خانه / اخبار مهم روز / کسینجر به بایدن: سیاست فشار حداکثری علیه ایران را رها نکن

کسینجر به بایدن: سیاست فشار حداکثری علیه ایران را رها نکن

هنری کسینجر وزیر خارجه اسبق آمریکا به دولت بایدن هشدار داد سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران را رها نکند.

به نقل از فاکس نیوز، کسینجر که به صورت مجازی برای بنیاد ریچارد نیکسون سخنرانی می‌کرد به دستاوردهای سیاست خاورمیانه‌ای دولت ترامپ اشاره کرد و گفت: دولت ترامپ موفق شد 2 دستاورد بزرگ در خاورمیانه برای آمریکا به ارمغان بیاورد. نخست آنکه با طرح صلح «آبراهام» موضوع فلسطین را از دیگر موضوعات خاورمیانه جدا کرد و قدرت وتو کنندگی موضوع فلسطین بر دیگر موضوعات منطقه را گرفت. دوم اینکه دولت ترامپ موفق شد توافق صلحی بین اسراییل و کشورهای عربی منطقه ایجاد کند که در نوع خود بی‌نظیراست.

کسینجر به دولت بایدن هشدار داد با بازگشت به برجام و امتیاز دادن به ایران دستاوردهای سیاست خارجی دولت ترامپ در خاورمیانه رادر معرض خطر قرار ندهد و سیاست فشار بر ایران را همچنان حفظ کند.

کسینجر با مرتبط دانستن مسئله ایران به دیگر مسائل خاورمیانه، تاکید کرد: ما نباید از فشارهایی که بر ایران وضع کرده‌ایم دست برداریم تا زمانی که مطمئن شویم آنها به کجا می‌روند. اگر ما مسئله ایران را از دیگر مسایل خاورمیانه جدا کنیم، خطر از دست دادن دو دستاورد سیاست خارجی دولت ترامپ وجود دارد.

وی همچنین هشدار داد: «به یاد داشته باشید، باید با دیپلماسی آمریکایی صلح کنید.» کسینجر تصریح کرد نباید آمریکا متحدان سنتی خود در منطقه را تنها بگذارد و در دقایق آخر به آنها خیانت کند. او این اصل را ازاساسی‌ترین اصول سیاست خارجی آمریکا از دوران دولت ریچارد نیکسون تا به امروز به‌شمار آورد.

او گفت: در دولت نیکسون یک اصل ایجاد کرده بودیم که ما هرگز به مردمی که به آمریکا اعتماد کرده و از آزادی خود دفاع می کردند خیانت نکرده و بر سر آنها معامله نکنیم.

کسینجر وزیر خارجه آمریکا در دولت‌های ریچارد نیکسون و جرالد فورد بود که نقش اساسی در ایجاد و اجرای رویکرد جدید سیاست خارجی ایالات متحده بر عهده داشت.

رویکرد جدید سیاست خارجی آمریکا درباره کلیه مناطق مهم توسط نیکسون در سخنرانی او در سال 1968 در جزیره گوام بیان شد که بعدها مشهور به «دکترین نیکسون» گردید. بر اساس این دکترین، مسئولیت حفظ امنیت و دفاع هر منطقه به عهده کشورهای متحد آمریکا در همان منطقه بوده و آمریکا از نظر نظامی، اقتصادی و سیاسی از آنها پشتیبانی و حمایت خواهد کرد. مهمترین هدف دکترین نیکسون کاهش هزینه‌های نظامی و تمرکز بیشتر بر اوضاع اقتصادی داخلی آمریکا در نظر گرفته شده بود.