پیام طبرسی، رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با هشدار نسبت به «خطر از همپاشیدگی ناگهانی سیستم درمانی» گفت که کادر درمانی و پرستاری بیمارستانها به شدت خسته و از لحاظ روحی و روانی بههم ریخته است و با ادامه روند فعلی، در پاییز و زمستان شمار مرگ و میر بر اثر کرونا خیلی بالاتر خواهد رفت.
هشدار رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، یکی بیمارستانهای اصلی بستری بیماران مبتلا به کرونا در تهران، در حالی بیان شده است که پیشتر ناهید خداکرمی، رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران، نسبت به آغاز «موج سوم کرونا» در جریان برگزاری مراسم محرم هشدار داده بود.
او با بیان اینکه طی موج دوم تعداد جانباختگان کرونا در پایتخت به ۱۲۰ نفر در روز هم رسیده بود، گفت اگر پروتکلهای بهداشتی در محرم رعایت نشود ممکن است شاهد پیک سوم کرونا باشیم که بسیار شدیدتر از موج کنونی خواهد بود.
پیام طبرسی طی مصابهای با خبرگزاری ایسنا، ضمن اشاره به اینکه نیروها و کادر درمان بیمارستانها توان و نیروی ۶ ماه قبل را ندارند، تاکید کرد که در حال حاضر کادر درمان و پرستاران بعد از ماهها مبارزه با کرونا «آسیب دیده و ضربه خوردهاند، اکثر آنها مبتلا شده و درد بیماری را چشیدهاند، تعداد زیادی از دوستان خود را از دست دادهاند و برای رویارویی با بحران جدید روحیه قبل را ندارند.»
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری افزود که باید حواسمان باشد «خطر از همپاشیدگی ناگهانی سیستم درمانی وجود دارد و ممکن است با اعمال یک فشار سنگین، مجموعه کادر درمانی تاب و توان مراقبتی را از دست داده و نتواند موفقیتآمیز عمل کند».
«اثرگذاری کرونا بر روابط خانوادگی کادر درمان» از جمله مواردی است که به گفته پیام طبرسی، بحران کرونا بر زندگی شخصی و خانوادگی تمامی پرسنل درگیر این بیماری تحمیل کرده است.
او به «استرس، احساس عذاب وجدان ناشی از احتمال انتقال ویروس به اعضای خانواده، دوریهای طولانی مدت از اعضای خانواده، محدودیت استراحت برای مدتهای مدید، فشارهای روحی و روانی ناشی از وضعیت نابسامان بیماری و بیماران و همچنین فشار روحی ناشی از جانباختن دوستان و همکاران»، به عنوان بخشی از این آثار اشاره کرد و گفت که در کنار همه اینها نمیتوان نقش مشکلات اقتصادی را نیز نادیده گرفت.
سعید نمکی وزیر بهداشت روز شنبه اول شهریور ماه شمار پزشکان و پرستاران جانباخته بر اثر کرونا در ایران را بیش از ۱۶۴ نفر اعلام کرد و گفت که علاوه بر این، گزارشهایی جدید از جانباختن کادر درمان به وزارت بهداشت رسیده که در حال بررسی آن هستیم.
یک ماه خیلی سخت در پیش است
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، با بحرانی توصیف کردن وضعیت ابتلا، بیماران بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا، هشدار داد که یک ماه خیلی سخت در پیش است.
او گفت که بعد از برگزاری کنکور، درحال حاضر مراسم محرم در جریان است و سه روز تعطیلی هم در پیش است که این سه روز تعطیلی کابوس است، ضمن اینکه شهریور ماه نیز فصل سفر است و بسیاری از مردم قصد دارند در روزهای آتی سفر کنند.
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، با اشاره به اینکه اعمال محدودیتها در فروردین ماه از سوی دولت و رعایت پروتکلها از سوی مردم سبب کاهش شیوع کرونا در اردیبهشت شد، گفت که پس از آن عدهای فکر کردند کرونا در ایران کنترل شده است و «با بازگشاییهای زود هنگام، رهاسازی پروتکلها، خسته شدن مردم و عادی سازی کاذب شرایط»، از خرداد ماه موج دوم سختتر از موج اول آغاز شد.
او موفقیت برخی کشورها در مهار کرونا را ناشی از «موفقیت در رعایت پروتکلهای بهداشتی و اعمال نظارتهای سخت گیرانه» خواند و افزود که ما اگر سیاستهای سختگیرانهتر اعمال کنیم موفق میشویم، ولی اگر با همین روش فعلی ادامه داده و کل فشار و بار بیماری را بر دوش سیستم درمان و پزشک و پرستاران بیاندازیم، موفق نخواهیم شد.
این مقام بیمارستان مسیح دانشوری تاکید کرد در شرایطی که هنوز واکسن و دارویی برای کرونا وجود ندارد و ۹۰ درصد بیمارانی که در آیسییو به زیر دستگاه میروند و ۵۰ درصد بیمارانی که کارشان به آیسییو میکشد، فوت میکنند، «عادیسازی» و «دادن امید واهی» به مردم خطرناک است.
طبرسی با بیان اینکه در حال حاضر تنها ریسمان نجات پیشگیری است، گفت که جامعه پزشکی از مردم انتظار دارد به بهانه خستگی، رعایت پروتکلها را رها نکنند و از مسئولان هم انتظار میرود سختگیرانهتر عمل کنند؛ چراکه اعمال سیاستها به حالت سهل ممتنع و آزمون و خطایی، حالت بازدارندگی ندارد و مطمئنا به کنترل و مهار کرونا منجر نخواهد شد.