خبرگزاریهای دولتی ایران از آتشسوزیهای جداگانه در شهرهای بندر کنگ، همدان و شیراز گزارش دادند. در این آتشسوزیهای جداگانه، کلیسای مریم در تپه باستانی هگمتانه در همدان، ارتفاعات سبزپوشان در شیراز و اسکله صیادی در بندر کنگ دچار حریق شدند. طی هفتههای اخیر، گزارشهای متعددی از آتشسوزی در نقاط مختلف ایران منتشر شده است. آتشسوزیهای سریالی واکنشهای برخی از مسئولان را به دنبال داشت. برخی از این آتشسوزیها عمدی اعلام شده است.
خبرگزاری ایسنا، روز جمعه ۲۳ خرداد، به نقل از سازمان آتشنشانی همدان گزارش داد: حجم آتشسوزی شامگاه پنجشنبه ۲۲ خرداد، در شهر همدان بسیار زیاد بود اما آسیبی به بافت تاریخی کلیسا وارد نشده است.
کلیسای مریم در محله ارامنه و در ضلع شمال شرقی تپه هگمتانه واقع شده است. این کلیسا بعنوان یکی از آثار ملی ایران در سال ۱۳۷۷ به ثبت رسیده است.
به گفته این منبع، حضور به موقع گروه آتشنشانی در محل موجب جلوگیری از گسترش آتشسوزی شد؛ در غیراینصورت احتمال آسیب به بافت تاریخی محوطه هگمتانه و تاسیسات آن وجود داشت.
روابط عمومی سازمان آتشنشانی همدان دلیل آتشسوزی در محوطه کلیسای مریم را ناشی از آتشسوزی علفهای هرز عنوان نموده است.
کارشناس آتشنشانی همدان هم تاکید کرد: سازمان میراث فرهنگی به عنوان متولی این محوطه تاریخی باید مانع رشد علفهای هرز شود.
روز ۲۷ اردیبهشت/۱۷ ماه مه، آرامگاه استر و مردخای، مهمترین زیارتگاه یهودیان در ایران، واقع در شهر همدان دچار آتشسوزی شد.
آتشسوزی در ارتفاعات سبزپوشان در شیراز
ستاد بحران در شهرستان شیراز، روز جمعه ۲۳ خرداد/۱۲ ژوئن، اعلام کرد: از نخستین ساعات صبح روز جمعه ۲۳ خرداد، نقاطی از منطقه سبزپوشان در منطقه ظفرآباد در شیراز دچار آتشسوزی شد. این منطقه دو روز پیش، چهارشنبه ۲۱ خرداد، هم دچار آتشسوزی شده بود اما ساعاتی بعد این آتش مهار شد.
به گفته رییس ستاد بحران در شیراز، آتش در این منطقه بار دیگر شعلهور شد اما با توجه به دشوار بودن دسترسی به منطقه، آتش گسترش یافت.
رییس ستاد بحران در شیراز، با اشاره به حضور نیروهای مردمی و منابع طبیعی در محل برای مهار آتش، گفت: بالگرد هلالاحمر برای انجام خدمات پشتیبانی به ارتفاعات وارد شده است.
آتشسوزی در بندر کنگ مهار شد
فرمانده پایگاه دریابانی بندرلنگه اعلام کرد: هشت لنج و سه قایق در اسکله صیادی بندر کنگ دچار آتشسوزی شدند که چهار فروند از لنجها بطور کامل سوخته و چهار فروند دیگر از لنجها از ۶۰ تا ۹۰ درصد حادثه دیدند. به گفته این منبع، هیچکدام از این لنجها بیمه نبودند.
همچنین، سه قایق نیز در این حادثه در آتش سوخته و غرق شدند.
فرمانده دریابانی بندرلنگه دلیل احتمالی این آتشسوزی را اتصالی برق در یکی از شناورها اعلام کرد.
این حادثه خسارت جانی در پی نداشت اما به گفته فرمانده دریابانی بندر لنگه در صورت عدم اقدام به موقع در مهار آتش، ۶۴۰ لنج صیادی، تجاری و قایق در این اسکله دچار آتشسوزی میشد.
آتشسوزی در بندر کنگ حوالی ساعت ۲۳ و ۱۵ دقیقه پنجشنبه ۲۲ خرداد به وقت محلی آغاز شد و حدود ساعت یک و ۴۵ دقیقه بامداد جمعه خاموش شد.