پنجمین روز اعتراضات در میانمار؛ پیوستن پلیس به معترضان

اعتراضات عمومی به کودتای نظامی در میانمار با به خیابان آمدن دوباره شهروندان وارد پنجمین روز شد،‌ گزارش‌ها حاکیست در برخی مناطق ماموران پلیس به معترضان پیوسته‌اند.

خبرگزاری رویترز گزارش داد روز چهارشنبه ۲۲ بهمن‌ماه شهروندان میانمار با وجود تیراندازی به یک زن و مجروحیت شدید او طی درگیری‌های روزهای گذشته دوباره به خیابان‌ها آمده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، هزاران نفر از معترضان در شهر یانگون در اعتراضات شرکت کرده و در نایپیداو،‌ پایتخت این کشور،‌ نیز صدها نفر از کارمندان دولت با تظاهرات حمایتی از نافرمانی مدنی دست به اعتراض زده‌اند.

تصاویر منتشر شده در رسانه‌ها نشان می‌دهد گروهی از ماموران پلیس در ایالت کیا در شرق میانمار به معترضین پیوستند و با یونیفرم و پلاکاردی که «ما دیکتاتوری نمی‌خواهیم» راهپیمایی کردند.

رویترز به نقل از یک پزشک نوشته هیچ گزارشی از خشونت در روز چهارشنبه گزارش نشده است، اما سربازان کلینیکی را که روز سه‌شنبه معترضان زخمی در نایپیداو را مداوا می‌کرد، تصرف کردند. یک پزشک دیگر گفت زن معترضی که بر اثر اصابت گلوله به سرش در جریان درگیری روز سه شنبه با پلیس زخمی شده بود، احتمالا جانش را از دست بدهد.

معترضان همچنین در ماندالای و سایر شهرها مجروح شده‌اند، در این مناطق نیروهای امنیتی از آب‌پاش استفاده و ده‌ها نفر را دستگیر کردند.

ارتش می‌گوید چهار پلیس روز سه‌شنبه زخمی حین اینکه می‌خواستند معترضان را متفرق کنند زخمی شدند. گزارش‌ها حاکی از شلیک گلوله پلاستیکی،‌ گاز اشک‌آور و برخورد با معترضان در راهپیمایی‌های سه‌شنبه بوده است.

ارتش محدودیت‌هایی را برای تجمع‌ها و منع رفت و آمد شبانه در شهرهای بزرگ اعمال کرده است.

این اعتراضات بزرگترین اعتراض طی بیش از یک دهه در میانمار است که خاطرات تقریبا نیم قرن حکومت مستقیم ارتش و اوج‌گیری قیام‌های خونین را زنده می‌کند. ارتش در سال ۲۰۱۱ میلادی برخی اختیارات خود را واگذار کرده بود.

ارتش در کودتای اخیر تصاحب قدرت و بازداشت مقام‌های این کشور را به دلیل تقلب در انتخابات هشتم نوامبر عنوان می‌کند.

در این انتخابات حزب «اتحادیه ملی برای دموکراسی» آنگ‌ سان سوچی،‌ رهبر منتخب این کشور،‌ پیروز شد. کمیسیون انتخابات هم شکایات ارتش در این زمینه را رد کرد.

کشورهای غربی کودتای ارتش در میانمار را محکوم کرده‌اند، اما اقدام مشخصی برای فشار آوردن به احیای دموکراسی در میانمار انجام نداده‌اند.