جمعیت امام علی بیشتر در زمینه حمایت از کودکان فقیر فعالیت میکند و هزاران همکار داوطلب دارد
جمعیت امداد دانشجویی-مردمی امام علی که یک موسسه خیریه غیردولتی در ایران است، از بازداشت موسس و دو نفر از اعضای این موسسه خبر داده است.
به نوشته حسابهای کاربری این جمعیت در شبکههای اجتماعی، نیروهای امنیتی شب یکشنبه با مراجعه به خانه شارمین میمندینژاد، موسس جمعیت امام علی، او را بازداشت کردند.
خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران از دستگیری فردی به نام “ش.م” خبر داده و به نقل از یک منبع آگاه نوشته است که این فرد “با تشکیل موسسهای خیریه و در پوشش اقدامات عامالمنفعه اقدام به شبکهسازی برای نفوذ در سطوح مختلف افکارعمومی کرده است”.
علاوه بر آقای میمندی، مرتضی کیمنش، مسوول رسانهای و کتایون افرازه، بازرس علی البدل این جمعیت نیز بازداشت شدهاند.
جمعیت امام علی یکی از بزرگترین موسسات خیریه غیردولتی در ایران است که به گفته این نهاد بیش از ۱۰ هزار همکار داوطلب در استانهای مختلف ایران دارد.
سایت جمعیت امام علی همزمان با پلمپ این موسسه از دسترس خارج شده است. جمعیت امام علی در سیزدهم خرداد از حمله سایبری به حسابهای کاربری چند نفر از اعضای آن خبر داده بود.
تذکر ابراهیم رئیسی و حسن روحانی به نهادهای خیریه
پیش از این، ابراهیم رئیسی، رییس قوه قضاییه ایران و حسن روحانی، رییسجمهور در اظهاراتی جداگانه درباره فعالیت جمعیتهای خیریه در ایران هشدار داده بودند.
آقای رئیسی اردیبهشت امسال در همایشی گفته بود: “امروز برخی دشمنان دنبال این هستند که در قالب امور خیریه، مجموعههایی را برپا کنند که ریشه خیرخواهی و توجه به مردم ندارد و اهداف بدخواهانه پشت آن است.”
او کشورهای آمریکایی و اروپایی را متهم کرده بود که با گسترش بنیادهای خیریه در جهان سوم دنبال “اهداف پلید سیاسی” هستند.
حسن روحانی، رییسجمهور ایران هم در همایش نیکوکاران در بیستم اردیبهشت امسال گفته بود که نهادهای خیریه نباید بگذارند “افراد ناسالم” در جمع آنان نفوذ پیدا کنند. البته او اضافه کرده بود که کمک گرفتن از ایرانیان خارج از کشور و حتی غیرایرانیان برای کارهای خیریه اقدام خوبی است؛ اما گاهی “دستگاههای امنیتی” در نگرانی و حساسیت در این زمینه “زیادهروی” میکنند.
واکنش گسترده به پلمپ انجمن
بازداشت مدیران و پلمپ این انجمن خیریه در میان کاربران توییتر در ایران واکنش گستردهای داشته است.
شمار زیادی از کاربران ایرانی توییتر با استفاده از هشتگ جمعیت امام علی از بسته شدن و بازداشت موسس آن ابراز تعجب کرده و گفتهاند حکومت ایران یک نهاد خیریه را هم برنمیتابد.
شماری هم دلیل بسته شدن این نهاد را “انحصارگرایی” در بخش نهادهای خیریه میدانند و اعتقاد دارند که بزرگشدن و توسعه این موسسه باعث بسته شدن آن است.
غزاله احمدی که از دانشجویان داوطلب موسسه بوده و به کودکان فقیر ریاضی درس میداده، نوشته مشکل “نفس فعالیت اجتماعی” است.
عدهای دیگر، مخصوصا داوطلبانی که از نزدیک با جمعیت امام علی کار میکردهاند، از سرنوشت کودکان و زنانی که تحت حمایت این انجمن هستند، ابراز نگرانی کردهاند. شمار زیادی از کودکان کار و فقرایی که امکان آموزش ندارند در این موسسه درس میخوانند.
اما عباس کلاهدوز، از سردبیران پیشین خبرگزاری تسنیم و فارس در توییتی از بسته شدن موسسه حمایت کرده است.
برخوردها کی شدت گرفت؟
جمعیت امام علی از سالها پیش چند بار از سوی کاربران نزدیک به حکومت ایران در شبکههای اجتماعی مورد حمله قرار گرفته بود.
روزنامه کیهان هم فروردین سال گذشته جمعیت امام علی را به “ترویج خرافات و سیاهنمایی علیه انقلاب” و همچنین توهین به آیتالله خمینی متهم کرده بود.
اعضای جمعیت امام علی به ارتباط با اسرائیل متهم شده بودند
اعضای جمعیت امام علی به فرستادن فیلم برای اسرائیل متهم شده بودند
این حملات پس از کمکرسانی داوطلبان این جمعیت به حادثه دیدگان سیلهای فروردین سال گذشته شدت گرفت.
آن زمان حساب وزارت خارجه اسرائیل به زبان فارسی ویدئویی از مناطق سیلزده ایران بازنشر کرد. منابع امنیتی جمعیت امام علی را متهم کردند که این ویدئو را یکی از اعضای آن گرفته و به اسرائیل رسانده است.
در آن ویدئو که پیش از حساب وزارت خارجه اسرائیل از سوی کاربران دیگر همرسانی شده بود، یک زن از مقامهای حکومت ایران انتقاد میکند که به فلسطین و سوریه بیش از مناطق سیلزده در ایران اهمیت میدهند.
بنا بر گزارش این جمعیت خیریه، شماری از داوطلبان آن در آن زمان در تماسهای تلفنی “تهدید و بازخواست” شدند.
بر این اساس، به این افراد گفته شده بود تا ارتباط خود را با جمعیت امام علی قطع کنند.