سرلشکر احمد عسیری، مشاور وزیر دفاع پادشاهی سعودی و سخنگوی ائتلاف عربی برای پشتیبانی از دولت قانونی در یمن گفت که نیروهای ائتلاف، اجازه نخواهند داد شبهنظامیان یمن (حوثیها و متحدانشان)، به گروه جدیدی مانند حزبالله لبنان تبدیل شوند.
به گزارش العربیه.نت، عسیری که 14 آوریل 2017 در نشستی در فرانسه گفت: «نیروهای ائتلاف عربی در یمن، از آغاز عملیات خود، دو هدف را به شکل موازی پیش بردهاند. این نیروها ابتدا از طریق عملیات نظامی، توان شبهنظامیان برای گسترش نفوذ خود در یمن را کاهش داده و همزمان، برای تشکیل یک نهاد نظامی در یمن اقدام کردند».
عسیری تاکید کرد: «نیروهای ائتلاف، اجازه نخواهند داد شبهنظامیان یمن، به حزبالله جدیدی مانند حزبالله لبنان تبدیل شوند».
مشاور وزیر دفاع پادشاهی سعودی در ادامه افزود: «از آنجا که حوثیها مراکز خود را مناطق مسکونی و در میان شهروندان بنا نکردهاند، عملیات نظامی در یمن، با هدف حمایت از شهروندان، با نهایت دقت انجام میشود. هر گونه عجله در انجام عملیات نظامی در یمن، عواقب جبرانناپذیری خواهد داشت، اما محاصره حوثیها در یمن، منجر به دستاوردهای مثبتی خواهد شد. از آنجا که عملیات در مناطق پرجمعیت انجام میشود، نیروی هوایی ائتلاف از به کارگیری موشکهای که به صورت سقوط آزاد رها میشوند، اجتناب میکنند».
سرلشکر عسیری توضیح داد: «نیروهای دولت قانونی، پیشرفتهای قابل توجهی به دست آورده و رهبران سیاسی به عدن بازگشتهاند. نیروهای ائتلاف تا شکست حوثیها در کنار نیروهای یمنی خواهند ماند».
سخنگوی نیروهای ائتلاف عربی برای حمایت از دولت قانونی یمن در ادامه سخنانش تاکید کرد که «این ائتلاف در پی یافتن راهحلی سیاسی و مورد توافق همه»، است، با اینحال این راهحل باید متطابق قطعنامههای بینالمللی و خواست ملت یمن باشد. عسیری قبول هرگونه راهحلهای «خاکستری» که به گفته او کودتاگران را به عنوان بخشی از راهحل بحران یمن به رسمیت بشناسد، رد کرد.
به گفته سرلشکر عسیری، نیروهای دولت قانونی در حال آموزش جوانان یمنی برای مشارکت در برقراری امنیت و مبارزه با تروریسم است.
عسیری افزود: « نیروهای ائتلاف عربی برای حمایت از دولت قانونی یمن، کنترل آبراهها را در اختیار گرفتهاند و ممنوعیت دریایی برقرار کردهاند، اما این به معنای محاصره نیست، بلکه کنترل عبور و مرور دریایی است و با این ادعا که محاصره دریایی موجب قطحی شده است نیز تطابق ندارد».
مشاور وزیر دفاع پادشاهی سعودی از صدور بیش از 6 هزار مجوز برای سازمانهای بینالمللی در یمن خبر داد و گفت: «برخی نهادها در حالی درباره اوضاع یمن گزارش منتشر میکنند، که حضوری در این کشور ندارند».
عسیری درباره بندر حدیده توضیح داد: «این بندر یکی از نقاط مهم برای شبهنظامیان حوثی است و اموال و تسلیحات مورد نیاز آنها از طریق این بندر تامین میشود. این بندر به جای آنکه برای کمک به مردم یمن مورد استفاده قرار گیرد به مرکز قاچاق سلاح به داخل یمن تبدیل شده است. بندر حدیده به پایگاهی برای تهدید و حمله به رفت و آمد دریایی در باب المندب تبدیل شده و نیروهای ائتلاف به جامعه جهانی اعلام کردهاند که این بندر یا باید مورد بازرسی قرار گیرد یا اینکه در اختیار دولت قانونی یمن باشد».
از سوی دیگر، معمر الاریانی، وزیر اطلاعرسانی یمن به اوضاع نامساعد رسانهها و اهالی رسانه در یمن پرداخت و گفت: «برخی نهادهای بینالمللی درباره اوضاع ناگوار روزنامهنگاران در یمن هشدار دادهاند که برخی از روزنامهنگاران از سوی کودتاگران ترور شدهاند. شبهنظامیان حوثی همه رسانههای مخالف خود را در اختیار گرفتهاند و حکم اعدام یک روزنامهنگار یمنی را در محاکمهای که تنها 10 دقیقه طول کشید، صادر کردند».