نمایندهای در مجلس اینستاگرام را “قتلگاه” دانسته و نماینده دیگری گفته “خدا کند اینستاگرام زودتر فیلتر شود”. رئیس مجلس هم از لگامگسیختگی فضای مجازی انتقاد کرده و از دولت خواسته تا دسترسی مردم به شبکهها را “مدیریت” کند.
فیلترینگ شبکه اینستاگرام به یکی از مسائل اصلی یازدهمین مجلس شورای اسلامی تبدیل شده است. پرداختن به این موضوع اما در شبکههای اجتماعی نیز با طنز و کنایه بسیاری از کاربران روبهرو بوده است. کاربری نوشته است که در شرایطی که دلار به “قیمت تاریخی ۲۰ هزار تومان رسیده”، دغدغه ذهنی نمایندگان مجلس، مسدود کردن اینستاگرام است.
در پی بالاگرفتن انتقادها، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران، به مجلس شورای اسلامی آمد تا به پرسشها و انتقادهای نمایندگان پاسخ گوید.
سایت “جماران” از پرسش و پاسخ نمایندگان با “وزیر جوان” تحت عنوان “بگومگوی مجلسیها” یاد کرده است. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی هم از “لگامگسیختگی” فضای مجازی انتقاد کرد و دولت روحانی را متهم به “سوءمدیریت” در این عرصه کرد.
سایت “همشهری آنلاین” نیز “بگومگوی مجلسیها” را “تاختن” ده نماینده به فضای مجازی خوانده است. این سایت نوشت: «یکی از نمایندگان اینستاگرام را قتلگاه خواند و دیگری مدعی شد که فضای مجازی موجود از کنترل دولت خارج شده است. به هر روی شدت این انتقادها باز هم ذهنیت را به این سمت و سو برد که چه بسا فیلتر دیگری در راه باشد.»
“به جد” به دنبال فیلترینگ اینستاگرام
گمانهزنی درباره احتمال فیلترینگ اینستاگرام از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران یک چیز است و صراحت برخی از نمایندگان در اجرای آن چیزی دیگر.
“همشهری آنلاین” با اشاره به جو حاکم بر مجلس یازدهم پیشبینی کرده است که انتظار گشایشی در فضای مجازی از این مجلس نمیتوان داشت. موضوع مجلس و نمایندگان اصولگرای آن اما ایجاد گشایش در فضای مجازی و رفع فیلترینگ از شبکهها نیست. آشکارا از محدود کردن بیشتر فضای مجازی سخن در بین است.
یکی از نمایندگان با اعتراف به اینکه “بیش از ۵۰ درصد ترافیک دادههای کل کشور به شبکه اجتماعی اینستاگرام اختصاص دارد”، آن را غیرقابل قبول خواند و نماینده دیگری به “مشکلات امنیتی” برخاسته از استفاده از پیامرسانهای خارجی اشاره کرد.
نمایندهای “ناتوی فرهنگی” را به میان کشید و دیگری حتی مدعی شد که اینستاگرام “قتلگاه” اعتقادات جوانان است. او مدعی شد که استفاده از اینستاگرام باعث فروپاشی خانوادهها و “بیغیرتی” میشود.
غضنفرآبادی، نماینده بم در مجلس یازدهم، افزایش سرعت اینترنت در ایران را “یک چاقوی دو دم” دانست و وزارت ارتباطات را متهم به تیز کردن این چاقو کرد. او گفت: «فضای مجازی با سرعت اینترنت یک اتوبان امن برای حمله ضد انقلاب و دشمنان انقلاب را تا عمق ایران اسلامی به وجود آورد که بسیاری از جوانان ما در این اتوبان کشته یا مجروح شدهاند.»
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی نیز در پاسخ به این پرسش که چرا اینستاگرام این چنین محبوب شده، گفت: «اینستاگرام امروز به دلیل سیاستهای ما به یک قطب تبدیل شده، زیرا همه پلتفرمهای دیگر از دسترس خارج شدهاند.»
حسن نوروزی، نماینده رباط کریم هم درباره احتمال فیلترینگ اینستاگرام توسط مجلس یازدهم گفت: «خدا کند این اتفاق افتد. فضای باز اینستاگرام و تلگرام تهدید برای جوانان است و این برای نظام شکنندگی دارد. کمیسیون حقوقی شکل گیرد، به جد دنبال فیلترینگ اینستاگرام خواهیم بود.»
سایت “جماران” به نقل از یکی از کاربران در شبکه توییتر مینویسد که «اصولگرایان عاشق تجربههای شکست خورده هستند.» همین کاربر به فیلترینگ تلگرام اشاره کرده و پرسیده است که از این کار به استثنای فروش VPN چه سودی بردهاند که حال به دنبال فیلترینگ اینستاگرام هستند؟