه شهروندی است و برای احقاق حق است و طلب حداقل‌ها، اما تلاش شما برای انحراف افکار عمومی است و یک‌سونگری در مشکلات پیش آمده در استان خوزستان. حنای شما دیگر برای مردم رنگی ندارد. فکر نان باشید که خربزه آب است.

اگر دلسوز مرز و بوم و خوزستان هستید بسم الله، دست از رفتارهای پوپولیستی بردارید و قدم عملی برای رفع محرومیت این استان زرخیز ولی محروم بردارید.درخواست تعویض استاندار وقت خوزستان و تهدید رئیس جمهور به رای ندادن مردم استان در انتخابات بعد و طرح مسائل حزبی و خطی نگری و… همه نشان از نگاه سیاسانه شما به این مشکلات و تجمعات متعاقب آن دارد نه نگاه دلسوزانه. از این رفتار دوگانه دست بردارید. اگر توان برداشتن قدمی مثبت برای این دیار مظلوم را دارید بسم‌الله وگرنه همان به که خاموش باشید و بیش از این نمک به زخم کهنه این مردم باغیرت و آگاه نپاشید. به قول شاعر بزرگ این دیار سیدعلی صالحی که می‌گفت : حال همه ماخوب است، اما تو باور مکن.. باید گفت: حال همه مردم خوزستان خراب است این بار باور کن…