مقامهای اطلاعاتی آمریکا: تلاش مجازی ایران برای اختلافافکنی در ایالات متحده افزایش یافته است
دو مقام اطلاعاتی آمریکا گفتند که عوامل جمهوری اسلامی در حال افزایش تبلیغات اطلاعاتی خود در رسانههای مجازی هستند تا از این طریق به اختلاف داخلی ایالات متحده دامن زده و تبلیغات ضد یهود را در این کشور گسترش دهند.
این دو مقام اطلاعاتی به نشریه تایم گفتند طی یک سال گذشته مزرعههای ترولی که دولت ایران در اختیار دارد پس از چندین اتفاق مهم در آمریکا فعالیتهای خود را در جهت نشر اطلاعات کاذب افزایش دادند که از جمله این اتفاقها میتوان به تلاش جو بایدن برای بازگرداندن آمریکا به برجام، اعلام تصمیم آمریکا در خروج نیروهای خود از افغانستان، اعلام حکم محکومیت درک شاوین، پلیسی که جورج فلوید شهروند سیاهپوست آمریکایی را کشته بود، و جنگ ۱۱ روزه اسرائیل و شبهنظامیان غزه اشاره کرد.
یکی از این مقامات اطلاعاتی به تایم گفت پلتفورمهای مرتبط با ایران برای تاثیرگذاری بر وقایع آمریکا از روش مشابه با روسیه استفاده میکنند: تفرقهاندازی، کاهش اعتمادبهنفس دولت آمریکا در داخل و عرصه بینالملل و پیشبرد اهداف ژئوپولیتیکی خود.
تایم به نقل از تحلیلگران اطلاعاتی نوشت: رد فعالیتهای ایران در نشر اطلاعات کاذب را به راحتی میتوان شناسایی کرد، زیرا مزرعههای ترول ایران «بسیار شلخته» هستند و رد خود را پنهان نمیکنند.
طبق این گزارش، پیامهایی را که عوامل ایرانی ارسال میکنند مشخص است که از سوی یک غیرآمریکایی تنظیم شده است. این حسابها همچنین پیش از آغاز به نشر اطلاعات کاذب، برای جلب مخاطب چند سال زمان صرف نکردهاند.
بر اساس این گزارش، اقدامات اختلالآفرین ایران در فضای مجازی به آمریکا محدود نمیشود و جمهوری اسلامی بر جمعیت شیعه عربزبان در عراق و مردم فرانسویزبان شمال آفریقا متمرکز است. از سوی دیگر شبکه تلویزیونی دولتی هیسپانتیوی ایران نیز مخاطبان اسپانیولی زبان را هدف قرار داده است.
طبق تحلیل ارائه شده از سوی موسسه مطالعاتی نتورک کانتیجن، چند روز پس از آغاز درگیریهای اسرائیل و شبهنظامیان غزه، حسابهای توییتری مرتبط با ایران در هر دقیقه ۱۷۵ پیام یهودستیزانه، از جمله «حق با هیتلر بود» و همه یهودیان را بکشید» را منتشر کردند.
به گفته مقامهای اطلاعاتی آمریکا، در جریان رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ در آمریکا، عوامل ایران در فضای مجازی با هدف کاهش آرای دونالد ترامپ به رایدهندگان حامی دموکراتها ایمیلهای تهدیدآمیز می فرستادند و بعد از انتخابات نیز به پخش شایعه درباره تقلب در انتخابات پرداختند.
دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا در ماه مارس تحلیلی را منتشر کرد که بر اساس آن علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، مجوز این اقدامات را داده بود.