– کاخ سفید آمریکا اعلام کرد که دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور، بشار اسد رئیس نظام سوریه را مسئول حمله شیمیایی به استان ادلب میداند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، سهشنبه 4 آوریل هم رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا گفت، حمله شیمیایی در سوریه، نشان از چگونگی رفتارهای بشار اسد دارد.
تیلرسون از روسیه و ایران خواست از نفوذ خود برای جلوگیری از تکرار چنین حملاتی استفاده کنند. او همچنین گفت: «هر شخصی که از اسلحه شیمیایی در حمله به مردمش استفاده کند، نشان میدهد که تا چه اندازه با ارزشهای انسانی پایبند نیست و باید مجازات شود».
صبح سهشنبه در حمله شیمیایی که این شهرک خان شیخون در معرض آن قرار گرفت، دستکم 100 تن زخمی شدند و 400 تن دیگر آسیب دیدند.
پیش از این کاخ سفید آمریکا، با صدور بیانیهای به طور مستقیم، دولت بشار اسد را به حمله شیمیایی به ادلب متهم و تاکید کرد: «این حادثه غیر قابل قبول است و جهان نمیتواند آن را نادیده بگیرد».
شان اسپایسر سخنگوی کاخ سفید آمریکا در نطقی رسانهای در این باره گفت: «این اقدامهای شرمآور نظام بشار اسد، نتیجه ضعف و تردید دولت سابق است».
او افزود: «اوباما (رئیس جمهوری پیشین آمریکا)، در سال 2012، استفاده از اسلحه شیمیایی را در سوریه، خط قرمز اعلام کرد اما پس از استفاده از این اسلحه، هیچ اقدامی نکرد».
اسپایسر درباره اینکه دولت آمریکا در قبال حمله، چه اقدامی خواهد کرد، سخنی به میان نیاورد اما گفت که رئیس جمهوری سهشنبه در این باره با تیم امنیت ملیاش گفتوگو کرد.
ارائه قطعنامه آمریکا، فرانسه و انگلستان به شورای امنیت علیه حمله شیمیایی رژیم اسد
خبرگزاری رویتر 16فروردین 96خبر داد: آمریکا، فرانسه و انگلستان قطعنامهیی را در محکومیت حمله شیمیایی رژیم اسد به خان شیخون در ادلب سوریه به شورای امنیت سازمان ملل ارائه دادند. این قطعنامه قرار است امروز چهارشنبه 16فروردین در جلسه اضطراری شورای امنیت به رأی گذاشته شود.
این قطعنامه پیشنهادی به شورای امنیت از آنتونیو گوترز، دبیرکل سازمان ملل متحد، خواستهاست تا گزارشی ماهیانه، در مورد نحوه عملکرد و همکاری رژیم اسد با بازرسان بینالمللی و پایبندی به تعهدات در رابطه با جنگافزارهای شیمیایی ارائه کند.
آنتونیو گوترز، از شورای امنیت خواسته تا با قاطعیت در قبال استفاده از سلاحهای شیمیایی و تهدید آن علیه صلح و ثبات جهانی، واکنش نشان دهد؛ و اگر بهکارگیری این نوع جنگافزار در سوریه ثابت شود «ادامه نقض جدی قوانین بینالمللی بهشمار میرود».